همان طور که می‌دونین کشور ما یک کشور حاصلخیزه که در عین حال باید همواره مراقب بسترهای آبی اون باشیم تا دچار خشکسالی‌های بی حد نشویم و این میراث برای آیندگان باقی بمونه. رودخانه بشار یاسوج شاید در نظر اول تنها یک رودخانه معمولی به نظر بیاد، اما در واقع این رودخانه شاهرگ حیاتی این شهر محسوب می‌شه. صدها روستا و آبادی از این رودخانه تغذیه می‌شن. این رودخانه از تنگ سرخ و تنگ تیزاب در مرز استان فارس شروع شده و پس از گذر از یاسوج و دروهان با پیوستن به رود خرسان به کارون می‌ریزه. در واقع هسته اصلی و شاکله شکل‌گیری یاسوج در دو طرف این رودخانه شکل گرفته. محافظت از این رودخانه یکی از مهم‌ترین کارهاییه که در دستور حفاظت سازمان محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد قرار داره. در ادامه در مورد اهمیت این رودخانه بیشتر براتون توضیح خواهم داد.

رودخانه بشار یاسوج کجاست؟

رودخانه بشار از جاهای دیدنی استان کهگیلویه و بویراحمد است و از رودخانه‌های جنوب شرقی بویراحمد علیا سرچشمه می‌گیرد. همان طور که در مقاله‌های مشابه یاسوج در سفربازی براتون نوشتیم، یاسوج یکی از شهرهایی‌ست که در سال‌های اخیر لقب بهشت ایران رو گرفته. طبیعت زیبای اون هر ساله میزبان مهمانان زیادی از سراسر ایران و حتی کشورهای دیگه است. وقتی مکانی چنین ارزشی پیدا می‌کنه که به سادگی هم به دست نیامده، به‌روز نگه داشتن و محافظت از اون جزء وظایف تک‌تک هموطنان به شمار می‌ره.

 

 

اتفاقاتی که به این شاهرگ حیاتی آسیب زد چه بود؟

در سال‌های گذشته تعدادی کارخانه و همچنین زمین‌های کشاورزی که تغییر کاربری داده بودند و محصولات پر آب مانند برنج رو در اون کشت می‌کردند. این اتفاق باعث شد این حوضه آبریز منطقه به شدت با مشکل و خشکسالی روبه‌رو شود. به همین دلیل تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا بتوان این رودخانه که شاهرگ حیاتی یاسوج و روستاهای اطراف اون به شمار میاد، سر پا بمونه. حضور کارخانه‌های شن و ماسه و کرت‌های کشاورزی باعث آسیب به منطقه شد. این در حالی بود که پشت این ماجرا فقط گروه‌های مافیایی قرار داشتند که هدف از این کار پر کردن جیب‌های خود به هر سبک و سیاق و آسیب زدن به بافت منطقه بود. در همان سال‌ها تلاش زیادی صورت گرفت تا بالاخره در فروردین ۹۸ سیلی ویرانگر هم باعث پر آبی رودخانه و هم از بین رفتن زمین‌های کشاورزی شد.

شاید این آسیب در وهله اول ناگوار باشه، اما بازگشت شاهرگ حیاتی یاسوج ارزشی بیش از زمین‌های کشاورزی غیر قانونی داشت. البته که این اتفاق در دو سال بعد هم تکرار شد و استفاده از آب‌های رودخانه بشار همچنان ادامه داشت. در سال ۱۴۰۰ مسیر خشکسالی آغاز شد و تصمیم‌ها برای نگه داشتن این رودخانه شکل مهم‌تری گرفت. با توجه به تمام این اتفاقات ایجاد سد روی رودخانه بشار یاسوج یکی از راه‌هایی است که می‌توان این رودخانه رو همچنان زنده نگه داشت. در عین حال برای کشاورزی، آب شرب و ایجاد برق از اون بهره برد. اما این تنها یک قسمت از ماجراست و وظیفه حفظ و حراست از این رودخانه بر دوش تک‌تک افرادی است که از بودن این نعمت الهی سهم می‌برند. امیدواریم در سال‌های آتـی حیات این منطقه به روزهای اوج خود بازگردد و رونق یاسوج از لحاظ گردشگری چندین برابر شود.

بهترین هتل های شهر یاسوج

اگر عازم سفر به یاسوج هستید، می توانید به راحتی یکی از ۵ هتل زیر را برای اقامتی آسوده و راحت انتخاب نمایید:

 

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای