کنترل هزینه ها در سفر نوروزی
دخل و خرج! این دو کلمه به راحتی میتونه سرنوشت سفر رو تعیین که اصلا بریم سفر یا نریم سفر و عید نوروز رو توی خونه بشینیم. پس قصه از همینجا شروع میشه که چطور و چگونه سفرمون رو شروع کنیم و به پایان برسونیم که توی خرج کردن هزینههامون از دخلمون بیشتر نشه.
قدیم ندیما رسم بود وقتی تعداد همسفرها از عدد دو تجاوز میکرد یک نفر به عنوان مادر خرج تعیین میشد و هر دو روز در میون مبلغی پول به حساب مادرخرج واریز میشد که هزینهها هم کنترل بشه و هم قابل حسابکتاب باشه. این روزا انواع برنامهها و اپلیکیشنها وجود داره تا بتونیم سفری با بیشترین گشتوگذار و کمترین هزینه رو تجربه کنیم. در ادامه این مقاله با سفربازی همراه باشید تا راهکار یه سفر کم خرج رو باهم مرور کنیم.
وقتی از شرایط اقتصادی حرف میزنیم از چه حرف میزنیم
اقتصاد مقاومتی اگر یک معنای درست داشته باشه همینجاست! گام نخست برای مدیریت هزینهها داشتن برنامه ست. یعنی بدونیم چقدر بودجه داریم و متناسب با دخل مون مقصد رو انتخاب کنیم و قبل از سفر هزینههای قابل پیش بینی رو کنار بزاریم. برای اینکه سفری اقتصادی، جذاب و بدون سخت گیریهای مالی داشته باشیم چک لیست و پیشنهاداتی رو در ادامه با هم مرور میکنیم.
برنامه ریزی؛ اولین شرط مهم سفر
خب همونطوری که از عنوان این بخش مشخصه باید بدانیم به چه شهری میخوایم سفر کنیم. هدفمون تفریح هست یا سفر کاری در پیش داریم. برای سفرهای تفریحی بخش مهمی از هزینهها به گشتوگذار و رفتن به کافهها و رستورانها منتج میشه. پس بهتر اینه یه لیست مشخص از همه نقاط گردشگری مقصد و مخصوصا رستورانها و کافهها داشته باشیم. اقامتگاه بخش مهمتری از همه هزینههاس که تو یه سفر فصل مجزا خیلی مفصل دربارهاش حرف میزنیم و یه سری ایدههای کاربردی رو باهم بررسی میکنیم.
نوستراداموس زمانه ات را بشناس!
از معدود موقعیت هایی که میتونیم و میشه پیشبینی کرد سفر هست. پیش ینی کنیم که چه هزینههایی رو باید انجام بدیم تا جای ممکن هزینههای اضافه رو کم و یا در بهترین حالت ممکن حذف کنیم. بهتر اینه توی مدت زمان سفر واقعگرایانه به هزینهها نگاه کنیم، گاهی اوقات با بررسیهای نادرست و حدسهای عجیب خودمون شرایط سفر رو هم برای خودمون و هم برای اطرافیانمون سختتر میکنیم. پس بهتر اینه کنار بودجه اولیه عددی رو برای هزینههای پیش بینی نشده کنار بزاریم تا در صورت بروز احتمالی اتفاقات از هیجان و جذابیت سفرمون کاسته نشه.
حرکت بر ریل اقتصاد
شاید تصور این باشه که سفرمون زمانی کلید میخوره که در اقامتگاهمون روی تخت مشغول استراحت باشیم. اما اجازه بدید با این واقعیت مواجهتون کنم که به محض قفل کردن در خانه خرج و مخارج سفر شروع میشه. برای رسیدن به مقصد راههای متفاوتی وجود داره، اما مهم اینه انتخاب شما کدوم باشه. دوست دارید با ماشین شخصی به سفر برید یا قطار یا در بهترین حالت ممکن با هواپیما.
هتل لوکس یا ارزان
اولین و مهمترین عامل در تعیین هزینه های سفر، حتی اگر به صورت انفرادی به مسافرت میرین انتخاب نوع اقامتگاهه. شما حق انتخاب دارید، میتوانید از بین بهترین هتل های ۵ ستاره با بالاترین کیفیت و خدمات و امکانات انتخاب کنید یا میتونید اقامتگاهی رو در مرکز شهر مقصدتون و با هزینه ای کمتر و طبیعتا با امکانات و خدماتی کمتر برای اسکان انتخاب کنین.
اگر مشکلی با هزینهها ندارین اولین پیشنهاد برای انتخاب اقامتگاه هتلهای ۵ ستاره و بوتیک هتلها هستن. اما باید به این نکته هم توجه داشته باشین که در قیمت این هتلها در طول سال یکسان نیست و با نزدیک شدن به تعطیلاتی مانند عید نوروز که تقاضا افزایش پیدا می کنه، قیمت هر شب اقامت هم سیر صعودی به خودش میبینه.
اگر جنس سفر شما جوان پسنده یا قصد دارین چند روزی رو از هیاهوی شهر دور باشین، بهترین اقامتگاه برای شما میتونه بومگردی باشه. این جنس اقامت به شما امکان میده تا فضای زندگی روستایی رو از نزدیک لمس و تجربه کنین. هزینه هر شب اقامت در اقامتگاه های بومگردی نسبت مواردی که بالا گفتیم کمتره و لذت بیشتری رو هم تجربه میکنید.
چه چیزی بخورید!
خیلی مهمه که چه بودجهای رو برای خورد و خوراک در سفر تخمین زدین. برای کاهش هزینهها و لذت بیشتر در سفر چند تا راهکار وجود داره. اگر با ماشین شخصی به سفر میرین و پیشنهاد میکنیم تا مواد لازم برای چند وعده غذایی رو با خودتون به همراه داشته باشین. برای میان وعدهها هم پیشنهاد میدیم که مواد غذایی سالم و سبک همراه داشته باشین. برای اینکه بتونید غذای محلی هر شهری رو هم که میرین امتحان کنین از قبل میتونید رستورانهای خوب رو نشون کنید تا بدون اطلاع به رستورانی که نمیشناسین نرید و در ازای هزینه، خوراکی با کیفیت نامناسب دریافت کنید.
ثبت کننده های خوبی باشید
مهمترین بخش در کنترل هزینههای سفر و حتی زندگی، ثبت هزینههاست. حتما برای شما هم پیش اومده که پولی رو جایی هزینه کردین، اما هر چه بیشتر فکر میکنید کمتر به یاد میارین که بابت چه موضوعی پول رو خرج کردین. اپلیکیشنهای زیاد هستن که شما میتونید با استفاده از اونها لیستی از هزینههایی که در طول سفر انجام میدین رو یادداشت کنید تا کنترل هزینهها از دستت در نره و بعدا بتوانید به یاد بیارید چه پولی رو در ازای چه خدمتی هزینه کردین.
مجهز سفر کنید
مهمترین بخش سفر همینجاست. تجهیزات ناکافی یا فراموش کردن به همراه داشتن بعضی وسایل باعث میشود در سفر هزینهای اضافی و یا گرانتر از حد معمول برای شما به همراه داشته باشد. اگر مقصد شما شهری با تفریحات خاصی هست بهتر است تا لوازم مورد نیاز را به همراه داشته باشید.
به عنوان مثال اگر قصد رفتن به کیش یا شهرهای شمالی که تفریحات آبی دارند را مد نظر دارید، بهتر است لوازم مناسب همراه خود ببرید تا هزینه اضافی گریبانگیر شما نشود.
سخن پایانی
هر قدر در رعایت توازن میان دخل و خرج در سفر دقت بیشتری داشته باشید طبیعتا تعداد دفعات بیشتری میتوان در طول سال به مسافرت رفت. این کار هم به مهارت خاصی نیاز ندارد، صرفا باید یادبگیریم که با برنامه ریزی پیش بریم و از اصولمون تخطی نکنیم. همین رفتارهای ساده اقتصادی به تنهایی می تونه به اقتصادمون در مسافرتهامون کمک فراوانی بکنه. پیشنهاد میدیم برای مسافرتهای تعطیلات نوروز این کار رو انجام بدین و نتیجه اون رو با در قسمت کامنت همین مقاله به اشتراک بزارید.