سازه‌های کهن در هر شهری نشان دهنده اصالت و تاریخ اون منطقه است. هر شهری دیدنی‌های تاریخی خودش رو داره که مرتبط با دوره خاصیه. به عنوان مثال در اصفهان بیشتر دیدنی‌های تاریخی به دوران صفویه برمی‌گرده و در استان اردبیل به سلجوقیان.

استان اردبیل یکی از اصلی‌ترین و محبوب‌ترین مقاصد گردشگران رو تشکیل میده. وجود جاذبه‌های طبیعی و مناظر بکر در این استان و همچنین بناهای ارزشمند و تاریخی از جمله دلایل این جذابیته. یکی از سازه‌های متعدد در این استان پل‌هایی هستن که بر فراز رودخانه‌ها بنا شدن و قدمت اونها به ادوار مختلف تاریخی برمیگرده. پل ابراهیم آباد یکی از این‌ پل‌های تاریخیه که قدمتی به اندازه عهد صفوی داره. این پل در محله‌های اوچدکان و ابراهیم آباد اردبیل واقع شده و در سال‌های اخیر مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته.

درباره پل ابراهیم آباد

پل ابراهیم آباد دارای سه چشمه طاق بزرگ آجری به فرم جناغی هست. این‌ پل دارای طولی ۳۶ متری، عرض سه متری و ارتفاعی پنج متریه. از جمله ویژگی‌های معماری این پل طاق و نمای آجری و موج‌شکن‌های سنگی هست. پل ابراهیم آباد در سال ۱۳۸۱ بعنوان آثار ملی ایران به ثبت رسید. سازمان صنایع دستی و میراث فرهنکی درباره پل ابراهیم آباد چنین گفته است:

ل ابراهیم آباد ازپل های دوره صفوی اردبیل است که درابتدای کوچه ابراهیم آباد بر روی رودخانه بالیقلوساخته شده است. دارای ۳۶.۷۵ متر طول ۳ مترعرض و ۵ متر بلندی است. این پل سه چشمه طاق بزرگ آجری به فرم جناغی دارد. دوچشمه طاق کوچک جناغی نیز به درون پل راه باز کرده اند که علاوه بر کاهش وزن وارده بر دیواره ها ، بر زیبایی پل نیز افزوده اند. چهارمیل کوتاه راهنما دردو سوی پل آن را دربرگرفته وزیباترکرده اند.پایه ها دارای موج شکن هایی است که در هر دو سوی پل به شکل مثلثی اند مصالح ساختمانی به کار رفته در پایه ها سنگ است و در طاقها آجر به همراه ملات گچ و آهک.

سفر به اردبیل و تماشای دیدنی‌های تاریخی شهر

اردبیل دیدنی‌های تاریخی زیادی داره. درسته که پایتخت صفویان اصفهان بوده؛ اما بناهایی در این شهر وجود داره که به دستور شاه عباس صفوی در این شهر ساخته شده. در دوران قاجار کارونسرا و حمام‌هایی در این شهر ایجاد  شده و سلجوقیان هم بناهای زیادی در این شهر تاسیس کردند. اگر به اردبیل سفر کردید در کنار تماشای جنگل‌های سرسبز و از بناهای تاریخیش مثل حمام ملاهادی (حمام حاج محسن)، کارونسرای عباسی نقدی کندی و کلیسای مریم مقدس یادگار قرن ۱۹ دیدن کنید.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای