آبشار ماهی مشو لنگرود، آبشاری که هیچ ماهی نداره
خیلی وقتا توی اسم یه سری مکانها اسمهایی میاد که اصلا هیچ ربطی به اون مکان نداره. مثلا الان آبشار ماهی مشو لنگرود، وقتی به زبون میاد و شنیده میشه اولین چیزی که به ذهن شنونده میرسه اینه که، قطعا توی این آبشار انواع ماهی از انواع رنگها میچرخن و مردم از حضور اونا بهره میبرن، اما کاملا اشتباهه. اون عبارت مشو بعد از ماهی رو باید خیلی جدی گرفت. اون مشو خودش نشون میده که آبشار ردی از ماهی نداره و اگه دوست دارید ماهیگیری کنید یا اینکه ماهی ببینید، قید دیدن این آبشار رو بزنید. البته که فضای سبز و خنک و زیبای این منطقه میتونه جای ماهی نداشته رو پر کنه. اونجا جاییه که میتونید اکسیژن خالص تنفس کنید و امید داشته باشید به اینکه بازم از شهرهای پر دود و غبار رها بشید و راهی برای اومدن به این منطقه پیدا کنید. توی این متن از مجله گردشگری سفربازی میخوام براتون از ویژگیهای آبشار ماهی مشو لنگرود بگم.
مطمئنم بعد از خوندن این متن به این نتیجه میرسید که وقتشه هرچه سریعتر خودتون رو به این آبشار برسونید و پیکنیک به یاد موندنی رو در کنار خانواده داشته باشید. راستی، اگه شما هم به این آبشار سر زدید حتما برای ما بنویسید که چه چیزی شما رو به این منطقه کشونده و بعد از این برای چی به اونجا دوباره سرمیزنید؟
آبشار ماهی مشو کجاست؟
استان گیلان مهد سرسبزی و جاذبه های بکره. سرزمینی برای گردشگران و علاقمندان که جذابیتهای بسیار زیادی داره. از مهمترین زیباییهای این استان میشه به آبشارهای مرتفع و بلندی اشاره کرد که در مناطق مختلفی از استان از دل کوه بیرون زدن. یکی از زیباترین این آبشارها در لنگرود قرار داره و بهش آبشار ماهی مشو میگن. اگه اهل ماجراجویی هستید، سفر به این آبشار و قدم گذاشتن به جنگلهای وسیع اطرافش آن رو هیچوقت فراموش نمیکنید، اینو مطمئن باشید. با عبور از بین درختای سر به فلک کشیده و تنومند جنگلی این نواحی میتونید از زیباترین چشماندازها دیدن کنید. این آبشار که از ابهت زیادی برخورداره، امروزه مقصد مناسبی برای اکثر گردشگران و توریستای شمالیه. اگه میخواید به اونجا برید، باید از لیلاکوه راهی بشید و به روستای آبچالکی برید.
بعد از اون سفر ماجراجویانه شما تازه شروع میشه و از کنار رودخانهای با پل چوبی عبور میکنید. بعد از گذشتن از شالیزارهای متعدد و روستایی زیبا به آبشار ماهی مشو میرسید که با آب سرد خودش انگار لیوان شربت خنکی رو در دستش گرفته تا بهتون خوشآمد بگه. بدونید که این منطقه میزبان خیلی خوبی برای مهموناش بوده تا امروز و کسایی که به اونجا سفر کردن از حضور توی این منطقه لذت بردن و به بقیه هم پیشنهادش کردن. گویی، شربت اولین حضور، به مزاق همه خوش اومده و دوست دارن به بقیه هم بگن که تجربهی دیدن این منطقه رو از دست ندن.
به طور کلی، آبشار ماهی مشو چه ویژگیهای داره؟
این آبشار از مهمترین جاذبههای گردشگری استان گیلان و شهر لنگرود برای گردشگرانه. وقتی به این منطقه سفر کنید میبینید که اصلا نمیشه جاذبههیا گردشگری منطقه رو نادیده گرفت و همین جاذبههاست که خیلی از تورهای گردشگری رو روانه این منطقه کرده. چیزی که در مورد این آبشار خیلی خاص به نظر میرسه و جاهای دیگه کمتر دیده شده، سنگهای قرمزی هستن که توی غار و بالای کوه زیاد به چشم میان. اگه شانس این رو داشته باشید که با هلیکوپتر این منطقه رو از بالا ببینید تازه متوجه میشید که وقتی میگن نگین قرمزی وسط دشتی سبز، از چی حرف میزنن. همیشه توی ذهن من، گیلان زنی میانسال و خوشسلیقه بوده که طراوت تمام وجودش رو پر کرده. زنی که موهای سپیدش نشون از تجربهاشه و پوست نرم و لطیفش ردی از شادابی رو به میون میاره.
کیمیدونه این انگشتر طلایی با نگین سبز و یاقوت قرمز رو کی به این بانو هدیه داده، کی میدونه، شاید جایی صحبتی از عشقی نافرجام باشه که باعث شده زن زیبای ما غمی رو همیشه توی چشمهاش داشته باشه و این غم رو تبدیل به این همه زیبایی کرده باشه. نگین زیبا و یاقوت قشنگی که امروز شده مقصد رفتوآمد ما و شما تا عاشقانههامون رو توی اون منطقه جشن بگیریم و ثبت کنیم. غیر از اون سنگهای قرمزی که شاخصهی اصلی این آبشار شدن، بهتره بدونید که آبشار ماهی مشو ارتفاعی ۱۰ متری داره که آب رو به سمت یه حوضچه با عمق ۲ متر هدایت میکنه. اگه خیلی سر نترسی دارید، بد نیست که شیرجه از ارتفاع ۱۰ متری توی یه حوضچه رو امتحان کنید.
هیجان این منطقه خیلی بالاست و اگه قلب ضعیفی دارید سعی کنید بااحتیاطتر رفتار کنید. خیلی وقتا میشه که ویدئوی هیجانات جوونای کشورای دیگه رو میبینیم. شیرجه زدنهاشون از ارتفاعات رو به چشم مشاهده میکنیم و میگیم کاش ما هم میتونستیم اینا رو تجربه کنیم. واقعیت اینه که ایران کم نداره از جاهایی که مهیا شدن برای شما تا هیجان رو تجربه کنید، تا شیرجه زدن از ارتفاعات توی حوضچهها رو به چشم ببینید و سبزی منطقه چشمتون رو پر کنه از طراوت و قلبتون رو مملو از عشق کنه. کافیه فقط چشمهاتون رو خوب باز کنید تا بتونید اون چیزی که باید رو ببینید. آبشار ماهی مشو فقط یکی از زیباییهای ایرانه که کمتر کسی اونو میشناسه. البته گاهی اوقات وقتی ردپای آدما توی طبیعت رو میبینم و اون بیرحیم که نسبت به جنگل و دریا دارن رو درک میکنم میفهمم شاید بد نباشه اصلا یه سری جاها بکر بمونن و کسی اونارو نشناسه تا وقتی که فرهنگ حضور توی اون منطقه رو پیدا کنه.
تا وقتی یاد بگیره حق نداره زبالههاش رو توی طبیعت رها کنه یا اینکه با ماشین خودش رو به نوک کوه برسونه و رد جاده توی دل طبیعت بکشه برای خودش. کاش اینو بفهمه که آبشار ماهی مشو و خیلی جاهای دیگه، مامن امنی هستن برای موجوداتی که شهرها و آلودگی، زندگی رو براشون سخت کرده، پس بهتره که ماها خونهاشون رو ازشون نگیریم یا اگه سر میزنیم، درست مثل یه میهمان باشخصیت خونهی میزبان رو ترک کنیم. یه سوال، شما وقتی خونهی دوستتون دعوت میشید، زبالههاتون رو توی خونهاش جا میذارید و اونجا رو ترک میکنید؟ به نظر سوال مسخرهای میاد ولی بهش جواب بدید تا متوجه بشید دقیقا از چی صحبت میکنیم. حالا که تا اینجا اومدید بد نیست جاهای دیگه لنگرود رو هم ببینید و دست خالی این منطقه رو ترک نکنید.
