نمایش آثار فاخر و موزهای در جشنواره فجر صنایعدستی
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی با اشاره به آنکه هفتمین دوره جشنواره صنایع دستی فجر، بینالمللی میشود، گفت: جشنواره فجر صنایعدستی مکانی برای نمایش آثار فاخر و موزهای است.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایلنا، ویدا توحدی با اشاره به آنکه ۶سال از برگزاری «جشنواره صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر» میگذرد، گفت: هفتمین رویداد در سطح بینالمللی برگزار میشود. در آخرین نشستی که در بخارا داشتیم، این مهم را عنوان و فراخوان آن را در سطح بینالمللی مطرح کردیم. بینالمللی شدن این جشنواره منجر به آغاز فصل جدیدی برای ارتقای جایگاه هنرمندان و صنعتگران ایران به عنوان کشوری مطرح و مدعی در این حوزه در جهان است. بر این اساس شورای سیاستگذاری جشنواره را شکل دادیم و راهاندازی دبیرخانه دائمی، گامی موثر در معرفی نشان تجاری این رویداد خواهد بود.
اعلام فراخوان جشنوراه صنایعدستی؛ بهزودی
او توضیح داد: اعضای شورا افرادی هستند که تجربه حضور در جشنوارههای مختلف را داشتند و حتی داورهای بینالمللی هستند. این افراد را از سوی وزارت ارشاد، دانشگاه، پیشکسوتان و دستاندرکاران این حوزه دعوت کردیم. فراخوان «هفتمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر» آماده است و بهزودی اعلام خواهد شد.
توحدی خاطرنشان کرد: همانند سالهای گذشته برای دعوت از هنرمندان برای شرکت در جشواره صنایعدستی فجر در بخش داخلی از سه روش برای اطلاعرسانی استفاده خواهیم کرد. ارتباط با استانها نخستین راه است چنانکه تاکنون چندین جلسه توجیهی برای معاونان صنایع دستی و کارشناسان استانی در عمارت تاریخی کوشک برگزار کردهایم و تا این لحظه ۱۰ استان در این جلسات شرکت کردهاند تا نسبت به معرفی و چگونگی حضور هنرمندان استانها اطلاعات لازم را کسب کنند. بخش دوم اطلاعرسانی از طریق فراخوان عمومی و سومین بخش در قالب سفارش به برخی از هنرمندان برجسته و پیشکوتان صنایع دستی خواهد بود. با توجه به آنکه تعدادی از اعضای شورای سیاستگذاری را اساتید دانشگاهها تشکیل میدهند، اطلاعرسانی از طریق دانشگاهها نیز در دستورکار قرار گرفته است. حتی با تمام سفارتخانهها، رایزنهای فرهنگی و مناطق مختلف شورای جهانی صنایعدستی از طریق ایمیل ارتباط برقرار کردهایم تا در این رویداد در قالب بخش بینالمللی حضور داشته و نمایندگانشان شرکت کنند.
کشورهای آماده برای ارسال اثر به ایران
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درخصوص استقبالی که تاکنون از بخش بینالمللی «هفتمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر» شده است، گفت: تاکنون تعدادی از کشورها از جمله ویتنام، مالزی، هند، چین، کامبوج و استرالیا از طریق ایمیل اعلام آمادگی کردهاند و قرار است در ابتدای امر، تصاویر آثار ارسال و در صورت قابل قبول بودن و دارا بودن شاخصهای لازم برای شرکت در نمایشگاه، از طریق سفارتخانهها یا نمایندگان مناطق مختلف شورای جهانی صنایعدستی اقدام به ارسال و نمایش اثر کنیم.
او درخصوص موضوع مدنظر برای خلق آثار در «هفتمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر» نیز گفت: امسال موضوع خاصی مدنظر نیست اما بخش خلاقیت پررنگتر خواهد بود. بخش تجلیل از پیشکسوتان، رویش دوباره سرو و تجلیل از فرزندانی که ادامهدهنده راه پدران و مادران هنرمند خود هستند و بخش پژوهش جایگاه خاصی در میان جوایز این دور از جشنواره خواهد داشت. هنرهای سنتی و مراسم آیینی که در این حوزه موردتوجه است نیز به صورت ویژه برگزار خواهد شد.
حضور شهرهای خلاق در جشنواره
توحدی درخصوص حضور شهرهای خلاق در این دور از جشنواره صنایعدستی فجر نیز گفت: تاکنون دراین خصوص فکری نکردهایم اما قطعا شهرها و روستاهای جهانی صنایعدستی و همچنین شهرهای خلاق الگوهایی برای مناطقی خواهند بود که شاید فعالیتشان تا این حد مورد توجه نباشد.
او تاکید کرد: صنایعدستی که در جشنواره فجر به نمایش گذاشته میشود، آخرین دستآوردهای صنایع فاخر و بیبدیل خواهد بود. در این جشنواره، بحث تکرار و کاربرد آنچنان که در نمایشگاه صنایعدستی مدنظر است، خودی نشان نمیدهد. هرچند بر این باور هستیم که باید به بخش کاربردی صنایعدستی توجه داشت اما جشنواره فجر مکانی برای نمایش و ارائه آثاری فاخر و خاص و هنری و تکنیک کار در این حوزه است. کارهایی در سطح موزهای و مطرح در این جشنواره به نمایش گذاشته میشوند. این آثار باید تاکنون در جایی نمایش داده نشده باشند و برای نخستین بار ارائه شوند و تاکید برآن است که طی یک سال گذشته تولید شده باشند.