جهان پهلوان تختی یکی از مشهورترین ورزشکارهای ایرانی است که خیلی از افراد او را به عنوان نماد پهلوانی در ایران می‌شناسند. در این نوشته قرار است به معرفی آرامگاه جهان پهلوان تختی این شخصیت بزرگ تاریخی و ورزشی بپردازیم. 

درباره ی آرامگاه تختی

آرامگاه جهان پهلوان تختی در قبرستان ابن بابویه شهر ری قرار دارد. جالب است بدانید که در این قبرستان شخصیت‌های بزرگ دیگری مثل علی اکبر دهخدا، میرزاده عشقی، پهلوان سید حسن شجاعت، محمدعلی فروغی، رجبعلی خیاط، حسین بهزاد و… هم دفن شده‌اند. در منطقه جنوب تهران مسافرخانه‌ها و مهمانسراهای زیادی وجود دارد که برای پذیرایی از گردشگران آماده هستند. می‌توانید رزرو مسافرخانه تهران را از سایت سفربازی پیگیری کنید.

امروزه آرامگاه جهان پهلوان تختی مورد توجه و بازدید بسیاری از گردشگران به شمار می‌رود و از جاهای دیدنی شهر تهران است. برای بازدید از این آرامگاه می‌توانید همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر به قبرستان ابن بابویه بروید. اگر دوست دارید در سفر به تهران مشکلی برایتان پیش نیاید، حتما از قبل رزرو هتل تهران از سفربازی را پیگیری کنید تا برای سفر خود بهتر برنامه‌ریزی کنید.

آرامگاه جهان پهلوان تختی - سفربازی

قبر تختی کجاست؟

آرامگاه جهان پهلوان تختی در شهر ری که محله‌ای در جنوب تهران است قرار دارد اسم این قبرستان  ابن بابویه نام دارد.

قبرستان ابن بابویه از جاهای دیدنی تهران و مکانی تاریخی است که در شهرری که از شهر های قدیمی تهران است قرار دارد. با توجه به اینکه مقام جهان پهلوان تختی دارای ارج و قرب زیادی است، با اداره اوقاف شهرری هماهنگ شده است تا آرامگاه تختی بازسازی شود. همچنین موزه‌ای برای مدال‌ها و کاپ‌های قهرمانی وی در قبر غلامرضا تختی نصب شده تا مردم بیشتر با افتخارات جهان پهلوان آشنا شوند.

قبر تختی کجاست؟

آرامگاه تختی در کدام شهر است؟

همان طور که می‌دانید تختی ورزشکاری اهل تهران بود و در سال‌هایی که زنده بود، مردم محله خانی‌آباد و دروازه غار او، پدر، مادر و خانواده‌اش را به خوبی می‌شناختند. شاید برای شما هم سوال باشد که قبر غلامرضا تختی کجاست؟ بعد از مرگ وی آرامگاه تختی در محله‌ای در همان جنوب تهران و در قبرستان ابن بابویه قرار گرفت. غیر از مردم محلی جنوب تهران، هر کسی از دیگر شهرها سری به تهران بزند، حتما به بازدید از آرامگاه تختی می‌پردازد. این جوانمرد ایرانی تا جایی که می‌توانست به فقرا و نیازمندان کمک می‌کرد و هنوز هم مردم از او با نیکی یاد می‌کنند. 

غلامرضا تختی مشهور به جهان پهلوان، یکی از کشتی‌گیران قهرمان کشور ایران بود که شهرت جهانی دارد. وی علاوه بر افتخارات زیادی که برای ایران کسب کرد یکی از افراد پهلوان و جوانمرد در ایران به شمار می‌رود که آوازه و شهرت پهلوانی‌های او در ذهن همه ماندگار شده است.

آرامگاه تختی

توضیحی کوتاه در مورد زندگی نامه تختی

غلامرضا تختی در روز ۵ شهریور ۱۳۰۹ در خانواده‌ای متوسط در محلهٔ خانی‌آباد تهران به دنیا آمد. غلامرضا آخرین فرزند خانواده بود و دو پسر و دو دختر دیگر نیز قبل از وی به دنیا آمده بودند. پدربزرگ غلامرضا، فروشندهٔ خواربار و بنشن بود.

وقتی غلامرضا کودکی بیش نبود، پدرش برای تامین معاش خانواده مجبور شد خانه مسکونی‌اش را گرو بگذارد. این اتفاق ضربه بزرگی به لحاظ روحی به غلامرضا وارد کرد. کودکی تختی در فقر و زمان جنگ جهانی دوم سپری شد. او مجبور شد درس را ول کند و برای تامین زندگی به خوزستان برود و کار کند.

تختی بعد از ترک تحصیل سعی کرد دنبال ورزش زورخانه‌ای و کشتی برود و مربی‌اش (سید علی حق‌شناس) هم در این زمینه مشوقش بود. او در سال ۱۳۲۷ به خدمت سربازی رفت و مدتی بعد هم در راه آهن ایران استخدام شد. او عضو جبهه ملی ایران بوده و در نهضت ملی‌شدن نفت در ایران فعالیت‌های زیادی کرد.

زندگی نامه تختی

 بازدید کردن از آرامگاه تختی در ابن بابویه

بازدید از آرامگاه هنرمندان و افراد سرشناس یکی از جاذبه‌های تفریحی از نظر بسیاری از مردم به شمار می‌رود. گویی تصور آنکه این فرد در دوران حیاتش چه خدمات و آثاری از خود به‌جا گذاشته و حالا در همین فاصله نزدیک، زیر خروارها خاک دفن شده، حسی متفاوت و ضد و نقیض را در افراد ایجاد می‌کند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از قطعه هنرمندان در بهشت زهرا بازدید کرده باشید، وقتی لابه‌لای قبرها قدم می‌زنید و کلی اسامی آشنا می‌بینید، با خود زمزمه کرده باشید: «عه، فلانی…!» و لحظه‌ای بیندیشید که مرگ تا چه اندازه به ما نزدیک است.

آرامگاه تختی در کدام منطقه است؟

به عنوان یک سوال پرتکرار، بد نیست باز هم به این سوال در انتهای مقاله جواب بدهیم. آرامگاه جهان پهلوان تختی در قبرستان ابن بابویه در منطقه شهرری و جنوب تهران قرار گرفته است.

کسانی که سفر به تهران را در برنامه خود قرار می‌دهند، شاید دوست داشته باشند در مورد شهرک باستی هیلز تهران اطلاعاتی داشته باشند. با مراجعه به این مقاله می‌توانند هر سوالی در این مورد داشتند به دست آورند.

 تختی چگونه از دنیا رفت؟

 تختی چگونه از دنیا رفت؟

در مورد مرگ جهان پهلوان تختی داستان‌های زیادی در روزنامه‌های مختلف آن زمان نوشته شد. شاید بعد از گذشت سال‌ها هنوز هم نتوان به صورت قطعی گفت مرگ وی خودکشی بوده یا به قتل رسیده است. روزنامه‌های کیهان و اطلاعات ۱۸ دی ۱۳۴۶ نوشتند که غلامرضا تختی طی اختلافات خانوادگی که با همسرش شهلا توکلی داشته، در یکی از اتاق‌های هتل آتلانتیک خودکشی کرد.

یکی از فرضیاتی که دلیل خودکشی تختی را رد می‌کند، جای زخمی است که پشت سر تختی ایجاد شده بود. مسئول اورژانس می‌گوید هنگام جابه‌جایی از هتل به بیمارستان این اتفاق افتاده و سر تختی ضربه خورده است. البته که همچنان این موضوع در‌هاله‌ای از ابهام باقی ماند. دو روز قبل از مرگ، غلامرضا با وکیلی صحبت کرده و حضانت فرزند و تکلیف همان اموال کمی را که داشته مشخص کرده بود. بنابراین فرضیه خودکشی همچنان به قوت خود باقی است.

چه سالی تختی فوت شد؟

جهان پهلوان تختی در ۱۷ دی ۱۳۴۶ واقع در اتاق شماره ۲۳ هتل آتلانتیک فوت کرد. هر سال در ۱۷ دی قبرستان ابن بابویه میزبان مردمی از سراسر کشور است که برای ادای احترام به جهان پهلوان تختی به این قبرستان می‌آیند و مراسمی را برای یادبود وی و بالای قبر تختی برگزار می‌کنند.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۷ رای