جاهای دیدنی لنگرود
لنگرود از شهرهای زیبا و سرسبز گردشگری استان گیلانه. دیدنیهای لنگرود انقدر زیاده که شاید لازم باشه بیشتر از یک ماه فرصت بذارید تا بتونید این منطقه رو به خوبی ببینید. شاید به این دلیل که این شهر زیبای شمالی در طول تاریخ حوادث مهمی رو به خودش دیده و هر حادثه فضایی دیدنی رو به جای گذاشته. در زمان نادرشاه این شهر بهعنوان پایگاه دریایی و کارخانه کشتیسازی انتخاب شد. در عهد قاجار هم لنگرود از مناطق مهم ایران به حساب میاومد. در کنار حوادث تاریخی، نگاهی هم به زیباییهای طبیعی این شهر باید داشت. لنگرود روی جلگهای سرسبز و در نزدیکی دریای خزر قرار داره. این شهر در جوار دریا و جنگل واقع شده و همین جاذبههای طبیعی و بکری براش پدید آورده. اسم لنگرود از دو بخش «لنگر» و «رود» تشکیل شده که لنگر به معنی وقار، سکون و آرامشه، به عبارتی کشتی بعد از لنگر انداختن آرامش پیدا میکنهد و معنی رود سکون یافته و باوقار میده.
- پل خشتی لنگرود، راهی قدیمی و البته زیبا
پل خشتی لنگرود، روی رودخونه لنگرود در مسیر راه قدیمی لاهیجان به لنگرود و در مرکز شهره. این پل، «فشکالی محله» رو به «راه پشته» دو تا از محلههای بزرگ شهر لنگرود، وصل میکنه و از جاذبههای گردشگری لنگرود محسوب میشه. پل خشتی لنگرود رو شخصی به اسم حاجی آقا پرد و به دستور حاجی آقا بزرگ منجمباشی، در زمان سلطنت فتحعلی شاه، ساخته. این پل که از خشت و آجر ساخته شده، معروفترین بنای تاریخی لنگرود و نماد این شهره و در گویش گیلکی لنگرودی، بهش خَشتهپٌل و خَشتهپورد میگن. بعد از دیدن آبشار ماهی مشو سری به پل خشتی بزنید، از روش رد بشید و انرژی این بنای تاریخی رو توی وجودتون ذخیره کنید.
- خانهی منجمباشی با اون سردر هلالی شکل معروف
خانهی منجم باشی که به خاندان منجم باشی تعلق داره، از آثار دوره قاجاریهاس و از تماشاییترین جاهای دیدنی لنگروده. این خانه از بخشهای مختلف بیرونی، اندرونی، خانه، مسجد و حمام تشکیل شده که البته الان دیگه سعی کردن اونارو از هم جدا کنن. خانه منجمباشی یه مجموعه ساختمونی محسوب میشه. ورودی اصلی ساختمان مهتابیه که سردر ورودی هلالی شکل داره و حاوی گچبریهای سادهاس. خانه منجمباشی از دو طبقه تشکیل میشه. طبقه بالا شامل یه سالن پذیرایی و سه تا اتاقه. جلوی اتاقها ایوانی به عرض یه متر و طول ۱۰ متره که چهار ستون چوبی سقفش رو سر پا نگه داشتن. بام بنا بهشیوه سنتی گیلان واشنریزی شده و چوب یا سفالپوشه. لبه رو بهشکل سربندی سهپوش و چکشبرگردون ایجاد کردن. دیدن این خانه باید توی برنامههاتون باشه. درسته که واسه دیدن آبشار ماهی مشو اومدید ولی قرار نیست که جاهای دیگه رو نبینید.
- جنگل خرمایی که هیچ خرمایی نداره
پارک جنگلی خرما با طبیعتی بکر و چشماندازهای کوهستان و رودخونه، در نزدیکی روستای خرما از توابع شهرستان لنگرود قرار داره. این منطقه مملو از درختهای توسکا، لرک و انجیله. نام جنگل از دو واژه «خر» و «مه» با معنای آفتاب و مهتاب گرفته شده. البته برخی بر این باور هستن که جنگل بر اساس اسم خواهر بابک خرمالدین، خرما نامگذاری شده. این پارک بهعنوان یکی از جاذبههای گردشگری لنگرود شناخته میشه که از جمله امکاناتش میشه به سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی اشاره کرد. همیشه اون خرمایی که شما میبینید خرما نیست، یعنی میتونه ترکیبی از دو تا کلمه باشه که در کنار هم قرار گرفتنشون مارو به اشتباه بندازه. راستی، برای استراحت و یه پیکنیک یه روزه بعد از دیدن آبشار ماهی مشو حتما به جنگل خرما سر بزنید.
- لیلاکوه بود که مارو به آبشار ماهی مشو میرسوند
منطقه ییلاقی لیلاکوه یکی از مناطق گردشگری و زیبای شمال ایران و از جاهای دیدنی لنگروده که در نزدیکی شهر لنگرود در استان گیلان قرار داره. منطقه لیلاکوه در جنوب غرب لنگرود واقع شده و به خاطر وجود قهوهخونهها و قلیانسراهای متعدد در مسیر و کوهپایهها، امروز تبدیل به قطب قلیانسرای استان گیلان شده. به خوبی میشه حدس زد جوونا این منطقه رو خیلی دوست دارن و برای همینم اونجا رو به پاتوق دنجی تبدیل کردن. هرچند که خانوادهها هم میتونن در امنیت کامل به این منطقه برن و اصلا نگران نباشن که نکنه اتفاقی براشون رخ بده.
- بعد از آبشار ماهی مشو سری به بازار لنگرود بزنید
بازارهای هفتگی لنگرود از جمله جاهای هستن که غیر از محصولات و تولیدات منطقه، انواع و اقسام مختلف اجناس و کالاهای داخلی و خارجی در اونا به فروش میرسه. بازار لنگرود از جمله بازارهای درجه اول استان گیلانه که فروشندگان دورهگرد استان رو به سوی خودش میکشه. بازار دیگهای در کنار پل بتونی لنگرود به نام بازار شماره ۱ تاسیس شده که سابقه احداثش تقریباً به سال ۱۳۶۵ میرسه. رونق این بازار به شکلیه که بیشتر فروشندگان این بازار، زحمت راه رو از شرق گیلان و استان مازندران برای حضور توی این بازار از بین میبره و گروهی هم از غرب گیلان و کوهپایههای رودبار و رستمآباد در میان اونا دیده میشن. اگه برای رفتن کنار آبشار ماهی مشو نیاز به وسایل خاصی داشتید، حتی خوراکی و موارد روزمره، این بازار میتونه نیاز شما رو برطرف کنه. وقتی واردش بشید تازه متوجه میشید که کلی چیز نیاز داشتید که خودتون نمیدونستید و بعد که از بازار خارج شدید نگاهی به جیبتون میندازید و یادتون میافته که دیگه آه ندارید که با ناله سودا کنید. خلاصه اینکه رفتن به این بازار با خودتونه ولی برگشتنش با خدا. اینکه پا توی اون بذارید و تمام پولتون رو خرج نکنید رو اصلا تضمین نمیکنم. چرا که رونق بازار و پر و پیمون بودنش هر کسی رو از خودش بیخود میکنه. پس لازمه که کمی در این بازار صبور باشید. راستی واسه اینکه کنار آبشار برید با خودتون لباس گرم ببرید. لباستون رو هم میتونید توی همین بازار تهیه کنید. البته اگه یادتون رفته که از خونه با خودتون بیارید.
