شهر اردبیل جاذبه‌های گردشگری بسیار زیادی داره که تا به امروز خیلی از اون‌ها رو توی مجله گردشگری سفربازی معرفی کردیم. در این نوشته قراره راجع به یکی دیگه از این جاذبه‌ها یعنی کلیسای مریم مقدس اردبیل صحبت کنیم.

دیدن یه کلیسا برای کسایی که هنوز یه دونه‌اش هم ندیدن میتونه حسابی جذاب و جالب باشه. معماری خاص و منحصر به فرد مسیحی‌ها و همچنین تزئیناتی که در این بناها به کار میره زیبایی خاصی داره که نظر هر کسی رو جلب میکنه.

این کلیسا در کوچه ارمنستان گازران یا اونچو میدان قرار گرفته و در اواخر قرن ۱۹ ام ساخته شده. امروزه از این کلیسا برای انجام فرایض دینی ارامنه و برگزاری مراسم مذهبی استفاده نمیشه و آخرین مراسم مذهبی‌ای که توی این مکان صورت گرفته در سال ۱۳۲۳ بوده. امروزه این بنا بعد از مرمت و بازسازی به عنوان زورخانه در حال فعالیت هست.

 

 

تاریخچه کلیسای مریم مقدس

کلیسای مریم مقدس در سال ۱۸۷۶ میلادی ساخته شد. این بنا پس از خرج خانواده گالوست میرزایان و اهتمام خاچاطور شهبازیان تاسیس شد. تا سال ۱۹۴۴ میلادی این کلیسا فعال بوده و آخرین مراسم مذهبی و نماز جماعت در سال ۱۹۴۴ میلادی (۱۳۲۳) خورشیدی توسط کشیش وارطان ژاماگورسیان در آن انجام شد. بعد از اون تاریخ به دلیل مهاجرت خانواده‌های ارمنی به تبریز و تهران انجام مراسم مذهبی در کلیسا کنسل شد.

با توجه به اینکه یک قرن از عمر بنای کلیسای مریم مقدس اردبیل گذشته، متعلقات کلیسا از جمله حمام و مدرسه به‌طور کامل از بین رفته و تنها بنای کلیسای باقی مونده که به صورت تخریب شده هنوز هم در اردبیل قرار گرفته. از سال ۱۳۷۰ کلیسای مذکور از طرف شورای خلیفه‌گری ارامنه آذربایجان در اختیار مدیریت میراث فرهنگی اردبیل قرار گرفته تا با کمک‌های مالی ارامنه این بنای تاریخی مرمت بشه. بعد از مرمت این بنا با تغییر کاربری جهت استفاده‌های فرهنگی و هنری استفاده خواهد شد.

سفر به اردبیل و بازدید از کلیسای مریم مقدس

سفر به اردبیل همیشه جذابیت‌های خاص خودش رو داره. اردبیل یکی از شهرهاییه که بیشترین بنای تاریخی رو داره. کلیسای مریم مقدس که یکی از قدیمی‌ترین بناهای ارامنه ایرانه در این شهر قرار گرفته و هرساله تعداد زیادی از ارامنه کشور یا حتی دیگر افراد با ادیان مختلف برای بازدید از این کلیسا به اردبیل سفر می‌کنند.

 

 

اگر قصد سفر به اردبیل رو دارید، می‌تونید با رزرو هتل یا اقامتگاه اردبیل در سفربازی اقامت خوبی رو تجربه کنید.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای