شهرهای جنوبی و همهمه مردم کوچه و بازار، مردمی که با کمری دولا بارها رو از زیر طاقی بازار رد می‌کنن. بوی انواع ماهی و ادویه‌های جنوبی، زنان خانه‌داری که با برقع نشستن و انواع سوراغ، سمبوسه و نون های محلی می‌فروشن، هر کدوم می‌تونن صحنه‌ای قشنگ از فرهنگ جنوب رو بهمون نشون بده. در محله قدیمی و معروف دهدشتی شهر بوشهر، بازار قدیمی این شهر قرار داره که زمانی پررونق و یکی از قطب‌های اقتصادی بوشهر و حتی ایران بوده اما حالا از هیاهو و شور خالی شده. معماری فاخر این بازار دلیل خوبیه تا در سفر به بوشهر زمانی رو به دیدن بازار قدیمی این شهر اختصاص بدین. در این مقاله همراه سفربازی باشین تا بازار قدیم بوشهر رو به شما معرفی کنیم.

بازار قدیم بوشهر کجاست؟

برای دیدن این بازار قدیمی باید به بافت تاریخی و محله قدیمی دهدشتی برید. بازار قدیمی در خیابان شهدا بوشهر قرار داره.

معرفی بازار بوشهر

بازار قدیمی بوشهر یکی از سنتی‌ترین و کهن‌ترین بازارهای ایران محسوب میشه که در دوران قاجار رونق زیادی گرفت. زمانی مرکز مبادلات تجاری و خرید و فروش اجناس متنوع بوده اما در حال حاضر از اون فقط تعدادی حجره خالی و دالان‌های کوتاه باقی مونده.

سفربازی - بازار سنتی بوشهر

بازار سنتی بوشهر

در ساخت این بازار از سبک و شیوه معماری دوره قاجاریه استفاده شده که هنوز نشانه‌هایی از این نوع معماری فاخر در اون دیده میشه. این رو هم باید بگیم که بازار قدیمی بوشهر در اسفندماه سال ۱۳۸۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

جالبه بدونین وقتی وارد این بازار بشین و از دالان‌های اون بگذرین به بازار مرکزی بوشهر می‌رسین. این مجموعه پر از هیاهو و شور و حال مردمه که در حال خرید و فروش کالاهای مختلف هستن.

 

 

تاریخچه بازار

قدمت بازار قدیمی بوشهر به زمان تاسیس این شهر، یعنی دوره افشار برمی‌گرده اما در دوره حکومت قاجار، این بازار به یکی از قطب‌های اقتصادی کشور تبدیل شد و در این زمان کشورهای مختلفی مثل انگلیس، آلمان و پرتغال برای سهولت در امر تجارت، در بازار قدیمی بوشهر، کنسولگری تاسیس کردن.

گفته میشه در دوره ناصرالدین شاه قاجار، بازار بوشهر با ۲۴۰ حجره، مرکز مبادلات اقتصادی و فرهنگی مردم از قشرهای مختلف بود.

بخش‌های مختلف بازار

بازار بوشهر راسته‌های مختلفی مثل بازار طلافروشان، بازار قصاب‌ها، بازار ماهی‌فروشان، بازار مرغ‌فروشان، بازار رنگرزها، بازار آهنگران، بازار قالی‌فروشان، بازار کلاه‌فروشان و فضاهایی مثل تجارت‌خانه داشت. از شمال به جنوب، این بازار به سه قسمت بازار خدمات عمومی (بازار تره‌بار)، بازار تجاری عمومی (بازار ماهی‌فروشان و زرگران) و بازارچه محلی عمومی تقسیم می‌شد.

بازار قدیمی این شهر در دوران رونق خودش، دو راسته معین التجار و رئیس التجار هم داشت. هرکدوم از این دو راسته اصلی، شامل راسته‌های کوچک‌تری بودن که مبادلات اقتصادی در اونها به خوبی جریان داشت. شاید این روزها از حال و هیاهو افتاده باشه، اما روزگاری محل عبور آدم های زیادی بوده که در این راسته به کسب و کار می‌پرداختن.

 

 

حرف آخر

در حال حاضر امکان بازدید از بازار قدیم بوشهر وجود داره و دیدن اون زمان زیادی نمی‌بره. اما باید توجه داشته باشیم که این بازار جزو آثار تاریخی و ارزشمند کشور محسوب میشه و در بازدید خودمون نباید آسیبی به اون وارد کنیم.

بهترین هتل های بوشهر

اگر در سفر به بوشهر قصد دارید اقامتی مطلوب را تجربه کنید، می‌توانید با رزرو هتل‌های زیر از سفربازی خیال خود را بابت سفر به جنوب راحت کنید.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای