غار دانیال از جمله غارهای آبی و رودخانه‌ای ایران و یکی از آثار بی‌بدیل ژئوتوریسم در غرب مازندران است که سالانه به ویژه در تعطیلات نوروز هزاران گردشگر و مسافر از اقصی نقاط ایران از این جاذبه کم‌نظیر طبیعی دیدن می‌کنند تا دفتر اوراق خاطرات سفر با زیبایی‌های شگفت‌انگیز آن مزین شود.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، غرب مازندران به دلیل جاذبه‌های بی‌نظیر طبیعی و محصور در مثلث دریا، جنگل و کوه یکی از مهم‌ترین کانون‌های فعالیت ایرانگردی و بهشت گردشگری در کشور محسوب می‌شود که به گفته کارشناسان هرچند هنوز خیلی از این جاذبه‌ها آن‌طور باید ناشناخته مانده است.
غار دانیال سلمانشهر واقع در شهرستان عباس‌آباد یکی از این مناظر بی‌نظیر گردشگری است که برای اهالی غرب استان مازندران جذاب و دیدن آن خاطره‌انگیز است، ظرفیتی طبیعی که می‌تواند سالانه پذیرای میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی باشد که باید برای این اثر طبیعی برنامه‌ریزی اصولی اندیشید.
به گفته گردشگران، غار دانیال برای هر بیننده‌ای خاطره‌انگیز است، این غار دارای یک شبه دالان اصلی به طول تقریبی یک هزار و ۵۰۰ متر و عرض تقریبی پنج متر است که با پیچ و خم‌های فراوان و گذر از از دالان‌های تنگ و باریک پر آب و حوضچه‌های کوچک ادامه دارد.

 

 

انتهای غار بر کسی مشخص نشده است
سقف زیبای آن آمیخته به مواد آهکی و رود جاری و چشم‌انداز دلفریب در این غار سبب شده تا بسیاری این غار را با غار علیصدر همدان مقایسه کنند، این غار از چشمه‌ها و حوضچه‌های بسیار زیبا برخوردار است و هوای آن در تابستان بسیار خنک و زمستان بسیار گرم است.
وجود استالاکتیت و استالاک میت‌های فوق‌العاده زیبا و به رنگ قهوه‌ای از جمله شاخصه‌ها و مناظر جذاب و منحصربه‌فردی را به این اثر طبیعی بخشیده که در نوع خود بی‌نظیر است.
طبق گفته‌های کارشناسان، بیشتر غارنوردان تاکنون توانسته‌اند تا حدود سه کیلومتری عمق این غار پیش بروند و هنوز انتهای آن بر کسی مشخص نشده است ولی غارنوردان طول آن را ۶ هزار متر تخمین زده‌اند که لازم است شناسنامه آن تکمیل شود و در اختیار گردشگران قرار گیرد.
دهانه این غار همجوار روستای دانیال، سنگی بوده و برای ورود به آن باید حدود سه متر پایین رفت، در درون غار علاوه‌بر جاری بودن آب، سقف منقش به مناظر طبیعی و بسیار زیبا، جاذبه‌های آن را دو چندان کرده است، هوای خنک و و دلپذیر داخل غار به‌خصوص در فصل گرم سال امکان حضور ساعت‌های متمادی گردشگران را در درون آن فراهم می‌سازد.
عرض غار دانیال و آب جاری در آن به گونه‌ای است که چهار قایق می‌توانند در کنار هم حرکت کنند، به گفته برخی از مسوولان منطقه، سال‌ها قبل صحبت از احیای غار دانیال سلمانشهر به میان آمده بود که باید برای توسعه و معرفی بیشتر آن برنامه‌ریزی لازم به‌خصوص راه دسترسی آن اتخاذ شود.
غار دانیال با جاذبه‌های طبیعی و ورزشی فراوان بهشت غارنوردان و طبیعت‌گردان نام گرفت و ورزشکاران زیادی آرزوی عبور از تونل این غار را در سر می‌پرورانند، آب غار دانیال از چند چشمه کوچک تامین می‌شود که آب این چشمه پس از پیوستن به یکدیگر، رود کوچکی را تشکیل می‌دهند و در طی مسیر این غار آب جاری است از این‌رو آن را، غار رودخانه‌ای ایران نامیدند.

بهترین زمان بازدید فصل بهار و تابستان
دمای هوای داخل غار دانیال حدود ۲۳ درجه سانتی‌گراد و دمای آب چیزی در حدود ۱۷ درجه است و این دما در تمامی طول سال به طور تقریبی ثابت است که به گفته مسوولان، در تمام فصول سال می‌توان از این غار دیدن کرد اما بهترین زمان بازدید فصل بهار و تابستان است.
در مازندران غارهای زیادی با قدمت بالا وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ۲ غار هوتو و کمربند در روستای تروجن شهرستان بهشهر اشاره کرد که بر اساس آثار کشف شده، انسان‌های اولیه در آن زندگی می‌کردند، در غرب مازندران نیز به دلیل وجود بسترهای آهکی، غارهای آبی زیادی به مرور زمان شکل گرفتند و هر یک زیبایی‌های خاص خود را دارند و غار آبی دانیال بعد از غار قوری‌قلعه پاوه در استان کرمانشاه، دومین غار بزرگ رودخانه‌ای کشور است.
تعریض و آسفالت راه دسترسی، احداث کمپ‌ها و استراحتگاه‌های ارزان‌قیمت و ایجاد امکانات رفاهی به گفته جمعی از گردشگران ضرورتی است که باید برای غار دانیال برنامه‌ریزی شود و مهیا کردن موارد یاد شده به طور قطع می‌تواند گردشگران و غارنوردان داخلی و خارجی بیشتری را به خود جذب کند.

این غار در روستای دانیال قرار دارد، فاصله این غار از تهران ۲۲۵ کیلومتر است، گردشگران می‌توانند پس از گذشتن از منطقه متل قو خود را به میدان بلوار سلمانشهر برسانند، روستای دانیال که نام غار هم از آن گرفته شده، تنها پنج کیلومتر با مرکز شهر سلمانشهر فاصله دارد، بعد از آن باید پیش از رسیدن به شیب مسیر، جاده فرعی سمت چپ وارد شده و تا آخرین ویلا به رانندگی ادامه دهد تا به بخش پیاده روی مسیر غار برسید، آن‌گاه با دیدن این جاذبه خاطره خوشی از سفر برای خود به یادگار بگذارید.
در همین پیوند، محمدامین دهنوی یکی از اهالی روستای دانیال با تاکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی بیشتر برای معرفی این جاذبه کم‌نظیر طبیعی سلمانشهر، گفت: بسیاری از مسافران به‌ویژه در تعطیلات سالانه منجمله عید نوروز برای دیدن از این غاز به این روستا می‌آیند و از جاذبه‌های آن متحیر می‌شوند.

ظرفیت درآمدزایی و اشتغال‌زایی برای منطقه
دهنوی افزود: این غار ظرفیت طبیعی است که برای منطقه درآمدزایی و اشتغال‌زایی دارد اما لازمه تحقق این مهم فراهم کردن تهیه نقشه‌راه برای گردشگران است.
وی با بیان اینکه غرب مازندران مملو از جاذبه‌های طبیعی بکر است که بهشت گردشگران محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: بیشتر گردشگران در ایام تعطیلات نوروزی و تابستان به این منطقه می‌آیند که برنامه‌ریزان باید از ظرفیت حضور مسافران نهایت بهره را ببرند.
غار دانیال در کنار برخورداری غرب مازندران از سواحل هموار و ماسه‌ای، همجواری جنگل، کوه و دریا و وجود چشمه‌های آب معدنی و آبشارهای زیبا، جلوه‌ای از زیبایی‌های کم‌نظیر طبیعی این خطه از ایران است که از اقصی نقاط ایران از آن‌ها دیدن می‌کنند.
سیمین نصری یک اصفهانی است که در شهر سلمانشهر مشغول کسب و کار است. او می‌گوید: جاذبه‌های غرب مازندران آن‌قدر زیبا و دلفریب است که هر مسافری را به خود جذب می‌کند چون وجود جنگل، دریا و کوهستان در این منطقه در کنار هم قرار دارند.
این بانوی اصفهانی دیدن غار دانیال را برای مسافران این خطه لازم می‌داند و یادآور می‌شود: نکته‌ای که باید مسوولان شهرهای غرب مازندران بیشتر توجه کنند این است که مدیران این منطقه باید ترافیک سرسام‌آور آن را با زیبایی طبیعی آن مدیریت بیشتری کنند و پیش‌بینی لازم را از هم‌اکنون برای انبوه مسافران داشته باشند.
وی تصریح کرد: جاذبه‌های طبیعی غرب مازندران از دیدگاه بسیاری از گردشگران مامن دنج و آرام برای سفر و سکونت بوده و به همین خاطر هر مسافری هر سال این منطقه را برای سفر خود انتخاب می‌کند.

