یک کارشناس گردشگری گفت: هر چقدر تکنولوژی بیشتر پیشرفت می‌کند، می‌توانیم روش‌های تاب‌آوری مناطق حساس را بیشتر توسعه دهیم و تاب‌آوری منطقه گردشگری را افزایش دهیم.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، مسعود اعلم‌صمیمی در خصوص آینده گردشگری پایدار در پساکرونا به کمک فناوری، اظهار کرد: همان‌طور که گردشگری پایدار به معنای زیرشاخه‌ای از توسعه پایدار برای حفظ کل ساختار گردشگری فضای محیطی، اجتماعی، قواعد و مشخصه‌هایی دارد قطعا موضوع کرونا باعث می‌شود که آیتم‌ها و قوانین دیگری به قوانین گذشته اضافه شود تا پایداری گردشگری بتواند در زمان‌های بحرانی حفظ شود. بنابراین تصور بنده این است که افزایش قوانین و مقررات را در حوزه پایداری خواهیم داشت.
وی درخصوص تاثیرات حوزه فناوری بر گردشگری پایدار اضافه کرد: پایداری یک رویکرد در برنامه‌ریزی است، به این معنی که فعالیت‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و مدیریت ساختار گردشگری به گونه‌ای انجام شود تا بتوانیم آنچه که امروز به عنوان منابع و پتانسیل‌های گردشگری در اختیار داریم را در طول زمان محافظت و از آن‌ها در طولانی‌مدت استفاده کنیم.
این کارشناس گردشگری عنوان کرد: تکنولوژی به طور مجزا در رسانه‌ها می‌تواند بسیار کمک کننده به این موضوع باشد. هر چقدر تکنولوژی بیشتر پیشرفت می‌کند، می‌توانیم روش‌های تاب‌آوری مناطق حساس را بیشتر توسعه دهیم و تاب‌آوری منطقه و موضوعات مختلف گردشگری را افزایش دهیم. همچنین تکنولوژی می‌تواند باعث افزایش آگاهی در زمینه توسعه پایدار و گردشگری پایدار نیز شود.

عقب‌ماندگی ایران در تکنولوژی‌های تاب‌آوری مناطق 
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه جایگاه ما در حوزه فناوری و استفاده آن برای گردشگری پایدار در چه رتبه‌ای قرار دارد، تصریح کرد: ما با توجه به اینکه در حوزه تکنولوژی به نسبت کشورهای توسعه یافته و پیش‌رو بسیار عقب هستیم قطعا در تکنولوژی‌هایی که می‌تواند در تاب‌آوری مناطق به ما کمک کند نیز به همان اندازه عقب هستیم.
اعلم‌صمیمی بیان کرد: ممکن است تکنولوژی به ظاهر وارد جغرافیای کشور ما شده باشد و روش‌های مدرن استفاده از این تکنولوژی را یاد گرفته باشیم، اما هیچ‌گاه تولیدکننده این تکنولوژی‌ها نبودیم و نیستیم. در نتیجه این امر باعث می‌شود که ما در حوزه توسعه پایدار که گردشگری نیز بخشی از آن است، بسیار عقب باشیم.
وی خاطرنشان کرد: آنچه امروز از آن به‌عنوان شهرهای سبز یا ساختمان‌های سبز یاد می‌کنیم در حوزه گردشگری به هتل‌های سبز تبدیل می‌شوند، به این معنا هتل‌هایی که بتوانند به جای استفاده از انرژی‌ سوخت‌های فسیلی از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنند یا اینکه بتوانند فاضلاب‌های خود را در چرخه نگه دارند و مجدد استفاده کنند، باعث می‌شود از فاضلاب‌ها با تکنولوژی‌های جدید انرژی برق الکتریسیته تولید کنند. ما به طور مشخص وارد هیچ‌کدام از این موارد حتی در فضای شهری و ساختمانی نشدیم تا منجر به پیشرفت در حوزه هتل‌ها و گردشگری‌مان شود؛ بنابراین ما در این زمینه بسیار عقب هستیم.
این کارشناس گردشگری مدعی شد: مهمترین راهکاری که می‌توان برای این عقب‌ماندگی پیشنهاد کرد این است که باید تفکر سیستماتیک و مدیریتی ساختار کشور تغییر پیدا کند و تا زمانی که به طور کلی پایداری و توسعه پایدار سرلوحه برنامه‌ریزی‌های کلان قرار نگیرد، حوزه گردشگری نیز به عنوان یک زیر بخش در این زمینه همیشه مغفول خواهد ماند.
وی اضافه کرد: اولین توصیه‌ای که می‌توان در این زمینه انجام داد این است که ما از نگاه مدیریتی و برنامه‌ریزی کلان کشوری به حوزه پایداری توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم به حوزه گردشگری ورود کنیم. واقعیت این است که راجع به پایداری کشور آن هم در حوزه گردشگری صحبت کردن بسیار موضوع فانتزی محسوب می‌شود در حالی که با ابر چالش‌های بسیار مهم در این حوزه مواجه هستیم؛ به‌عنوان مثال زمانی که در تولید برق و گاز و در پیک‌های مصرف با چالش جدی مواجه هستیم قطعا زمانی که بخواهیم در مورد پایداری صحبت کنیم در واقع یک موضوع دور از ذهن و دور از دسترسی را مطرح کرده‌ایم.
آموزش مصرف پایدار در گردشگری پایدار
اعلم‌صمیمی در خصوص اهمیت آموزش در ایجاد گردشگری پایدار، اظهار کرد: مهمترین فاکتور در مسئله پایدار، آموزش مصرف پایدار است اما تا زمانی که ما در برنامه‌ریزی‌ها این موضوع را نهادینه نکنیم صرف آموزش تنها راه به جایی نخواهد برد و تا زمانی که ساختارهای کشور براساس مصرف پایدار نباشد قطعا این امر معنا ندارد.
وی در خصوص اینکه کرونا تا چه اندازه به گردشگری آسیب وارد کرده است، گفت: به نظر من آسیب کرونا بر گردشگری تا به امروز با رفع خود کرونا تا اندازه بسیار زیاد مرتفع شده است، چراکه امروز مقاصد مختلف دنیا روی دور افتاده و در حال جذب گردشگران و مسافران خود هستند. اگر امروز هنوز به عنوان یک مقصد گردشگری به جایگاه قبل از کرونا نرسیده‌ایم، قطعا مشکل از کرونا نیست و باید ریشه مشکلات خود را در زمینه‌های دیگر بررسی کنیم.

 

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای