بناهای تاریخی چالوس
همیشه در شهرهای مختلف شاهد بناهای خاص و تاریخی هستیم که نشون میده که محلی مورد علاقه برای افراد بوده و ساختمونهای مهم و دوست داشتنیشون رو اونجا میساختن. این بناها در کنار جاذبههای طبیعی اون منطقه رو جذاب میکنه و خیلی از بازدیدکنندهها با هدف اقامت چند روزه تمایل به رزرو و اجاره ویلا دارن. چالوس هم جاییه که به قدری زیبایی و جذابیت داره که همه افراد علاقه به داشتن ویلا و ساختمان در این مکان رو داشتن و یا جاهای مهم رو ترجیح دادن در اینجا بنا کنن. بهتره که همراه من باشید تا چند تا از این بناهای تاریخی و جاهای زیبای چالوس رو به شما معرفی کنم.
کاخ ملکه مادر
این کاخ در زمان پهلوی دوم ساخته شده که بنایی دو طبقست. استفاده این بنا جهت اقامت موقت مادر شاه تاج الملوک در زمانی که در منطقه رامسر اقامت داشتن بود.
این بنا در زمینی ۵۰ هزار متری ساخته شده و معماری خاص و زیبایی هم داره که البته به دلیل عدم توجه در حال حاضر وضعیت خوبی نداره و ممکنه تخریب بشه.
استراحتگاه رضا خانی
این ساختمان و عمارت در ولی آباد در مسیر کندوان قرار گرفته. جهت اقامت موقت رضا خان بنا شده و ساختمان زیاد بزرگی نیست. یک طبقه، زیر زمین، ایوان و ستونهای گردی که سر ستونهای زیبایی داره در این ساختمون وجود داره. برای مکانی به عنوان اقامت گاه موقت جای دنج و قشنگیه.
کاخ چای خوران
این کاخ از ورودی سمت جنوب چالوس از جاده کندوان در حوالی ۶ کیلومتری شهر چالوس بنا شده. در سالهای اولیه پهلوی ساخته شده و گچ بریهای زیبا در قسمت داخلی و خارجی داره که بسیار زیباست.
عمارت شاه چشمه
این عمارت در کنار جاده چالوس به سمت کرج و ضلع غربی اون و ۴ کیلومتر با کمربندی چالوس به نوشهر قرار گرفته. نام اون از چشمهای به همین نام که در نزدیکی اونه گرفته شده و در زمان پهلوی اول بنا شده.
هتل بنیاد پهلوی
این هتل در میدان معلم و ضلع شرقی اون قرار داره. در زمان پهلوی اول و برای استفاده به عنوان هتل در دو طبقه ساخته شد. بعد از انقلاب به ارگانهای دولتی جهت استفاده واگذار شد و در حال حاضر هم به عنوان درمانگاه استفاده میشه.
بناهای دیوانی کلاردشت
پهلوی اول سفرهای زیادی به شمال و منطقه کلاردشت داشت و به همین دلیل هم اقدام به ساخت ۱۵ ساختمان بزرگ و یک کاخ در این منطقه کرد. بعضی از این ساختمونها رو هنوز میشه در خیابان پاسداران دید.
کاخ اجابیت چالوس
این کاخ در محله اجابیت و روی تپهای قرار گرفته و در فاصله ۲ کیلومتری کلاردشت قرار داره. در سال ۱۳۱۸ در دو طبقه ساخته شده و سقفی شیروانی داره.
در مقطعی به عنوان موزه مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر هم در اختیار نهاد ریاست جمهوریه.
کاروانسرای سنگی پای قلعه کندوان
در ۲۰۰ متری شمالی تونل کندوان میشه این کاروانسرا رو دید. در امتداد شمالی جنوبی به طول ۲۲ در ۹ متر قرار گرفته و کاروانسرایی کوهستانی به حساب میاد. هم اینک ۵ گنبد از قسمت شرقی این کاروانسرا باقی مونده و هر گنبد روی ۴ طاق قرار گرفته.
کاروانسرای سر قله کندوان
آثاری به جا مانده از کاروانسرایی سنگی است که در سر قله کندوان و جنوب مازندران قرار گرفته. ساختمانی ۴ ضلعیه که که سقفی گنبدی شکل داشته.
پل ذغال
پل ذغال در کیلومتر ۱۸ جاده کندوان هست و در مسیر جاده چالوس به مرزن آباد ساخته شده. از نوشتههای کتیبه روی بدنه این پل میشه فهمید که در سال ۱۳۱۷ ساخته شده.
پل فلزی چالوس
این پل در مرکز شهر قرار داره و ساخت اون در سال ۱۳۱۲ و یک سال طول کشید. طول ۲۰۰ متری داره که تماما فلزی هست و پیچ کاریهای تزئینی داره. در اطراف پل هم شیرهای سیمانی زیبایی این پل رو بیشتر کرده.
دبیرستان پروین اعتصامی
این ساختمان در میدان امام قرار گرفته و در سال ۱۳۱۲ به عنوان رستوران ساخته شد. در سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۴ از مراکز فرماندهی ارتش شوروی بود و بعد از خروج اونها از سال ۱۳۲۵ به عنوان دبیرستان شاپور مورد استفاده قرار گرفت؛ بعد از اون به عنوان دبستان پروین اعتصامی شناخته شد و فعالیت کرد.
تونل سنگی چالوس
این تونل سنگی در مسیر راه ناصر الدین شاهی کندوان قرار گرفته، مهندسان اتریشی به خصوص موسیو کاستکر در ساخت این جاده همکاری داشتن. این جاده که در سال ۱۲۸۵ توسط شخص ناصرالدین شاه افتتاح شد برای اتصال تهران به چالوس ساخته شد و راهی فرعی داشت که به کلاردشت میرسید.
دوستان حالا که با بناهای تاریخی چالوس بیشتر آشنا شدین اینو بگم که اگه قصد اقامت در این شهر و دیدن این زیباییها رو دارین سفربازی کنارتونه تا اجاره ویلا در چالوس، یا هتل، اقامتگاه، سوئیت و… رو به راحتی انجام بدین و اقامتی راحت در این شهر زیبا داشته باشین.
سفربازی در کنار شماست تا از سفر و اقامتتون لذت ببرید.