کشور ایران به خاطر تاریخچه و قدمتی که داره، گردشگران زیادی رو هر ساله از سراسر کشور و حتی کشورهای خارجی برای تمام شهرهای مختلف خودش  جذب می‌کنه. یکی از شهرهای عجیب که هر ساله، کشفیات جدیدی از دل خاکش به بیرون میاد همدانه.
همدان یکی از شهرهای تاریخی و باقدمت ایرانه که آثاری ارزشمند و جاذبه‌هایی متنوع رو در دل خودش جای داده. توی این مقاله قراره به یکی از حمام‌های عهد قاجار در این شهر سفر کنیم. همراه‌مون باشید.

 

 

درباره حمام قلعه همدان

حمام قلعه همدان در محله‌ی قدیمی قلعه قرار داره و با نام حمام حاج محمد سعید هم شناخته میشه. این حمام، در دوران قاجار ساخته شده و مورد استفاده عموم بوده اما اخیرا تغییر کاربری داده و در سال ۱۳۸۷ بعنوان موزه مردم‌شناسی مورد بازدید گردشگران هست. معماری این حمام همچون سایر سازه‌های قاجاری زیبا و باشکوهه و ترکیبی از معماری ایرانی و اسلامی هست. این حمام مساحت ۱۵۰۰ متری رو به خودش اختصاص داده و دارای ستون‌های سنگی و طاق نماهای قوسی هست.
یک هشتی در ورودی حمام وجود داره که به سربینه میرسه‌. جالبه که بدونی حمام قلعه دارای دو بخش مجزای سرد و گرم بوده که در بخش سرد اون رسومات سنتی انجام میگرفته و قسمت گرم برای شست‌وشو مورد استفاده بوده. بعد از ورود به حمام قلعه با مجسمه‌ای روبرو میشی که تحت عنوان پاچال در اونجا قرار گرفته و وظیفه‌‌اش گرفتن هزینه‌ی حمام از مشتریان بوده.

هوش و زیرکی معماران اون زمان وقتی مشخص میشه که برای دسترسی به آب قنات و جلوگیری از اتلاف انرژی، این حمام رو پایین‌تر از سطح زمین ساختن. در حال حاضر یک قسمت از این حمام به سفره‌خانه سنتی تبدیل شده که در اونجا خوراکی‌های محلی و نوشیدنی‌های خوش طعم سرو میشه و در کنار موسیقی زنده‌ یه ترکیب جذاب و دوسداشتنی رو بوجود میاره. بخش دیگه‌ی این حمام مخصوص عکاسی با لباس‌های سنتی هست که میتونه یه روز خاطره‌انگیز و به یادموندنی رو برات به ثبت برسونه.

بخش‌های حمام قلعه همدان

حمام قلعه دارای دو بخش زنانه و مردانه است. بخش سرد و گرم این حمام قدیمی جدا بودند. پس از ورودی، مجسمه‌ای تحت عنوان پاچال قرار داره. وظیفه پاچال در حمام سنتی گرفتن هزینه حمام بوده. بعد از عبور از کنار مجسمه پاچال به حمام سرد می‌رسید. در این قسمت سکوهایی قرار داره و در آن رسومات سنتی انجام می‌گرفته. بعد از حمام سرد حمام گرم قرار داره و در واقع این قسمت از حمام برای شست و شو بوده و دلاک ها در این قسمت کار می‌کردند.

مجسمه‌های متفاوت و جذابی در قسمت‌های مختلف حمام وجود داررند. در حال حاضر یک قسمت از حمام قلعه به سفره خانه سنتی تبدیل شده و خوراکی‌های محلی و نوشیدنی‌های متفاوتی در اختیار مهمانان و مسافران قرار می‌گیره. قسمت دیگری از حمام قلعه به پوشیدن لباس های سنتی و عکاسی اختصاص یافته. یک گروه موسیقی در سفره خانه سنتی مشغول فعالیت هستند که افراد زیادی برای تماشای این گروه موسیقی به این رستوران می‌رند و بعد از حمام قلعه همدان دیدن می‌کنند.

هتل‌های همدان در نزدیکی حمام قلعه

هتل پارسیان همدان

هتل باباطاهر همدان

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای