ورود هتلبوتیک سرخهای به لیست هتلهای تبریز
هتل بوتیک خانه قدیمی سرخهای تبریز با حضور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در محله تاریخی سرخاب این کهن شهر افتتاح شد.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، این هتل بوتیک با سرمایهگذاری ۱۴ میلیارد تومانی توسط سرمایهگذار بخش خصوصی و پس از مرمت، تجهیز و آمادهسازی با امکاناتی نظیر ۶ اتاق اقامتی، رستوران، نمایشگاه صنایعدستی و کافیشاپ برای بازدید و اقامت گردشگران داخلی و خارجی آماده خدماتدهی است.
این خانه قدیمی بر اساس سوابق مالکیتی متعلق به «فراشباشی» داماد مظفرالدین شاه قاجار است که برای سالها به دلیل بیتوجهی، به بنایی مخروبه تبدیل شده بود که از سال ۱۳۹۲ و پس از خریداری وزارت میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، عملیات مرمت و بازسازی آن شروع شد اما روندی بسیار کند داشت و در زمانهایی نیز به تعطیلی کشیده شد.
خانه بیبدیل و بسیار زیبای سرخهای از آثار تاریخی فاخر بهجا مانده از نیمه دوم دوران قاجار است که در محل سرخاب قاپیسی بهعنوان یکی از دروازههای قدیمی شهر تبریز واقع شده و در مرداد ماه سال ۱۳۷۹ به شماره ۲۷۷۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
سرمایهگذار این خانه قدیمی در مراسم افتتاح با تاکید بر لزوم حمایت دولت از حضور و مشارکت بخش خصوصی در طرحهای مختلف گردشگری و میراثی، گفت: متاسفانه آنگونه که باید سازمانها و ادارات استانی در این رابطه چندان همکاری ندارند.
علی صدقی اظهار کرد: با وجود قولهای قبلی و نامه رسمی صندوق احیا و مرمت بناهای تاریخی کشور مبنی بر رایگان بودن برخی خدمات زیربنایی، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان از سوی آب و فاضلاب آذربایجانشرقی برای تبدیل حجم انشعاب آب خانه سرخهای و نیز صرف هزینههای مربوط به برق را متحمل شدیم.
وی میزان سرمایهگذاری برای تبدیل این خانه تاریخی به هتلبوتیک را ۱۴ میلیارد تومان اعلام کرد که بیش از هشت میلیارد آن برای مرمت و ۶ میلبیارد تومان نیز برای تجهیز و آمادهسازی این مکان هزینه شده است.
صدقی واقع شدن در مسیر تاریخی و گردشگری تاریخی تبریز را یکی از مزیتهای بسیار مهم هتل بوتیک سرخهای برشمرد و خواستار همکاری بیش از پیش شهرداری تبریز برای بازسازی و مرمت راههای دسترسی بهخصوص سنگفرش شدن کوچه بهروزیه شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانشرقی نیز با تاکید بر اینکه واگذاری خانههای تاریخی برای بهرهبرداری خدماتی و گردشگری جزو برنامههای در اولویت این ادارهکل است، گفت: آذربایجانشرقی از لحاظ بهرهبرداری غیرموزهای از خانههای قدیمی و تاریخی رتبه اول کشوری را در اختیار دارد.
احمد حمزهزاده هتل صخرهای کندوان و هتل بوتیک اوروسی تبریز را نمونههای پیشتر ایجاد و راهاندازی شده هتل بوتیکهای منحصربهفرد در آذربایجانشرقی عنوان کرد که این تعداد در هیچیک از شهرها و استانهای گردشگرپذیر ایران وجود ندارد.
وی وجود خانههای تاریخی در تبریز را مزیت بسیار مهم و بزرگ برای حوزه گردشگری یاد کرد و ادامه داد: بدون تردید وجود افزونبر ۴۰۰ خانه تاریخی میتواند محرک مهم اقتصادی این کلانشهر و آذربایجانشرقی باشد که با سرمایهگذاری در این حوزه میتوان علاوهبر هویتسازی برای شهر و کشور، از سودآوری اقتصادی آن در بخشهای مختلف گردشگری نیز بهره جست.
حمزهزاده با اشاره به اینکه برنامه ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانشرقی برای سال ۱۴۰۲ بهرهمندی از توان بخش خصوصی در ایجاد و بازسازی خانههای تاریخی و قدیمی است، یادآور شد: در این زمینه کاربری گردشگری مثل هتلهای بوتیک و رستوران سنتی در دستور کار قرار دارد و بر همین اساس تلاش میکنیم کاربریهای اداری در این خانهها کاهش یابد.