غار دانیال سلمانشهر بهشت غارنوردان و طبیعتگردان
غار دانیال سلمانشهر از جمله غارهای آبی و رودخانهای ایران و یکی از آثار بیبدیل ژئوتوریسم در غرب مازندران است که برای این ظرفیت طبیعی مغفول نقشه بهرهبرداری و گردشگری تهیه نشده است.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، غرب مازندران به دلیل جاذبههای بینظیر طبیعی در مثلث دریا، جنگل و کوه یکی از مهمترین کانونهای فعالیت ایرانگردی و گردشگری در کشور محسوب میشود که به گفته کارشناسان هر چند هنوز خیلی از این جاذبهها ناشناخته مانده و بهرهبرداری نشده است.
برخورداری از سواحل هموار و ماسهای، همجواری جنگل، کوه و دریا و وجود چشمههای آب معدنی و آبشارهای زیبا از جمله امتیازاتی که تهیه نقشهراه گردشگری و توسعه همهجانبه این صنعت اشتغالزا و ارزآور را با تامین نیازمندیها و امکانات مربوط را در این منطقه ضروری میسازد.
غار دانیال سلمانشهر واقع در شهرستان عباسآباد یکی از این مناظر بینظیر گردشگری است که تاکنون حتی برای اهالی غرب استان مازندران نیز ناشناخته مانده است، ظرفیتی طبیعی که میتواند سالانه پذیرای میلیونها گردشگر داخلی و خارجی باشد.
به تاکید کارشناسان، برنامهریزی علمی و سرمایهگذاری لازمه برونرفت نشناخته ماندن و بهرهبرداری اصولی از هر جاذبه گردشگری از جمله غار دانیال است که مسوولان امر باید برای آن نقشه گردشگری تهیه کنند.
وجود چشمهها و حوضچههای بسیار زیبا
غار دانیال برای هر گردشگری خاطرهانگیز است، این غار دارای یک شبه دالان اصلی به طول تقریبی یک هزار و ۵۰۰ متر و عرض تقریبی پنج متر است که با پیج و خمهای فراوان و گذر از از دالانهای تنگ و باریک پرآب و حوضچههای کوچک ادامه دارد.
سقف زیبای آن آمیخته به مواد آهکی و رود جاری و چشمانداز دلفریب در این غاز سبب شده تا بسیاری این غار را با غار علیصدر همدان مقایسه کنند، این غار از چشمهها و حوضچههای بسیار زیبا برخودار است و هوای آن در تابستان بسیار خنک و زمستان بسیار گرم بوده و وجود استالاکتیت و استالاک میتهای فوقالعاده زیبا و به رنگ قهوهای، مناظر جذاب و منحصربهفردی را به آن بخشیده است.
بیشتر غارنوردان تاکنون توانستهاند تا حدود سه کیلومتری عمق این غار پیش بروند و هنوز انتهای آن بر کسی مشخص نشده است ولی غارنوردان طول آن را ۶ هزار متر تخمین زدهاند.
غار رودخانهای ایران
غار دانیال با جاذبههای طبیعی و ورزشی فراوان بهشت غارنوردان و طبیعتگردان نام گرفت و ورزشکاران زیادی آرزوی عبور از تونل این غار را در سر میپرورانند، آب غار دانیال از چند چشمه کوچک تامین میشود که آب این چشمه پس از پیوستن به یکدیگر، رود کوچکی را تشکیل میدهند و در طی مسیر این غار آب جاری است از اینرو آن را، غار رودخانهای ایران نامیدند.
دهانه غار همجوار روستای دانیال سنگی بوده و برای ورود به آن باید حدود سه متر پایین رفت، در درون غار علاوهبر جاری بودن آب، سقف منقش به مناظر طبیعی و بسیار زیبا، جاذبههای آن را دو چندان کرده است، هوای خنک و و دلپذیر داخل غار بهخصوص در فصل گرم سال امکان حضور ساعتهای متمادی گردشگران را در درون آن فراهم میسازد.
عرض غار دانیال و آب جاری در آن به گونهای است که چهار قایق میتوانند در کنار هم حرکت کنند، به گفته برخی از مسوولان منطقه، سالها قبل صحبت از احیای غار دانیال سلمانشهر به میان آمده بود که متاسفانه تاکنون برای توسعه و معرفی آن به خاطر فراهم نبودن راه دسترسی آن هیچ کاری صورت نگرفته است.
احداث کمپها و استراحتگاههای ارزانقیمت
به گفته شماری از گردشگران و کارشناسان امر تعریض و آسفالت جاده خاکی، احداث کمپها و استراحتگاههای ارزانقیمت و ایجاد امکانات رفاهی حاشیه غار دانیال موجب رونق صنعت گردشگری در غرب مازندران میشود و حتی در صورت سرمایهگذاری، این غار میتواند گردشگران و غارنوردان داخلی و خارجی بیشتری را به خود جذب کند.
رضا محمدپور، مسافری که خود را اهل تهران معرفی کرد، گفت: هر دو سه سال به غرب مازندران سفر میکنم و در هر مرتبه خیلی علاقه دارم غار دانیال را ببینم اما با پرسوجو از وضعیت آن میگویند برای دیدن گردشگران آماده نشده است.
وی اظهارداشت: امروز صنعت گردشگری را مسوولان امر باید جدی بگیرند و مدیریت کشور و حتی شهرستانهای نظیر غرب مازندران که بهخاطر داشتن جاذبههای طبیعی بینظیر روی این صنعت متمرکز شوند چراکه رونق اقتصادی و اشتغالزایی به دنبال دارد.
این مسافر تهرانی خاطرنشان کرد: متاسفانه شهرستانهای مازندران با این همه زیباییها نقشهراه گردشگری و بهرهبرداری آن را ندارد و گردشگران فقط دریا را میبینند و ذهن هر مسافری در این مناطق با دریا نقش میبندد در حالی جاذبههای دیگر نظیر غار دانیال را دارد که در ایران بینظیر است.
نبود امکانات؛ گلایه گردشگران
یکی از اهالی منطقه گفت: برخی از گردشگران برای دیدن این غار به این منطقه میآیند و از نبود امکانات گلایه دارند، مسوولان امر باید هر چه زودتر نسبت به فراهم زیرساختهای گردشگری در این جاذبهها اقدام کنند.
رسول مهربان تصریح کرد: وزارت میراثفرهنگی باید اعتبارات مورد نیاز برای فراهم زیرساختهای موردنیاز غار دانیال را تامین کند ضمن این که رسانهها هم باید در معرفی این جاذبه طبیعی بیش از پیش نقشآفرینی کنند.
به اعتقاد کارشناسان امور گردشگری به طور کلی غارها دارای قابلیت چندگانه هستند و گاه بهعنوان بانک اطلاعاتی در ابعاد زمینشناسی، دیرینهشناسی و باستانشناسی و گاهی هم بهعنوان مکانی برای جذب گردشگران عمل میکنند، یکی از آن غارهایی که در جذب گردشگر میتواند تاثیرگذار باشد غار دانیال است.
کارشناسان میراثفرهنگی معتقدند غارهای ایران از جذابیت بالایی برای گردشگران برخوردار هستند که متاسفانه خیلی از آنها ناشناخته ماندهاند در حالی که کشور ترکیه روی غارها مطالعه کرده و اکنون تعداد غارهایی که در معرض نمایش گذاشته بسیار بیشتر از ایران است.