کسانی که اهل سفر و گشت و گذار هستن، کم کردن هزینه‌های سفر هم براشون خیلی مهمه. یک سری راه‌ها وجود داره که می‌تونین هزینه‌های سفرتون رو کاهش بدید به طوری که نوسانات و رشد قیمت ارز تاثیر زیادی روش نداشته باشه. با توجه به اینکه استانبول مقصد تعداد زیادی از ایرانی‌ها در تمام طول ساله، در این مقاله یکی از راهکارهای کاهش هزینه سفر به استانبول رو بهتون معرفی می‌کنیم. فکر می‌کنین استانبول کارت چیست و چه استفاده‌هایی داره؟

با استفاده از استانبول کارت می‌تونین هزینه رفت و آمد داخل شهر رو کاهش بدید. با توجه به اینکه قیمت سوخت تو ترکیه خیلی بالاست هزینه تاکسی و رفت و آمد به جاهای دیدنی استانبول می‌تونه شما رو در مضیقه و تنگنای قیمتی قرار بده. از طرف دیگه برای خرید و گشت و گذار در استانبول باید مدام از این سر شهر به اون سر شهر برید. به همین دلیل باید به فکر چاره‌ای برای هزینه‌های سفرتون باشید.

یکی از راهکارها استفاده از تراموا، اتوبوس و دیگر وسایل حمل و نقل عمومی‌ست. البته که با داشتن استانبول کارت می‌تونین حتی تو همین هزینه‌ها هم صرفه‌جویی کنید. تا انتهای این مقاله با من در سفربازی همراه باشید تا راه‌های کاهش هزینه‌های سفرتون رو بیشتر بدونین.

استانبول کارت چیست؟

در حالت کلی برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در ترکیه نمی‌تونین از پول نقد استفاده کنین. استانبول کارت، کارتی مخصوص شهروندان و گردشگران است که برای سوار شدن به وسایل حمل و نقل عمومی از اون استفاده می‌کنن. شارژ کردن این کارت مثل کارت‌های مترو خودمونه. با استانبول کارت می‌تونین ۳۰ تا ۵۰ درصد در هزینه‌های سفرهای درون شهری خود صرفه‌جویی کنین.

چطور می‌تونین استانبول کارت رو تهیه کنید؟

لازم نیست برای خرید استانبول کارت نگرانی خاصی داشته باشین. شما بدون پیگیری اداری خاصی می‌تونین این کارت رو از دکه‌های داخل ایستگاه مترو بخرید. دستگاه‌های شارژ کارت مترو هم این کارت رو می‌فروشن. روش سوم هم خرید استانبول کارت از دکه‌های روزنامه فروشی‌ست.

چطور می‌تونین استانبول کارت رو تهیه کنید؟

خرید استانبول کارت در فرودگاه

ممکنه شما هم مثل خیلی از مسافرها، بخواین از همون اول که به استانبول می‌رسین، استانبول کارت رو تهیه کنین. برای این کار می‌تونین از ایستگاه مترو که در فرودگاه قرار داره این کارت رو تهیه کنین. برای خروج از فرودگاه هم می‌تونین از این کارت استفاده کنین.

اگر بلیت ورودی شما برای فرودگاه «صبیحا گوکجن» باشه، می‌تونین استانبول کارت‌ رو از کیوسک‌هایی بخرین که در خروجی ترمینال پروازهای خارجی قرار گرفته.

یک نکته رو در نظر داشته باشین که اتوبوس‌های سریع السیر مخصوص فرودگاه برای رسوندن شما تا استانبول، پول نقد هم ازتون قبول می‌کنن، اما وقتی به داخل شهر برسین دیگه هیچ کدوم از اون‌ها پول نقد ازتون نمی‌گیرن.

این کارت‌ها هم مثل کارت‌های مترو در تهران با هر مبلغی قابل شارژ هستن. با توجه به اینکه مسافت‌های گوناگون هزینه‌های متفاوتی دارن، به همان اندازۀ مسیر از شما شارژ کم می‌شه. برای این کار باید هنگام خروج از ایستگاه کارت رو روی دستگاه قرار دهید تا بخشی از هزینه کارت به شما برگردونده بشه.

میزان شارژ این کارت‌ها چقدر است؟

با توجه به هزینه‌های سفرهای درون شهری مقدار ۳۰۰ لیر قیمت مناسبی برای شارژهای ماهانه این کارت به شمار می‌ره. اما قطعا برای گردشگران این مقدار خیلی زیاد خواهد بود. شما می‌تونین مبلغ کمتری شارژ بخرید و از اون استفاده کنین. خبر خوب اینکه می‌تونین در سفرهای بعد هم از این کارت استفاده کنین.

روش شارژ کردن استانبول کارت

استانبول کارت رو مثل کارت‌های مترو در ایران می‌تونین در ایستگاه‌های مترو شارژ کنین. برای این کار با مراجعه به یکی از دستگاه‌های شارژ کارت رو روی سطح شیشه‌ای مخصوص کارت بذارید. موجودی کارت رو در مانیتور می‌بینین. بعد از اینکه میزان موجودی رو دیدین کارت رو بردارین. اسکناس رو کاملا صاف درون دستگاه بذارین. دوباره کارت رو روی سطح شیشه‌ای بذارین. به اندازه اسکناسی که داخل دستگاه گذاشتین کارت شما شارژ می‌شه و یه رسید به شما خواهد داد.

میزان کرایه ‌ها با استفاده از استانبول کارت

همه این حرف‌ها رو زدیم که بفهمیم خرید این کارت چند درصد هزینه‌های شما رو کاهش می‌ده. وقتی برای اولین بار از این کارت استفاده می‌کنین، یک مبلغی از شارژتون کم می‌شه، اما اگه در طول دو ساعت باز هم از این کارت استفاده کنین به صورت تصاعدی هزینه‌هاتون کم می‌شه.

استانبول کارت در مترو استانبول

اگه کمی به نقشه خوانی و سرویس‌های حمل  نقل شهری آشنا باشین، به راحتی و بدون لیدر می‌تونین در استانبول بگردید. کافیه جاهای دیدنی استانبول رو که می‌خواید بهشون سر بزنین روی گوگل مپ مشخص کنین و بعد دنبال بهترین مسیرهای مترو برای رسیدن به اون‌ها بگردین. می‌تونین یه نقشه مترو استانبول رو هم دانلود کنین. حالا با استانبول کارت و نقشه می‌تونین با هزینه کم به هر نقطه که خواستین سر بزنین.

کدام وسایل نقلیه استانبول کارت رو قبول می‌کند؟

همه وسایل نقلیه عمومی در استانبول، این کارت رو از شما می‌گیرن. مواردی مانند مترو، تراموا، متروباس، اتوبوس، قایق، تی‌سی‌دی‌دی، اتوبوس‌های فرودگاهی و انواع قایق‌های کروز.

بعد از اتمام سفر، استانبول کارت خود را چه کنیم؟

اگه زیاد به سفر استانبول می‌روید، استانبول کارت شما تا دو سال اعتبار داره. برای همین می‌تونین تو سفرهای بعدی ازش استفاده کنین. می‌تونین حتی کارت‌تون رو به دوستانی که قصد سفر به استانبول دارند بدهید.

از دوران پاندمی کرونا دادن کارت به دیگران کمی از حالت عادی خارج شد. اما هنوز هم هستن کسانی که کارتشون رو به دیگران می‌دن تا استفاده کنن.

نکاتی درباره وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول

نکاتی درباره وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول

مترو استانبول بین ساعت ۶ صبح تا ۱۲ شب فعاله، اما متروباس در استانبول ۲۴ساعته است. مارماری هم بین ساعات ۶ صبح تا ۱۲ شب مسافران را جابه‌جا می‌کند. اگه می‌خواید بدونین مارماری یا مارمارای چیه، باید بگیم که نوعی قطار کابلی زیرزمینیه کمی با مترو فرق داره و بخشی از جابه‌جایی‌ها در استانبول با اون انجام می‌شه. یکی دیگه از وسایل حمل و نقل در استانبول متروباس نام داره. وقتی با متروباس در شهر تردد می‌کنین حتما موقع خروج کارت‌تون رو در ایستگاه بزنین، وگرنه کل هزینه مسیر ازتون کم خواهد شد.

سخن آخر در مورد استانبول کارت

همان طور که گفتیم کاهش هزینه‌ها در سفر یکی از مواردی‌ست که برای همه مهم به نظر می‌رسه. راه‌هایی وجود داره که نوسان نرخ ارز روی هزینه‌های رفت و آمد شهری شما تاثیری نداشته باشه. استانبول کارت یکی از اون روش‌های ساده به شمار میاد که می‌تونه هزینه‌های تردد داخل شهر شما رو تا حد زیادی کاهش بده.

در ضمن این کارت‌ها تا دو سال اعتبار داره و تا چند بار می‌تونین از اون استفاده کنین. برای خرید اون هم به سادگی می‌تونین از طریق ایستگاه‌های مترو یا دکه‌های روزنامه فروشی اقدام کنین. شما هم اگه به استانبول رفتید و از استانبول کارت استفاده کردین برای ما از تجربه سفرتون بگید تا اگه چیزی هست که ما در موردش نمی‌دونیم، ازش مطلع بشیم.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای