تهران به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شهرهای ایران، در دل خودش دیدنی‌های بسیار جذابی رو جا داده، دیدنی‌هایی که امکان تفریح کردن رو برای اهالی تهران حسابی راحت و لذت بخش کرده. از اصلی‌ترین امکانات تفریحی شهر تهران میشه به پارک‌های زیاد اون اشاره کرد. پارک‌هایی که هر کدوم برای خودشون اسم و رسمی دارن و مخاطب‌های خاص خودشون رو دارن. اینجوریه که جوان‌ها و خانواده‌های تهرانی برای انتخاب نوع تفریح خودشون توی پارک‌ها دستشون بازه. تا به امروز توی مجله کردشگری سفربازی پارک‌های متنوع زیادی رو معرفی کردیم، توی این نوشته قراره به یکی دیگه از این پارک‌ها یعنی پارک هنرمندان بپردازیم.
پس اگه دوست داری با پارک ایرانشهر یا هنرمندان بیشتر آشنا بشی این نوشته رو مهمون مجله گردشگری سفربازی باش.

همه چیز درباره پارک ایرانشهر یا پارک هنرمندان

شاید برات جالب باشه که بدونی این پارک دوست داشتنی از دوره قاجار به یادگار مونده و یکی از قدیمی‌ترین پارک‌های تهران به حساب میاد.
همینطور که از اسم این پارک مشخصه این پارک در واقع پاتوق هنرمندان به حساب میاد و جالبه که بدونی تو دل خود پارک‌ هم آثار هنری زیادی رو میتونی پیدا کنی. مثلا یکی از آثار با ارزشی که توی این پارک قرار گرفته در واقع اثر یکی از هنرمندان بزرگ ایرانی یعنی پرویز تناولی هست که در ضلع جنوب شرقی پارک قرار گرفته. یکی دیگه از آثار هنری جذاب این پارک تندیس‌های دو اسب در نزدیکی در ورودی هست که خالق اون‌ها ژازه تباتباییه.

پیدا کردن آثار هنری موجود توی این پارک و سرک کشیدن به همه بخش‌های اون یه جورایی ماجراجویی به حساب میاد! ماجراجویی‌ای که می‌تونه یه خاطره خوش برات ثبت کنه!
در ابتدای این بخش اشاره کردیم که این قدمت این پارک به دوره قاجار میرسه، در واقع باید اینجوری بگیم که قدمت باغ این پارک به دوره قاجار میرسه!

پارک هنرمندان توی دوره قاجار در واقع یه باغ زیبا بوده که در دل خودش یه عمارت هم داشته، این باغ به خاطر اینکه مال یکی از شاهزاده‌های قاجاری به اسم کامران میرزا یعنی پسر ناصرالدین شاه بوده بهش حسابی رسیده بودن و همین موضوع باعث شده بود که در دسته زیباترین باغ‌های تهران قدیم قرار بگیره. این باغ قجری در اون زمان به فیشرآباد معروف بوده و دلیل این نامگذاری هم در واقع به خاطر باغبان اتریشی اون بوده.

بعد از شروع جهنگ جهانی دوم این باغ تبدیل به انبار تسلیحات متفقین میشه و چندتا بنای نظامی هم بهش اضافه میشه. تا قبل از انقلاب هم سفارت آمریکا کنار همین پارک قرار داشته! اینطور که مشخصه این پارک از نزدیک شاهد اتفاقات تاریخی بزرگی در ایران بوده!

سفربازی - پارک هنرمندان

پارک هنرمندان

این باغ در سال ۱۳۵۷ به تملک شهرداری تهران در میاد و تبدیل به پارک هنرمندان میشه. از امکانات این پارک هم میشه به زمین بازی چمن مصنوعی، وسایل ورزشی، زمین بازی بسکتبال، تماشاخانه ایرانشهر، گالری‌ها و… اشاره کرده. البته در پارک هنرمندان میتونی کافی‌شاپ و رستوران غذاهای گیاهی و فروشگاه صنایع دستی هم پیدا کنی.

اما خانه هنرمندان در واقع اصلی‌ترین بخش پارک هنرمندان به حساب میاد که در ادامه قراره راجع به اون باهم گپ بزنیم.

سفربازی - پارک پرواز

سرکی به خانه هنرمندان پارک هنرمندان

خانه هنرمندان توی ضلع جنوبی پارک قرار گرقته و توی سال ۱۳۷۸ ساخته شده. این خانه در واقع تا به امروز یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی و هنری ایران شناخته میشه.

اگه یه نگاهی به لیست هنرمندانی که در ابتدا پیگیر کارهای تاسیس این خانه بودن بندازی متوجه که همه اون‌ها از سرشناس‌ترین هنرمندان ایرانی بودن! افرادی مثل مرتضی ممیز، ایرج کلانتری، ایرج راد، غلامحسین نامی و محمد سریر جزو موسسان خانه هنرمندان بوده‌اند.

توی خونه هنرمندان رویدادهای فرهنگی و هنری زیادی برگزار میشه که دیدن اون‌ها اگه کمی به هنر علاقه داشته باشی، میتونه حسابی جذاب باشه. از جمله رویدادهایی که در این خانه برگزار میشه، میتوان به برگزاری گالری‌های هنرهای تجسمی، نمایش فیلم، اجرای تئاتر، کنسرت موسیقی و فروش صنایع دستی اشاره کرد. خانه هنرمندان از بخش‌های مختلفی تشکیل شده. این بخش‌ها در واقع شامل سالن‌های نمایش، نگارخانه، رستوران، تماشاخانه، تالار کنفرانس و… اشاره کرد.

یکی دیگه از بخش‌های مهم این خونه در واقع سینما تک هست که در اون بسیاری از فیلم‌های مستقل هنر و تجربه در سینما تک خانه هنرمندان اکران میشن، از طرفی در این سینما میتونی فیلم‌های جذابی از اساتید بزرگی مثل هیچکاک، ابراهیم گلستان و… رو به زبان فارسی تماشا کنی.

معماری خانه هنرمندان

اگه مطالبی که در ابتدای این نوشته مطرح شد رو به خوبی در ذهن داشته باشی این احتمال رو باید بدی که کاربری اول عمارت موجود در این باغ نظامی بوده! پس میشه خیلی راحت به این نتیجه رسید که بنای خانه هنرمندان در واقع در ابتدا پادگان ارتش بوده و پلان اون شبیه ساختمان‌های دولتی دهه بیست!

بیژن شافعی، یکی از معماران مطرح ایرانی در سال ۱۳۷۸ بنای خانه  هنرمندان رو بازسازی میکنه و طراحی اون رو از یه جای نظامی به فرهنگی تغییر میده. بعد از انجام بازسازی تقریبا همه چی این خونه عوض میشه از سقف گرفته تا کف پوش‌ها که به سنگ‌های ایرانی مثل آذرشهر قرمز و زرد و سنگ کرم رنگ محلات مزین میشن!

سبک پنجره‌های این بنا هم در واقع معماری تهران قدیم رو به یاد میاره که بر جذابیت بنا افزوده.

پارک هنرمندان در کجا قرار گرفته؟

سفربازی - پارک هنرمندان

پارک هنرمندان

احتمالا بعد از خوندن توصیفات بالا دوست داشته باشی که یه سری به پارک هنرمندان بزنی. اگه قصد گشت و گذار در این پارک جذاب رو داشتی، پارک هنرمندان در خیابان ایرانشهر قرار گرفته و برای رسیدن به اون با خطوط حمل و نقل عمومی میتونی از خط یک مترو استفاده کنی و در خیابان طالقانی پیاده بشی و به سمت خیابان فرصت شمالی بری تا به پارک هنرمندان برسی.

اگه هم از سمت میدان هفت تیر به این سمت میخوای حرکت کنی باید در خیابان خردمند به سمت جنوب حرکت کنی و با ۱۰ دقیقه پیاده روی خودت رو به پارک برسونی.

نمایش پارک هنرمندان روی نقشه

مسیریابی پارک هنرمندان

سفر به تهران

شهر تهران جذابیت‌های بسیار زیادی رو در دل خودش جا داده، توی این شهر با توجه به قدمت بالاش و همچنین انتخاب اون به عنوان پایتخت توسط حکومت‌های مختلف، بناهای تفریحی و تاریخی زیادی ساخته شده که همه اون‌ها دست به دست هم دادن تا شهر تهران از نظر گردشگری یکی از شهرهای جذاب ایران به حساب بیاد.

اگه قصد سفر به پایتخت رو داشتی برای اقامتت میتونی روی کمک سفربازی حساب باز کنی. سفربازی یه سایت رزرو اقامتگاه از سراسر ایرانه که با جستجو کردن اسم شهری که قصد سفر به اون رو داری باهاش میتونی انواع ویلا‌ها، آپارتمان‌ها، هتل‌ها و… رو با قیمت مناسب رزرو کنی. برای اینکار فقط کافیه یه سر به صفحه اصلی سفربازی بزنی و از اونجا نام شهر مودر نظرت رو وارد کنی. بعدش یه لیست از تمام اقامتگاه‌های اون شهر نمایش داده میشه که به وسیله فیلترهای موجود توی سایت میتونی نتیجه نمایش رو محدود کنی تا از نظر قیمت و امکانات رفاهی به چیزی که دنبالش هستی برسی و بعدش غملیات رزرو کردن رو از طریق ثبت نام در سایت نهایی کنی.

سخن پایانی

امیدواریم که از خوندن این نوشته لذت برده باشی و اطلاعات خوبی درباره پارک هنرمندان کسب کرده باشی. اگه دوست داری با سایر دیدنی‌های شهر تهران آشنا بشی فقط کافیه یه سر به مجله گردشگری سفربازی بزنی تا به متن‌هایی که برای معرفی جاذبه‌های تهران نوشته شده دسترسی پیدا کنی. اینجوری اگه قصد سفر به شهر تهران رو داشتی میدونی چطور برنامه ریزی کنی و از زمان و هزینه‌ای که کردی بیشترین استفاده رو میتونی ببری.

راستی اگه به پارک هنرمندان سر زدی حتما تجربه‌ات رو برامون زیر همین متن، بنویس.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای