بندر مقام در استان هرمزگان یکی از شهرهای زیبا و ساحلی جنوب کشوره که در چند سال اخیر بیشتر مورد توجه گردشگران و اهالی سفر قرار گرفته و خیلی‌ها به بهانه دیدن جاذبه‌های طبیعی و خط ساحلی زیبایی که در نزدیکی اون قرار داره، به بندر مقام سفر می‌کنن. در این مقاله از سایت سفربازی قصد داریم شما رو با این شهر زیبا و جاذبه‌های اطراف اون آشنا کنیم. تا پایان همراه ما باشین.

سفربازی - بندر مقام در استان هرمزگان

بندر مقام در استان هرمزگان

بندر مقام کجاست؟

بندر مقام در غرب استان هرمزگان و ۳۴۰ کیلومتری غرب شهر بندرعباس قرار داره و از توابع بخش شیبکوه شهرستان بندر لنگه محسوب می‌شه. بندر مقام در فاصله حدودا ۱۷۰ کیلومتری غرب بندر لنگه واقع شده و بندرهای نخیلو، جزه و بستانه نزدیک‌ترین شهرها به اون هستن.

مسیر دسترسی به بندر مقام

برای رسیدن به بندر مقام اگر از سمت غرب و استان بوشهر وارد استان هرمزگان می‌شین، اول باید خودتون رو به بندر پارسیان برسونین. این بندر از مسیر جاده ساحلی و زیبای مقام به بستانو به بندر مقام می‌رسه. فاصله بندر عسلویه تا بندر مقام حدودا ۱۲۰ کیلومتره و نزدیک دو ساعت طول می‌کشه تا اون رو طی کنین.

 

 

اگر از مرکز کشور و شرق استان هرمزگان قصد سفر به بندر مقام رو دارین، اول به بندر لنگه می‌رسین و باید حدود ۱۷۰ کیلومتر مسافت رو طی کنین تا به بندر مقام برسین. در این جاده بندر چارک، روستای رستاق و روستای لشتانی رو پیش رو دارین. از دوربرگردونی که بعد از روستای لشتانی قرار داره به سمت مخالف جاده بپیچین و وارد جاده بندر مقام بشین. حدود ۴۰ کیلومتر رو که طی کنین به بندر مقام می‌رسین.

درباره بندر مقام

مردم بندر مقام و روستاهای اطراف اون بسیار خون‌گرم و مهمون‌نواز و از بومیان اصیل جنوب ایران هستن و به زبون عربی صحبت می‌کنن. شغل اصلی اهالی بندر مقام، ملوانی و ماهیگیریه و جالبه بدونین یکی از بهترین انواع میگو در ساحل این بندر صید می‌شه.

سفربازی - زیبایی های بندر مقام

زیبایی های بندر مقام

اکثر بانوان این شهر هم به تولید صنایع دستی و پخت نان مشغولن. خوشبختانه با استقبال دوستداران طبیعت از این منطقه در طول سال‌های اخیر، اقتصاد مبتنی بر گردشگری در این بندر و نواحی اطراف اون شکوفا شده.

با این حال، متاسفانه در این بندر اسکله عمومی برای تردد مسافران با کشتی و قایق وجود نداره و در حال حاضر، گردشگران به‌صورت سنتی و با قایق‌های محلی از بندر مقام به‌سمت جزیره لاوان و شیدور رفت و آمد می‌کنن.

جاذبه‌های طبیعی اطراف بندر مقام

اگر از بندر مقام به سمت غرب حرکت کنین با جاذبه‌های طبیعی منحصربه‌فردی مواجه خواهید شد که تجربه دیدن اون‌ها براتون بسیار شورانگیز و به‌یادموندنی خواهد بود.

 

 

جاده ساحلی مقام به بستانو

جاده ساحلی مقام به بستانو با مسافتی حدود ۵۵ کیلومتر، یکی از این جذابیت‌های خاص منطقه‌س که مناظر بدیعی رو جلوی چشمان‌تون به نمایش می‌گذاره. وقتی در این جاده حرکت می‌کنین تصاویر زیبا و باشکوهی از کوه و دریا رو می‌بینین که هیچ جای دیگه از ایران، نظیر نداره.

تماشای اشکال خاص و دیدنی کوه‌های فرسایش یافته در کنار آبیِ بی‌انتهای خلیج‌فارس رویاگونه‌س و قطعا هر اهل طبیعتی رو به وجد میاره.

سفربازی - ساحل بستانو

ساحل بستانو

ساحل مکسر

شاید بشه گفت ساحل مکسر معروف‌ترین و زیباترین جاذبه طبیعی در نزدیکی (حدودا ۳ کیلومتری) بندر مقامه. این ساحل تماشایی، تلاقی صخره‌ها و دریا رو به زیباترین شکل ممکن پیش چشماتون به نمایش می‌گذاره.

ساحل مکسر یکی از خاص‌ترین سواحل ایرانه که در اون، امواج خروشان، صخره‌های نزدیک دریا رو به شکل و شمایلی جالب و تماشایی درآورده و نقاشی بی‌نظیر از طبیعت زیبای خداوندی رو ترسیم کرده که دیدن اون‌ها شما رو حیرت‌زده خواهد کرد.

پیاده‌روی در ساحل، تماشای غروب آفتاب و کمپ کردن در کنار صخره‌ها و دریا رو می‌تونین در این منطقه تجربه کنین و از اون‌ها لذت ببرین.

سفربازی - ساحل مکسر در بندر مقام هرمزگان

ساحل مکسر در بندر مقام هرمزگان

گردنه عشاق

در ۲۰ کیلومتری جاده ساحلی و زیبای بندر مقام تا بندر پارسیان، گردنه‌ای وجود داره که به گردنه عشاق معروفه. صخره‌های مرجانی در این گردنه جلوه‌ای خاص دارن و آب دریا بسیار شفاف و زلاله. تجمع موجودات ذره‌بینی فیتوپلانکتون در ساحل این منطقه هرازگاهی پدیده‌ای جذاب رو به وجود میاره که در اون آب دریا به رنگ سبز یا آبی درخشان درمیاد و منظره‌ای اعجاب‌انگیز شکل می‌گیره.

 

 

در قسمتی از این جاده، صخره‌ای بلند در کنار دریا قرار داره که با بالا رفتن از اون می‌تونین منظره‌ای شگفت‌انگیز از جاده، کوه‌ها، صخره‌ها، ساحل و بی‌نهایتِ خلیج فارس رو ببینین. تماشای طلوع و غروب خورشید از بلندای این صخره‌ها، لذتی غیرقابل توصیف و تجربه‌ای تکرار نشدنی رو برای شما به همراه خواهد داشت.

سفربازی - گردنه عشاق

گردنه عشاق

جزیره لاوان

جزیره بکر و زیبای لاوان در نزدیکی بندر مقام، در آب‌های نیلگون خلیج فارس قرار گرفته. طبیعت جزیره لاوان بکر و زیباست. آب زلال دریا، سواحل صخره‌ای خلوت و آروم با ماسه‌های سفید، درختان فراوان انجیر معابد و آهوانی رها در جزیره که به اونها جبیر می‌گن در کنار هم مجموعه‌ای بی‌نظیر از طبیعت دیدنی و منحصربه‌فرد رو رقم زدن.

گذران وقت در سواحل مرجانی جزیره لاوان وقتی که جز صدای امواج دریا صدایی نیست، لحظات به‌یادموندنی و نابی رو برای شما به وجود میاره. برای رفتن به جزیره لاوان باید از بندر مقام سوار قایق موتوری بشین و حدود ۲۰ کیلومتر در دریا قایق سواری کنین.

سفربازی - جزیره لاوان

جزیره لاوان

جزیره شیدور (مارو)

جزیره شیدوَر که محلی‌ها به اون مارو می‌گن و طبیعت‌دوستان هم این جزیره تماشایی و خالی از سکنه رو به همین نام می‌شناسن، جزیره‌ای کوچیک اما خاص و پرجاذبه‌ست که در استان هرمزگان و نزدیکی بندر مقام قرار گرفته.

موضوعی که اول از هرچیزی در جزیره شیدور به چشم میاد، ماسه‌های سفیدرنگ و آب زلال و شفاف اونه که چشماتون رو نوازش و دل‌هاتون رو جلا میده. بکر بودن جزیره باعث شده حال‌وهوای خاصی بر اون حاکم باشه و بتونین انرژی بالای طبیعت رو خیلی خوب حس کنین. البته این بکر بودن ممکنه در آینده‌ای نزدیک با حضور پرشمار و غیراصولی گردشگران به خطر بیفته.

برای رفتن به جزیره مارو باید از بندر مقام سوار قایق موتوری شده و بعد از ۴۵ دقیقه قایق سواری به جزیره مارو برسین.

سفربازی - جزیره مارو

جزیره مارو

بهترین زمان سفر به بندر مقام

بهترین زمان برای سفر به بندر مقام با توجه به نوع آب و هوا در استان هرمزگان، اواسط پاییز تا اواخر زمستونه. البته در تعطیلات نوروز هم مسافران زیادی به این منطقه سفر می‌کنن.

اقامت در بندر مقام

اگر اهل طبیعت و سفرهای طبیعت‌گردی باشین، بهترین گزینه اقامت برای شما در سفر به بندر مقام کمپ کردن و چادر زدن در سواحل زیبای این منطقه‌س. اگر تجهیزات لازم رو دارین و به این نوع اقامت علاقمندین در انتخاب اون شک نکنین.

در چند سال گذشته و با رونق بیشتر گردشگری در استان هرمزگان و بندر مقام، اقامتگاه‌های متعددی برای اسکان مسافران و گردشگران در این شهر و روستاهای اطراف اون به وجود اومده. چندین اقامتگاه بومگردی در این منطقه وجود داره که می‌تونین اون‌ها رو رزرو کنین و همینطور برخی از اهالی خونگرم و مهمون‌نواز بندر مقام، خونه‌های خودشون رو به مسافران اجاره می‌دن.

حرف آخر…

در سال‌های اخیر و با استقبال زیاد گردشگران از مناطق جنوبی کشور به خصوص بندر مقام و خط ساحلی این شهر تا منطقه پارسیان و رعایت نکردن اصول محیط زیستی توسط برخی از این افراد، متاسفانه صدمات زیادی به طبیعت منطقه وارد شده و باید این روند رو متوقف کرد تا سرمایه ارزشمند طبیعی این ناحیه حفظ بشه.

توصیه دوستانه و صمیمانه ما به شما اینه که در سفر به بندر مقام و مناطق اطراف اون از صدمه وارد کردن به صخره‌ها، ریختن زباله در سواحل، ایجاد آلودگی صوتی، جمع‌آوری صدف‌های دریایی و آسیب رسوندن به حیوانات و آبزیان جدا خودداری کنین.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۶ رای