اصفهان شهری پر از جاذبه‌های اعجاب انگیز گردشگریه که هر گوشه از اون می‌تونین چیزی برای دیدن و سر زدن بهش پیدا کنین. کا‌خ هشت بهشت اصفهان یکی از اون بناهاییه که عظمت و زیبایی اون همواره گردشگران زیادی رو به سمت خودش جذب کرده. این بنای تاریخی در ضلع غربی خیابان چهارباغ و روبه‌روی خیابان شیخ بهایی قرار داره. امروزه چیز زیادی از این عمارت باقی نمونده، در عوض پارکی زیبا و دلربا اطرافش ساختن و مردم ازش دیدن می‌کنن.

کاخ هشت بهشت اصفهان از بناهای معتبر تاریخی 

در دورانی اصفهان محل تلاقی تجارت بین المللی و دیپلماسی در ایران و تاریخ و فرهنگ غنی اون ورد زبان همه بود. همه این موارد در کنار هم این شهر را یکی از مقاصد برتر گردشگری جهانی کرده است. این شهر باستانی مملو از شگفتی‌های معماری مانند بناهای اسلامی بی‌بدیل، بازارها، موزه‌ها، باغ‌های ایرانی و بلوارهای پر درخت است. از زمان‌های دور این شهر رو به نصف جهان می‌شناختند و اگر فقط یکبار به این شهر سفر کرده باشین متوجه می‌شید که این لقب کاملا برازنده این شهر به شمار می‌ره.

 

 

چرا باید از کاخ هشت بهشت اصفهان بازدید کرد؟

  • یکی از آثار باقی مانده از دوران صفویه و از زیباترین جاهای دیدنی اصفهان، کاخ هشت بهشته.
  • کاخ هشت بهشت از زمان‌های دور یکی از زیباترین کاخ‌های ایرانگردی جهان بود.
  • معماری درخشان و طراحی و تزیین زیبای این کاخ اون رو به قصری افسانه‌ای تبدیل کرده.

تاریخچه کاخ هشت بهشت اصفهان

اگه تاریخ رو خونده باشین، حتما می‌دونین که رونق اصفهان از دوران صفویه آغاز شد. شاه عباس اولین پادشاه صفوی این شهر رو به عنوان پایتخت انتخاب کرد. به همین دلیل از نظر او این شهر باید شهری در خور یک امپراطوری بزرگ باشد. یکی از تصمیم‌های مهم او ساختن خیابانی عریض و طویل به نام چهارباغ بود که اطرافش باغ‌هایی ساخته بشه. متاسفانه هیچ کدوم از اون باغ‌ها به غیر از هشت بهشت و باغ چهل ستون باقی نموندن. هشت بهشت در زبان فارسی به معنای ورودی بهشت بود. کاخ هشت بهشت اصفهان در سال ۱۶۶۹ ساخته شد و تا سال‌ها زیباترین کاخ جهان نام داشت. در سال ۱۳۴۳ این باغ به وزارت فرهنگ و هنر واگذار شد. برخی از تاریخدانان معتقد بودند این کاخ حرمسرایی برای هشت سوگلی شاه بوده و به همین دلیل با این نام شناخته شده.

کاخ هشت بهشت

در سال ۱۳۴۳ که باغ تحت نظر وزارت فرهنگ و هنر درآمد، تبدیل به پارک شد. در همان روزها اداره باستان شناسی از معماران و طراحان ماهر ایرانی و ایتالیایی کمک خواست تا هر آنچه در زیر گچ کاری‌های دوران قاجار مونده بود، بیابند تا تزیینات کاخ دوباره احیا بشه. با اینکه در تمام این سال‌ها بنای کاخ دستخوش تغییرات زیادی شده، اما همچنان یکی از زیباترین کاخ‌های ایران به شمار می‌ره.

معماری هشت بهشت اصفهان

درست در جایی وسط باغ یک بنای دو طبقه خودنمایی می‌کنه که در فاصله دو متری از سطح زمین و بر سنگ‌های مرمرین تبریزی با ارتفاع ۳۰ متر ساخته شده تا دید بهتری از داخل ساختمان ارائه کنه. دو سری پلکان اطراف ساختمون وجود داره که می‌شه وارد ایوان شد. ایوان‌ها دارای ستون‌های بلند چوبی هستن که با گچ کاری‌های ایرانی مزین شدن. اتاق‌های طبقه اول در چهار گوشه عمارت با نقاشی تزیین شدن. در طبقه دوم عمارت نیز چندین ایوان، اتاق، طاق و پنجره باعث زیباتر شدن این عمارت شده.

 

 

این طبقه به راهروها و حجره‌هایی تقسیم می‌شه که هر کدوم تزئینات خاصی دارن. دیوارها با آینه کاری تزیین شدن و در بخشی از قسمت‌های اتاق از آب نما و بخاری‌های دیواری استفاده شده که تو نمای زیبای اتاق تاثیر داشته.

تزیینات زیبای کاخ هشت بهشت 

اگه کمی به سقف خیره بشین موزائیک کاری و مقرنس‌های سقف ایوان شما رو حیرت‌زده می‌کنه. همچنین با کمی دقت به دیواره عمارت نقاشی‌هایی از چهره فتحعلی شاه و فرزندش مشخصه. سقف‌های این بنا با آینه، شیشه‌کاری و همچنین نقاشی و طلاکاری مزین شده‌اند. 

این بنا و معماری اون از نوع باغ‌های مسطح ایرانی مثل چهل ستون و عالی قاپو است. اگه به بنا دقت کنید می‌بینید که سعی شده مانند هشت ضلعی ساخته بشه، به همین دلیل چهار نما داره. ضلعی که استخر روبه‌روی اون قرار داره نمای اصلی ساختمونه. 

تزیینات زیبای کاخ

داخل بنا و در وسط اون یه حوض هشت ضلعی وجود داره که از سنگ مرمر معروفی ساخته شده. آب از میانه سوراخ‌های حوض مانند مروارید خارج می‌شه. همچنین پارک بزرگی که اطراف کاخ ساخته شده از معروف‌ترین تفرجگاه‌های اصفهان به شمار می‌ره. همه این موارد ثابت می‌کنه که نام این بنا رو به غیر از بهشت نمی‌شه گذاشت.

نحوه دسترسی به کاخ هشت بهشت

به خاطر اینکه این کاخ در خیابون چهارباغ قرار داره دسترسی بهش راحته و از جنوب به بازار هنر اصفهان راه داره. برای همین با چند دقیقه پیاده‌روی بعد از سی و سه پل می‌تونین به کاخ هشت بهشت برسید.

هزینه و زمان پیشنهادی بازدید

برای بازدید از این کاخ باید بلیت تهیه کنین. ساعات بازدید همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷:۳۰ عصره. حدود یک و نیم تا دو ساعت طول می‌کشه تا از کاخ بازدید کنین.

 

 

بهترین زمان سفر به اصفهان

به این دلیل که اصفهان شهری تقریبا کویری با آب و هوای خشکه، بهترین فصل برای سفر به این شهر بهار و اوایل پاییزه. تابستان‌های اصفهان گرم و زمستان‌ها هم تقریبا سرده. البته که در زمستان هتل‌ها و آثار تاریخی تخفیف‌های خوبی دارن. تصمیم شماست که کدوم فصل از سال رو برای سفر به اصفهان و دیدن جاذبه‌های گردشگری اون انتخاب کنین.

بهترین هتل های شهر اصفهان

اگر عازم سفر به اصفهان هستید، می توانید به راحتی یکی از ۱۰ هتل زیر را برای اقامتی آسوده و راحت انتخاب نمایید:

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۲ رای