- به تالاب چاف برید ولی شکار نکنید
تالاب چاف در حاشیه شهرستان چاف و ۱۳ کیلومتری شمال شرقی شهر لنگرود، در ارتفاع منفی ۲۵ متری از سطح دریا قرار داره. تالاب چاف از جهت شمال به روستای تازهآباد چاف، از جهت شرق به دریای خزر و از غرب و جنوب به روستای چاف منتهی میشه. توی این تالاب زیبا شکار ممنوعه، با این حال یکی از جاذبههای گردشگری لنگرود به شمار میره و مردم اکثرا برای تفریح به این نواحی سفر میکنن. شما هم بهتره زیبایی این منطقه رو از دست ندید.
- به جای بکر علاقه داری؟ روستای بلوردکان از دست نده
منطقه بلوردکان منطقهای بکر و دست نخورده و فوقالعاده زیبایی در بخش اطاقور لنگروده. این روستا در ۱۲ کیلومتری جنوبغربی شهر املش واقع شده. منطقه دارای طبیعتی جنگلی و با چشماندازی غیرقابل وصفه و رودخونه زیبایی هم از دل اون عبور میکنه؛ خیلی از گردشگران سعی میکنن این منطقه رو به کسی معرفی نکنن تا همچنان دست نخورده و بکر بمونه. موضوعی که توی این بخش باید بهش پرداخته بشه، فرهنگ بازدید از جاهای بکره خصوصا جاهایی که مردمی از قدیم توی اون زندگی میکردن و به این بکر بودن عادت دارن. باید یادمون باشه، زیبایی که امروز ماها میبینیم به خاطر اینه که گذشتگان تلاش کردن برای ما حفظش کنن، کاری که ما هم باید برای آیندگان انجام بدیم. پس سعی کنیم این فرهنگ رو جا بندازیم و هوای منطقه و البته فرزندان خودمون رو داشته باشیم.
- کاسپین رو از بلندای روستای آبچالکی ببین
روستای آبچالکی یکی از زیباترین و فوق العادهترین روستاهای گیلانه که توی شهر زیبای لنگرود واقع شده. روستای کوهستانی آبچالکی به این دلیل که تمامی شهر لنگرود و ساحل دریای کاسپین از بلندای اون قابل رویته، به بام لنگرود معروف شده. وقتی شب رو به این روستا برید و از اون بالا ساحل رو ببینید، تازه متوجه عظمت این منطقه میشید. تازه متوجه میشید که لنگرود و ساحل کاسپین زیباییهایی داره که هیچوقت از اون پایین قابل دیدن نیستن.
- به بام کومله برید و مزارع چای رو ببینید
بام کومله، با فاصله کمی از شهر لنگرود و شهر کومله قرار داره. از بالای اون میشه به طور کامل بر شهرهای کولمه، لنگرود، شلمان و چخمانه دید داشت. برای رسیدن به این تپه باید یه کیلومتر از چهار راه کومله به طرف اطاقور پایینتر برید. علاوه بر این تپه پر از سرسبزی، چشماندازهای زیبا و باغات چای در منطقهای بسیار خوش آبوهواست که باعث ارزشمندتر شدن این تپه شده. به خاطر آشنایی نداشتن افراد با این منطقه، تقریبا دستنخورده و بکر باقی مونده و همین موضوع هم بر جذابیتش روزبهروز افزوده.
- روستای گالشکام جایی که زمستون و تابستون قشنگه
گالشکلام، منطقهای از توابع شهر ساحلی و توریستی چاف و چمخالهاس. البته این شهر خودش از توابع شهرستان لنگروده. گالشکلام در سواحل زیبای دریای خزر با واسطه یه مرداب و در محل تلاقی دو رود پرآب و سیلابی شلمانرود و لنگرود واقع شده. توی پاییز و زمستون شلمانرود از کوههای منطقه عمومی املش و لنگرود سرچشمه میگیره که از دریا فاصله داره. زیبایی این منطقه به دلیل هوای مرطوبی که از دریا منتقل میشه دوچندان شده. تابستون و زمستون، هوا خیلی مطبوعه و به همین خاطر هیچ محدودیتی برای سفر به این منطقه نیست.
نکات ایمنی برای سفر به آبشار ماهی مشو
سفر به طبیعت از جمله آبشار ماهی مشو، آدم خاص خودش رو میخواد خصوصا اگه بخواید شب رو توی طبیعت بمونید. من توی این بخش تلاش کردم چند مورد کوتاه رو بهتون بگم که بدونید اگه بخواید به طبیعت برید باید قبلش برای این سفر آماده باشید.
- مراقب حشرات آلرژیزا باشید
زنبور یکی از حشراتهکه بهوفور در طبیعت دیده میشه. هنگام کمپینگ و گردشگری در طبیعت به درختهای اطراف دقت کنید تا حوالی لانهی زنبورها نباشه. اگه به زنبور یا هر نوع حشرهی دیگهای حساسیت دارید حتما با خودتون داروی ضدآلرژی ببرید که اگر توی طبیعت باهاش روبهرو شدید بتونید جون خودتون رو نجات بدید.
- حواستون به مارها باشه
بهطورکلی مارها علاقهی چندانی به انسان ندارن و اغلب در پی آسیب رسوندن به اونا نیستن. مارها معمولاً زمانی به انسان نیش میزنن که به قلمرو اونا واردشده باشید یا به هر دلیلی از حضور شما احساس خطر کنن. نکتهی دیگه اینه که اونا علاقهی زیادی به پنهان شدن در فضاهای تاریک و لابهلای سنگها و الوارها دارن. بنابراین بهترین راه برای محافظت از جانتون در برابر نیش زدن مارها اینه.که به هنگام کمپ زدن مراقب محیط اطراف باشید. در فضاهایی که احتمال میره لانهی مارها یا محل اختفای اونا باشه کمپ نزنید. همچنین اگه برای جمعکردن هیزم میرید بهخوبی زیر الوارها رو ببینید و حتماً از دستکش و چکمه استفاده کنید.
- تجهیزاتتون رو کامل کنید
فکر کنید به طبیعت رفتید و یه هو بارون میگیره. اگه با خودتون چادر مناسب نداشته باشید یا اینکه لباستون، لباس مناسبی برای هوای بارونی نباشه مطمئن باشید که نه تنها مریض میشید که ممکنه هر اتفاق دیگهای هم براتون رخ بده. پس قبل از اینکه به سمت آبشار ماهی مشو برید، آبوهوا رو چک کنید و اگه روز بارونی در پیش دارید تجهیزات کامل با خودتون ببرید. اینجوری غافلگیر هم نمیشید.
- اگه مهارت کافی ندارید از بالای آبشار شیرجه نزنید توی حوضچه
توی قسمتای قبلی گفتم این یکی از هیجانات آدماست که دوست دارن تجربهاش کنن ولی اگه مهارت کافی ندارید این کار رو انجام ندید چون ممکنه آسیب ببینید.
در نهایت اینکه
نه تنها آبشار ماهی مشو که هر منطقهی دیگهای رو که برای سفر کردن انتخاب میکنید سعی کنید در حفظ و نگهداریش هم کوشا باشید. ردپای ناشایستی از خودتون توی اون منطقه به جا نذارید. اینو همیشه گوشهی ذهنتون داشته باشید که جایی که شما بهش سفر میکنید درسته مقصد شماست و ممکنه دیگه هیچوقت به اونجا نرید ولی محل زندگی یه سری آدم دیگه است که توی اون محل به دنبال آرامش میگردن. مطمئنا شما هم توی هر شهری زندگی کنید دوست ندارید کسانی که به شهر شما میان، شهر رو کثیف کنن یا اینکه به طبیعت آسیب بزنن و بدون هیچ مسئولیتی اون منطقه رو ترک کنن. پس اونجوری که دوست داریم باهامون برخورد بشه با شهر دیگران برخورد کنیم.