سلام ساری کتابی برای ایجاد تحول در گردشگری مازندران
درحالی کتاب گردشگری «سلام ساری» برای نخستین بار منتشر شده که این مجموعه به روایت فارسی و انگلیسی جاذبههای این شهر پرداخته است.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایلنا، نویسنده کتاب گردشگری «سلام ساری» که از فعالان حوزه گردشگری است، درباره این کتاب گفت: ساری در سال ۲۰۲۲ بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو معرفی شد. با وجود اهمیت این رویداد و گستردگی و همسایگی کشورهای عضو اکو، بهره لازم از این فرصت برده نشد و نتوانست زمینهساز رونق گردشگری و شکلگیری زیرساختها در این شهر کهن و شمالی باشد.
غفلت از تولید محتوا در زمینه شناساندن مازندران
به گفته عباس مهدوی، معرفی داشتههای ساری به گردشگران داخلی و خارجی، یکی از مهمترین اولویتها بود که باید از سوی مسولان ستادی و استانی وزارت گردشگری، شهرداری ساری و بخش خصوصی جدی گرفته میشد که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت و تولید محتوایی را از این شهر شاهد نبودیم.
او توضیح داد: ساری در معادلات گردشگری شهری ناشناخته است و گردشگران با جاذبههای تاریخی، طبیعی، فرهنگی و بومی این شهرستان آشنا نیستند. همین خلا موجب شد تا داشتههای این شهرستان مورد بررسی و روایت قرار گیرد.
این فعال گردشگری با اشاره به اینکه در کتاب گردشگری ساری نیازهای گردشگران برای اقامت در این شهر روایت شده، افزود: علاوهبر آشنایی با مناطق شهری و روستایی، اقامت و غذا، بازار، بومگردی، حیاتوحش و محیط زیست، موزهها، طبیعتگردی، اماکن و منطق تاریخی و آیینهای بومی و ثبت شده ملی معرفی شده است.
معرفی جاذبههای گردشگری ساری برای توریستها
مهدوی با بیان اینکه روایت انگلیسی این کتاب برای معرفی ساری در ابعاد فراملی نیز مورد لحاظ قرار گرفت، افزود: در این اثر جاذبههایی نظیر جنگلهای هیرکانی، راهآهن تاریخی شمال، پناهگاههای حیاتوحش و پارک ملی کیاسر، آیینهای کهن و ریشهدار واثار تاریخی مغفول مانده که منحصربهفرد هستند و میتوانند مورد توجه گردشگران خارجی قرار گیرند برای نخستین بار معرفی شدهاند که تاکنون در معادلات گردشگری مازندران و ساری جایی نداشتند.
او اضافه کرد: این کتاب با همکاری ادارهکل کتابخانههای عمومی، علاوهبر هتلها، مراکزاقامتی و تفریحی، در قفسه کتابخانههای عمومی نیز جای خواهد گرفت. به شهرداری ساری هم پیشنهاد دادیم تا کیوآرکد کتاب در مراکز عمومی دراختیار شهروندان و گردشگران قرارگیرد.
گفتنی است، کتاب «سلام ساری» در ۱۳۸ صفحه رنگی، در انتشارات «نت» چاپ شده و در اختیار علاقهمندان به گردشگری قرار گرفته است.