تاثیر تبلیغ غذاهای محلی در جذب گردشگر
یک کارشناس گردشگری گفت: برای اینکه بتوانیم خوراکها و نوشیدنیهای خود را به جهانیان معرفی کنیم باید در ابتدا غذاهای گوناگون شهر و روستای خود را به خوبی بشناسیم و از تاریخچه و مواد اولیه آن آگاه باشیم تا بتوانیم گردشگران خارجی را نسبت به غذاهای ایرانی آگاه کنیم.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، محمد رحیمیخوش درخصوص تاثیر غذاهای محلی در جذب گردشگران اظهار کرد: یکی از مهمترین تفریحات بسیاری از مردم در سراسر جهان رفتن به رستوران، کافیشاپ و مراکز پذیرایی است که انواع خوراکیها و نوشیدنیها را سرو میکنند. یکی از مهمترین اهدافی که صنعت گردشگری در جاذبههای خود به کار میگیرد، رساندن گردشگر به درک و تجربه جدید است با جاذبههایی که در مقصد گردشگری وجود دارد.
این کارشناس گردشگری خاطرنشان کرد: براساس تعریف انجمن جهانی سفر و غذا، گردشگری غذا به معنای سفر و چشیدن غذاهایی است که معمولا با هدف برقراری ارتباط با گردشگران آن جاذبه را ایجاد میکند. در واقع گردشگری غذا به عنوان گردشگری آشپزی در بعضی از نقاط جهان هم شناسایی شده و هم اینکه گردشگران خارجی به دنبال دستورات طبخ غذا هستند تا آنها را بیاموزند.
رتبه اول تا سوم ایران در میراثفرهنگی و صنایعدستی
وی با بیان اینکه ما در زمینه میراثفرهنگی و صنایعدستی رتبه اول تا سوم را در بین کشورها داریم، اظهار کرد: طبق آمار سازمان جهانی جهانگردی، کشور ما جزو پنج کشور نخست جهان در زمینه جاذبههای طبیعی است که وجود اقلیم و آب و هوای متفاوت ایران باعث میشود تا در حوزه غذا و نوشیدنی تنوع داشته باشد و جزو ۲۰ کشور اول جهان باشیم.
رحیمیخوش عنوان کرد: مهمترین گنجینههای به جای مانده از نیاکان و اجداد ما دفینهها و زیرخاکیهایی است که جزئی از صنایعدستی و میراث فرهنگی ما به شمار میروند، همچنین تنوع غذایی که از بین رفته و ما هیچ گونه اهمیتی به این موضوع نمیدهیم. قطعا توجه به این موضوع میتواند برای جهان بسیار اشتغالزا و شهرتآفرین باشد.
وی با اشاره به اینکه باید تبلیغ و ترویج در بحث گردشگری خوراک در بازارهای هدف توسط جامعه میزبان صورت گیرد، بیان کرد: مردم یک شهر باید نسبت به غذاها و نوشیدنیهایی که در شهرشان طبخ میشود آگاه و توانایی بیان دستورالعمل و تاریخچه آن غذا و نوشیدنی را داشته باشند.
این استاد گردشگری و هتلداری خاطرنشان کرد: در بازدید گردشگران از خوراک چندین فاکتور حائز اهمیت است ابتدا عطر، رنگ، رایحه، بو و طعم، ارگانیک بودن مواد اولیه و در نهایت فضاسازی که غذا در آن طبخ میشود. ممکن است گفته شود عطر، رایحه و بو یک معنا را میدهد اما طی تحقیقاتی که شخصا انجام دادم به این موضوع دست پیدا کردم که هر کدام از اینها در هر مرحله از طبخ غذا دارای اهمیت و متفاوت از هم هستند. همچنین گردشگری غذا در کشورهای بزرگ مانند فرانسه، ایتالیا، انگلستان و اسپانیا توسعه پیدا کرده که نشاندهنده رعایت فاکتورهای طبخ غذا نیز است.
ایجاد ارتباطات فرهنگی با مهمانان خارجی
وی با بیان اینکه تست و بررسی خوراک یکی از مسایل مهمی است که توسط گردشگری غذا رخ میدهد، گفت: متاسفانه ما در همه مراحلی که تاکنون مطرح کردم با مشکلاتی مانند تعریف، ترویج، تبلیغ خوراک، عطر، رایحه، بو و طعم، مواد اولیه و فضاسازی در هنگام سرو و طبخ غذا مواجه هستیم. زمانی که گردشگران به کشور ما میآیند در اکثر رستورانها طبخ غذا را نمیتوانند مشاهده کنند و زمانی که دستورالعمل و مواد تشکیلدهنده غذا را از سرآشپز سوال میکنند، پاسخ درستی دریافت نمیکنند و این اقدام باعث میشود که غذای ما بینالمللی نشود.