آسیب وارد شده به سیستان و بلوچستان هنوز ادامه دارد
طبق گزارش تحریریه مجله گردشگری سفربازی، آسیب وارد شده به سیستان و بلوچستان ادامه دار است. در اواخر سال گذشته بود که باران عظیمی در این استان شروع به باریدن کرد. این منطقه که اکثر روستاهایش در فقز مطلق به سر میبرند دچار آسیب زیادی شد. افرادی به صورت کامل خانههای خود را از دست دادند. بومیها از نهادهای دولتی و مردم درخواست کمک میکردند. امروز بعد از گذشت حدود سه ماه خسارت وارد شده به سیستان و بلوچستان ارزیابی شده است. ۶۰ اثر تاریخی این استان دچار تخریب زیادی شده و امکان مرمت هم اکنون وجود ندارد. در این زمینه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت:
بر اثر بارندگی های سیلآسای اخیر بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بناها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است. همچنین اعلام کرد:
طی بارندگی های شدیدی که هفتههای اخیر در استان رخ داد بخش زیادی از بناها و آثار تاریخی استان خسارت هایی از ۱۵ تا ۹۰درصد دیدهاند. اولین بنایی که بیشترین آسیب را دیده است، مسجد تاریخی عبدالقادر واقع در شهرستان نیکشهر است. این مسجد با ریزش حصار، دیوارها و نفوذ آب مواجه شد که طبق ارزیابی کارشناسان حدود ۹۰درصد دچار خسارت شده که بیشترین خسارت به حساب میآید. قلعه فیروزآباد راسک و آتشکده کله گنگ نیز بهدلیل ریزش دیوارها ۵۰ درصد تخریب شدهاند. همچنین بافت قلعه نو زهک، قلعه کنت سراوان و مقابر سورو و شیشه ریز سیب و سوران بهدلیل ریزش دیوارها و نفوذ آب و رطوبت و از بین رفتن کاهگل ها تا ۴۵ درصد دچار تخریب شدهاند.
برجها و دیوارها و فضاهای داخلی آسیب دیدهاند. قلعه هایی مانند انوشیروان چابهار، دانشسرای مقدماتی زاهدان، قلعه تیس چابهار و قلعه بمپور هم به دلایلی همچون شستوشوی کاهگل ها، نفوذ آب و ریزش دچار تخریب شدهاند.