هفتمین جشنواره «کهن آواهای تنبور و موسیقی کُردی»
به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا، موسسه فرهنگی خانه تنبور دالاهو در روزهای ۳۰ و ۳۱ شهریور برگزار کننده هفتمین دوره جشنواره «کهن آواهای تنبور و موسیقی کُردی» در روستای بانزلان شهرستان دالاهو از توابع استان کرمانشاه خواهد بود.
خانه فرهنگی تنبور، اهداف این جشنواره را حفظ موسیقی باستانی تنبور و دیگر آواهای کهن کُردی، شناسایی استعدادهای جوان و راهنمایی آنها برای یادگیری حرفهای این ساز، قدردانی از پیشکسوتان نوازنده ساز تنبور و سایر موسیقیهای کهن کُردی و تشویق و آگاهی بخشی به خانوادهها در جهت حفظ فرهنگ بومی اقوام کُرد ایران زمین دانسته است.
جشنواره در دو مرحله اجرا میشود که مرحله اول آن شامل ارسال آثار توسط شرکت کنندگان به نشانی دبیرخانه جشنواره و بررسی آثار توسط داوران است. مرحله دوم جشنواره پس از اعلام برگزیدگان مرحله اول، در روزهای ۳۰ و ۳۱ شهریور به صورت حضوری در خانه تنبور برگزار خواهد شد.
بخشهای جشنواره کهن آواهای تنبور موسیقی کردی
جشنواره کهن آواهای تنبور و موسیقی کردی در دو بخش برگزار خواهد شد.
بخش اول شامل تهرزها (مقامات تنبور) خنیاگران است که در چهار ردۀ سنی
- ردۀ سنی نونهالان تا پایان ۱۱ سالگی
- ردۀ سنی نوجوانان از آغاز ۱۲ سالگی تا پایان ۱۶ سالگی
- ردۀ سنی جوانان الف از آغاز ۱۷ سالگی تا پایان ۲۲ سالگی
- ردۀ سنی جوانان ب از آغاز ۲۳ سالگی تا پایان ۲۸ سالگی
برگزار خواهد شد. شایان ذکر است که شرکت کنندگان بخش ته رزها در تمامی رده های سنی، برای اجرا در مرحله نخست، به انتخاب خود سه مقام را که شامل یک مقام مجازی، یک مقام مجلسی(باستانی) و یک مقام کلام است برخواهند گزید.
شرکت کنندگان در بخش اول باید دو مقام مجلسی و کلام را با هم بخوانند و بنوازند.
بخش دوم شامل تک نوازی (بداهه نوازی) تنبور بر اساس مقامات و فرهنگ موسیقایی تنبور در دو رده سنی
- بداهه نوازان نوجوان: تا پایان شانزده سالگی
- بداهه نوازان جوان: از آغاز هفده سالگی تا پایان ۲۸ سالگی
برگزار خواهد شد. خاطر نشان میسازد قطعات اجرایی باید بر اساس یک یا چند مقام از مقامات تنبور شامل قطعات آوازی و ضربی باشد و استفاده از قطعات اجرایی دیگران و قطعاتی که با فرهنگ سازی تنبور بیگانه باشد فاقد ارزشیابی است.
به گزارش سفربازی خانه تنبور، یک موسسه هنری غیر دولتی است که به همت علی اکبر مرادی در طول ۱۰ سال در روستای بانزلان گوران تاسیس شده است. روستای بانزلان از توابع شهرستان دالاهو استان کرمانشاه است.
هدف از تاسیس خانه تنبور، در درجه اول حفظ و نگهداری از ساز تنبور و رسوم و فرهنگهای آمیخته با آن است و دومین رسالت آن شناسایی، معرفی و آموزش علاقمندان به این ساز و به ویژه استعدادهای جوان از سراسر ایران است.
خانه تنبور در تاریخ ۲۲ شهریور ماه ۱۳۹۶ با حضور هنرمندان برجسته موسیقی سراسر کشور افتتاح شد و همزمان نخستین جشنواره کهن آوای تنبور در این محل برگزار گردید.
آدرس دبیرخانۀ هفتمین جشنوارۀ کهن آواهای تنبور و موسیقی کردی: استان کرمانشاه شهرستان دالاهو بخش گهواره روستای بانزلان سفلی خانه تنبور.