کویر جهانی لوت زیر سایه بیتوجهی مسئولان
مدیر پایگاه جهانی کویر لوت معتقد است که گردشگری استان کرمان طی سالهای اخیر رشد یافته اما تنها در افزایش اقامتگاهها و توسعه زیرساختهای آن همگام و همراه با گردشگری نبوده بنابراین توسعه متوازن را در این بخش شاهد نبودهایم.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، بخش قابل توجهی از کویر ثبت جهانی لوت در استان کرمان قرار دارد که زیباییهای این کویر در منطقه شهداد و کلوتهای این منطقه جلوههای خاص طبیعی و تاریخی و نیز رونق گردشگری را دوچندان کرده است.
گرمترین نقطه جهان در شهداد درحالی به ثبت رسیده که قدیمیترین درفش جهان نیز در همین نقطه به دست آمده است و طی سالهای اخیر سبب معرفی و ورود گردشگران داخلی و خارجی بیشتر به آنجا شده است اما توسعهنیافتگی راه، مخابرات و سایر زیرساختها سبب شده آنچنان که باید گامهای توسعه در این مناطق گردشگری ثبت جهانی متوازن و هماهنگ با هم برداشته نشود بنابراین یک جای کار در پای توسعه، اینجا میلنگد.
مدیر پایگاه جهانی کویر لوت با اشاره به کمبود زیرساختها در حوزه گردشگری این کویر گفت: متاسفانه توسعه گردشگری استان کرمان بهویژه در حوزه لوت، نامتوازن بوده است.
توسعهای مختص تعداد اقامتگاهها
معین افضلی افزود: توسعه گردشگری مختص افزایش تعداد اقامتگاهها، راهنمایان و تاسیسات گردشگری نیست بلکه باید زیرساختهای حیاتی و موردنیاز نیز بهعنوان بدیهیترین الزامات به عنوان نیازهای اصلی این حوزه تامین شود.
وی با بیان اینکه گردشگری استان کرمان طی این سالها رشد یافته اما در حوزه زیرساختها عقب ماندهایم، اظهار داشت: عمق این کمبود زیرساختی استان کرمان در حوزه مخابرات، راه دسترسی و حتی فرهنگسازی مشاهده میشود که رفع این کمبودها میتواند همه دستگاهها را دخیل کند.
مدیر پایگاه جهانی کویر لوت گفت: در این زمینه میطلبد مدیریت ارشد استان کرمان با هدف رشد گردشگری دیار کریمان روی این موضوع متمرکز شود و تصمیمگیری کند.
افضلی در ادامه به مردم و مسافران نوروزی که به کویر لوت سفر میکنند نیز توصیه کرد که با توجه به کمبود امکانات، بیشتر مراقب باشند و زبالههای خود را نیز به شهر برگردانند و از کویر حفاظت کنند.
ثبت جهانی بیابان لوت بهعنوان نخستین جاذبه طبیعی ایران
گفتنی است، بیابان لوت بین سه استان کرمان، خراسانجنوبی و سیستانوبلوچستان قرار دارد و ۷۰ درصد آن در کرمان واقع شده که ۹۵ درصد از آثار طبیعی شناخته شده این پهنه گسترده نیز که منحصربهفرد و بیهمتاست در کرمان جای گرفته است.
بخشی از بیابان لوت در سال ۹۵ به عنوان نخستین جاذبه طبیعی ایران به ثبت جهانی رسیده که قسمت عمده آن در استان کرمان قرار دارد و بخش شهداد یکی از دروازههای ورود به آن به شمار میرود.
استان کرمان غیر از کویر لوت هفت اثر ثبت جهانی دیگر دارد و در مجموع با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین تعداد آثار ثبت جهانی را در بین استانهای کشور دارد. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکند میمند با چند هزار سال قدمت، باغ زیبای شاهزاده ماهان با ویژگیهای منحصربهفرد معماری عمارت آن و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسمآباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان بهعنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار میرود.