بندر شیرینو در استان بوشهر با جمعیتی معادل ۱۷ هزار نفر بزرگترین روستایی جنوب کشور محسوب می‌شد، اما این میزان جمعت باید در تقسیمات شهری قرار می‌گرفت. با این حال ساکنان این بندر معتقد بودند که در حوزه خدمات، زیرساخت و بخش عمرانی از حالت روستا خارج شده و با توجه به ویژگی‌هایی که دارند، باید در تقسیمات کشوری به شهر تبدیل شوند.

طبق صحبت‌های فرماندار کنگان بر اساس مصوبه دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور روستای «شیرینو» از توابع بخش سیراف شهرستان کنگان در ۱۸ مرداد سال ۱۴۰۲ به شهر ارتقا یافته است. بنابراین ما با شهر شیرینو مواجه هستیم، شهری ساحلی و پرجاذبه که مقصد بسیاری از گردشگران و مسافران ایرانی و خارجی است.

 

 

شیرینو چطور شهری است؟

شیرینو چطور شهری است؟

شیرینو چطور شهری است؟

بندر شیرینو در فاصله ۲۱۵ کیلومتری از بوشهر قرار دارد. شهریکه بی‌تردید از زیباترین مناطق گردشگری در پارس جنوبی به شمار می‌آید. از شمال به دنبالهٔ کوه‌های زاگرس، از جنوب به خلیج فارس، از غرب به روستای پرک و از سمت شرق به شهر نخل تقی محدود می‌شود.

این شهر از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگان در استان بوشهر دارای یکی از زیباترین سواحل ماسه‌ای جنوب کشور به شمار می‌رود و این ساحل زیبا در نیمه دوم سال که دمای هوا مناسب‌تر است برای تفریح مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل در عید نوروز مسافرین نوروزی جهت اسکی روی آب، قایق‌سواری، شنا، غواصی، بازدید از جاذبه‌های گردشگری و اسکان در اقامتگاه‌های متفاوت و عجیب مانند هتل لوله‌ای بندر شیرینو… همیشه جذب این بندر می‌شوند.

جذابیت‌های شیرینو را نام ببرید؟


  بندر باستانی سیراف، چشمه بیدخون، خلیج نایبند، آسیاب‌های آبی بندو، قلعه تاریخی شیخ(قلعه نصوری)، چشمه آب گرم میانلو و آسیاب‌های آبی کنگان از دیدنی‌ترین جاذبه‌های این منطقه هستند. 

 

 

 در گذشته این بندر را ثلاث می‌نامیدند و طبق بررسی‌ها، تاریخ (ثلاث) به دوران تاریخی صفوی برمی‌گردد. در تاریخ مکتوب و در آثار نوشته‌های جغرافی‌دانان پیش از این تا دوران صفوی از بندر ثلاث به‌طور اختصاصی نامی برده نشده‌ و بندر شیرینو به عنوان نواحی بندر کهن و تاریخی سیراف (شهر سندباد بحری و دریانوردان افسانه‌ای) شناخته می‌شده ‌است. با همین تعریف به ظاهر ساده به یک نکته مهم خواهیم رسید که شیرینو برای سیر و سفر مقصدی بی‌نظیر و مهم خواهد بود.

جذابیت‌های شیرینو را نام ببرید؟

جذابیت‌های شیرینو را نام ببرید؟

به قلم علی بهمنی کتاب شیرینو ثلاث طلایی؛

بندر ثلاث را به دلیل سه نخل طلایی که ثمره خرمای شاه‌خوانی (معروف به شاه خواهان یا شاهانی) به همراه داشت در ساحل پوزه که زبان زد عام و خاص بود به بندر ثلاث مشهور شد سه نخلی که در کنار هم بیشترین ثمر در منطقه داشت، شیخ جبار نصوری به سه نخل ثلاث را نخل طلایی نامیده بودند و همیشه از ثمر این سه نخل به عنوان سوغات به میمانان خود هدیه می‌داد.

مردم شیرینو به چه کاری مشغولند؟

این بندر صنایع دستی زیادی دارد و به دلیل جذابیت‌های شگرفی که دارد مورد توجه مسافران و گردشگران زیاده قرار گرفته است. نزدیکی به دریا موجب شده است تا انتخاب مردم شیرینو برای شغل و محل کسب و درآمد از دیرباز تا کنون ماهیگیری و صیادی باشد. دیگر افراد این منطقه یا شغل آزاد دارند و یا در شهرهای مجاور مانند عسلویه مشغول فعالیت هستند.

 

 

در بندر شیرینو، دهکده گردشگری دریایی پازارلند واقع شده است. پازارلند یکی از بزرگترین و مجهزترین مجموعه‌های گردشگری دریایی محسوب می‌شود که در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار در منطقه‌ای ساحلی و جذاب در سال ۱۳۹۵ افتتاح شد. این دهکده گردشگری شامل هتل و اقامتگاه‌های متفاوت با امکاناتی که فرای تصور است هر ساله گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب می‌کند. افراد می‌توانند از دیدن سواخل نیلگون خلیج فارس با اقامت در این مجموعه به علت مشرف بودن به بندر شیرینو در همه ایام سال لذت ببرند. در سال های اخیر هتل لوله ای پازارلند یا ویولا، کلبه چوبی، کلبه نامنظم، کلبخه اسکیموی و کلبه شمع و عرشه بهترین مکان برای اقامت و استراحت برای مسافرین و گردشگران جنوب کشور بوده است.

انتخاب شما برای سفر به عسلویه کجاست؟

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای