کرمان دورافتاده از مرجعیت گردشگری
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کرمان با اشاره به اضافه شدن این استان به مثلث گردشگری کشور و تبدیل آن به ضلع چهارم گردشگری، گفت: ایجاد زیرساخت جدید و توسعه و نوسازی زیرساختهای موجود در دیار کریمان نیازمند حمایت همهجانبه و مستمر همه ارکان است.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، محمدعلی کدوری در مراسم معارفه خود در این مسئولیت تاکید کرد: کرمان با هفت اثر جهانی تاریخی و فرهنگی و یک اثر جهانی دیگر بهعنوان دهکده جهانی گلیم به سبب ثبت گلیم شیرکیپیچ شهرستان سیرجان، جاذبه ظرفیتهای بیبدیلی دارد که باید به مرجعیت گردشگری خود بهعنوان مقصد مهم گردشگری کشور و جهان همانند سالهای قبل برگردد.
وی افزود: کرمان استان چهار فصل در هر لحظه از سال است که میتواند میزبان همه سلایق در بخش گردشگری در هر زمان از سال باشد از اینرو، این مهم و تبدیل به مقصد مهم و شناخته شده گردشگری نیازمند توسعه انواع زیرساختهای زمینی، ریلی و هوایی در کنار توسعه اقامتگاهها و کیفیسازی آنهاست.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان بیان کرد: البته توسعه زیرساخت و احیای آنها باید در همه نقاط شمال، جنوب، شرق و غرب استان با نگاه عادلانه و هدفمند، با برنامه و با تکیه به ظرفیتهای استانی و محلی-بومی کرمان باشد بنابراین در برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت ذیل طرح جامع و در حال تدوین گردشگری استان آنها را دنبال میکنیم.
وی در ادامه تلاش برای بسیج همه ظرفیتها در معرفی جاذبههای منحصربهفرد استان کرمان در سطح ملی و جهانی را از جمله اولویتهای این ادارهکل برشمرد.
کدوری اظهار داشت: با نگاه متوازن به همه نقاط استان تلاش داریم با وجود همه محدودیتهای مربوط به منابع مالی، ظرفیتهای بخش خصوصی و دولتی را برای توسعه گردشگری استان در سطوح ملی و استانی بهکار بگیریم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان خاطرنشان کرد: نگاه ما در خصوص پروژههای نیمهتمام، بهکارگیری همه ظرفیتهای ملی و استانی در جهت انجام این پروژهها و به سرانجام رساندن آنهاست که این اولویت را به طور جدی در استان دنبال میکنیم تا هم جلو هدررفت سرمایهها را بگیریم و هم انتفاع حداکثری مردم از آنها را رقم بزنیم.
گفتنی است، در مراسمی از تلاشهای فریدون فعالی، مدیرکل سابق میراثفرهنگی استان کرمان قدردانی به عمل آمد و کدوری که پیش از این معاون پشتیبانی این ادارهکل بود بهعنوان سرپرست جدید ادارهکل معارفه شد.
استان کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین تعداد آثار ثبت جهانی را در بین استانهای کشور دارد.
ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکند میمند با چند هزار سال قدمت، باغ زیبای شازده با ویژگیهای منحصربهفرد معماری عمارت آن، دشت کویر لوت در منطقه شهداد کرمان که قدیمیترین درفش جهان از آنجا به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسمآباد» در شهرستان بم به ثبت جهانی رسیدهاند و همچنین روستای دارستان و شهرستان سیرجان بهعنوان شهر یا دهکده جهانی گلیم بهواسطه خاستگاه گلیم شیرکی پیچ آن در فهرست آثار جهانی قرار دارد.