ثبت ۳۶۰ اثر تاریخی در ملایر
فرماندار ویژه ملایر با اشاره به کشف و ثبت ۳۶۰ اثر تاریخی معادل ۱۹ درصد آثار تاریخی استان همدان در ملایر، گفت: افتخار داریم در بین معدود شهرهای جهانی در ایران هستیم که دو نشان جهانی مبلمان منبت و انگور را داریم.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، سلمان اسماعیلی در شورای اداری شهرستان در حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، به سابقه تاریخی این شهرستان اشاره و مطرح کرد: ملایر شهری اصیل است که در تمام دوران تاریخ شناخته شده و بر ایران پهناور یک نقطه کاملا درخشان و نورانی است.
وی با بیان اینکه ملایر بخشی از شناسنامه بزرگ کشور است، خاطرنشان کرد: آثار تاریخی و آنچه در ملایر کشف شده در تمام دوران تاریخی ریشه دارد.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما از دوران نوسنگی در ملایر اکتشافات و آثار تاریخی داریم، افزود: ارگ تاریخی نوشیجان مربوط به دوران مادها یا شهر زیرزمینی سامن مربوط به دوره اشکانی نمونه هایی از این آثار تاریخی است.
فرماندار ویژه ملایر فعالیت ۱۲ هزار و ۳۰۰ هنرمند در عرصه های مختلف هنری در ملایر را مایه افتخار و مباهات شهرستان خواند و گفت: دستانی اعجازآفرین به زیبایی توانستند با خلق آثار مبلمان منبت نام ملایر را بر بلندای جهان ثبت و ضبط کنند.
اسماعیلی به ثبت ۱۳ اثر ناملموس به نام ملایر اشاره و خاطرنشان کرد: مجموع این ظرفیت های انسانی، تاریخی و طبیعی ملایر را در یک نقطه پرش قرار داده است.
وی ابرازامیدواری کرد که با استفاده از این ظرفیت ها بتوانیم اشتغال و درآمدزایی ایجاد کنیم و در راستای اجرای بهتر تدابیر وزارت میراث فرهنگی گام برداریم و ملایر را به عنوان نقطه ای درخشان در جهان معرفی کنیم.
راهکارهای استفاده از ظرفیتهای فرهنگی ملایر
نماینده مردم ملایر در مجلس نیز در ادامه با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی و صنایعدستی ملایر خواستار برگزاری جلسهای پس از این سفر شد تا راهکارهای چگونگی استفاده از این ظرفیتهای فرهنگی بررسی شود.
هادی بیگینژاد با تاکید بر ضرورت فراهم کردن زیرساختهای موردنیاز در حوزههای فرهنگی و صنایعدستی، مطرح کرد: ما در ملایر هنرمندانی داریم که کالاهای طراز جهانی تولید میکنند.
بیگینژاد خواستار بررسی ارتباط با بازارهای جهانی برای معرفی هنرها و فراهم سازی بستر مناسب برای فروش محصولات در یک جلسه ویژه شد تا بتوان تولید را به جامعه هدف رساند.
وی شکلگیری ارتباطات فرهنگی از کانال صادرات و تولید ثروت و فروش محصولات را از جمله موارد مهمی برشمرد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس نیز سفر وزیر میراث فرهنگی به ملایر را نقطه امیدی برای مردم این شهرستان دانست و اظهار کرد: برای ما مهم است مدیران ملی با سفر به ملایر برای دیدن ظرفیتهای این شهرستان و برای پویاسازی این ظرفیتها برنامهریزی کنند.
بیمه صنعتگران صنایعدستی پیگیری شود
آزادیخواه با اشاره به اینکه کمتر از یک سال و نیم نشان ملی مبلمان منبت ملایر، به نشان جهانی ارتقا یافت و امروز ملایر جهان شهری در حوزه مبلمان منبت است، گفت: غیرت جوانان و زنان و مردان ملایری که در بیش از ۶۰۰۰ کارگاه فعال هستند، باعث شده است که این علم پابرجا بماند.
وی با بیان اینکه ملایر جزو معدود شهرهایی است که تسهیلات تبصره ۱۶ به علت تعداد بالای متقاضیان تمام و کاملا پرداخت شده است، خواستار پیگیری بیمه صنعتگران رشتههای مختلف صنایعدستی در ملایر شد.
وی به تولید ۳۰۰ تن پشم گوسفند به صورت سالانه در ملایر اشاره و مطرح کرد: احیای صنعت ریسندگی با ارزش افزوده ۱۰ برابر، برای شهرستان ۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد میکند.
ایجاد خانه خلاق در ملایر
آزادیخواه با اشاره به صنعت مروار و کشت ترکه در روستاهای ملایر، این شهرستان را بهترین مکان برای کاشت ماده اولیه مروار دانست و بیان کرد: امروز در برخی پلتفرمهای اقتصاد مجازی، بازار گرمی ایجاد شده است که باید همت کنیم تا فراگیر شود.
وی به ایجاد خانه خلاق در ملایر و فعالیت برخی صنایعدستی در این خانه اشاره و خاطرنشان کرد: در ملایر ترکیب تجدد و سنت به هم گره خورده که با مدیریت میتواند تحولی در شهرستان ایجاد کند.