تهیه و ارایه بروشور معرفی آثار به گردشگران
نصری بر تهیه و ارایه بروشور معرفی آثار طبیعی و تاریخی منطقه به مسافران و گردشگران تاکید کرد.
به طور کلی، غارها دارای قابلیت چندگانه هستند و گاه به‌عنوان بانک اطلاعاتی در ابعاد زمین‌شناسی، دیرینه‌شناسی و باستان‌شناسی و گاهی هم به‌عنوان مکانی برای جذب گردشگران عمل می‌کنند، به اعتقاد کارشناسان یکی از آن غارهایی که در جذب گردشگر می‌تواند تاثیرگذار باشد غار دانیال است.
این کارشناسان می‌گویند عدم اطلاع‌رسانی و تبلیغات در شناساندن این جاذبه طبیعی برای گردشگران داخلی و خارجی و سرمایه‌گذاری نکردن در جهت تقویت زیرساخت‌ها از عوامل مهم در مغفول ماندن ظرفیت‌های عظیم گردشگری نظیر این غار است.
استاد رشته گردشگری دانشگاه‌های غرب مازندران و شرق گیلان، غار دانیال سلمانشهر را اثر بی‌بدیل ژئوتوریسم در غرب مازندران دانست و گفت: این غار ظرفیتی کم‌نظیری است و از نظر زمین گردشگری دارای ارزش بسیار عالی است.
محمدرضا اورمزدی افزود: شبیه این غار را در غرب مازندران از جمله در شهرستان رامسر با عنوان یاغی لوگا در منطقه ایلمیلی این شهرستان داریم که غارنوردان هر ۲ آن‌ها را تاکنون کاوش نکرده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: هر ساله تورهای گردشگری برای دیدن غار دانیال برگزار می‌شود که به‌خاطر مشکلات راه دسترسی آن به نتیجه نمی‌رسد که باید برای این مهم فکر اساسی اتخاذ شود.

 

 

غار از نظر زمین‌شناسی و اهمیت گردشگری سال‌ها رها شده
وی تصریح کرد: این غار از نظر زمین‌شناسی و هم از نظر اهمیت گردشگری متاسفانه سال‌هاست رها شده و می‌طلبد دستگاه‌های مثل زمین‌شناسی، هیات کوهنوردی و غارنوردی کشور و وزارت میراث‌فرهنگی پای کار بیایند و حتی برای آن پروژه تعریف کنند چرا که مخاطب خاص خودش را دارد.
اورمزدی اضافه کرد: باید غار دانیال را مثل غار علیصدر همدان یک پروژه سرمایه‌گذاری ببینیم بدین معنی در غار علیصدر یک شرکت سیاحتی آن‌جا را برای رفاه حال عموم گردشگران تجهیز کرده؛ البته در غار دانیال علاوه‌بر آن نیز باید مباحث زیست محیطی رعایت شود.
در این ارتباط، جواد اصلانی فرماندار عباس‌آباد گفت: همه برنامه‌ریزی‌های لازم برای پذیرایی مسافران و گردشگران تعطیلات نوروزی در این شهرستان فراهم شده است.
فرماندار عباس‌آباد خاطرنشان کرد: سواحل زیبای این منطقه همچون طبیعت بکر و رویایی آن برای مسافران و گردشگران جذابیت زیادی دارد و پیش‌بینی می‌شود مسافران و گردشگران زیادی در تعطیلات نوروزی به این شهرستان سفر کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران با اشاره به ظرفیت‌های فراوان گردشگری و وجود مواهب طبیعی و خدادادی در این استان، گفت: پیش‌بینی می‌شود در ایام تعطیلات نوروزی امسال، ۲۰ میلیون مسافر و گردشگر وارد استان شود.
روح الله سلگی همچنین از اتخاذ تمهیدات لازم برای پذیرایی و اسکان مسافران نوروزی در مازندران خبر داد.
گفتنی است، سلمانشهر از توابع شهرستان ۵۰ هزار نفری عباس‌آباد در غرب مازندران واقع است. شهرستان‌های نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس‌آباد، تنکابن و رامسر واقع در غرب مازندران سالانه پذیرای میلیون‌ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای