سد خرسان کاوش نجاتبخشی میشود
معاون میراثفرهنگی استان کهگیلویهوبویراحمد از کاوش نجاتبخشی دو محوطه تاریخی در محدوده آبگیر سد «خرسان» خبر داد.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، رحیم دادینژاد با بیان اینکه محوطههای تاریخی «ده پایین» و «لَه سَواره» از محوطههایی هستند که قرار است در سال جدید کاوش شوند، افزود: این دو محوطه در محدوده آبگیر سد «خرسان ۳» قرار دارند و در آیندهای نزدیک با آبگیری این سد به زیر آب میروند، بنابراین باید کاوش نجاتبخشی در این دو محوطه تاریخی انجام شود.
او همچنین اظهار کرد: سال گذشته پروندههای حریم روستای تاریخی امامزاده علی (ع)، پل پریم، بازنگری حریم بافت تاریخی دهدشت، بنای تاریخی امامزاده محمود چرام و کوشک گودنگون گچساران را آماده کردهایم، اما به دلیل اینکه جلسه شورای حریم تشکیل نشد، هنوز حریم این آثار تاریخی مصوب نشده است و منتظر هستیم در جلسهای که امسال تشکیل میشود به تصویب برسد.
دادینژاد درباره اولویتهای ثبت ملی آثار کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۲ گفت: تمرکز امسال میراث فرهنگی در حوزه ثبت ملی بناهای تاریخی روستاهایی است که تاکنون ثبت ملی نشدهاند، روستای «ده عزیزی» دارای یک معماری بومی است و همین معماری موجب شده تا قابلیت ثبت در فهرست آثار ملی را داشته باشد. همچنین تک بناهایی در روستاهای «موگر»، «القچین سفلی» و «سرکوه راک» وجود دارد که باید ثبت ملی شوند.
او اضافه کرد: در حوزه میراث ناملموس هنوز پروندهای آماده نکردهایم، اما آنچه برای ما در اولویت است آداب و رسومی به جا مانده در سطح استان است که در معرض فراموشی قرار گرفتهاند.
به گفته معاون میراث فرهنگی کهگیلویهوبویراحمد، بناهای تاریخی «پل پاتاوه»، «بافت تاریخی دهدشت»، «بازار بافت تاریخی»، «بابا احمد بهمئی»، «قلعه چرزو» و بناهای تاریخی «امامزاده علی (ع)» از جمله اماکنی هستند که در سال ۱۴۰۲ مرمت میشوند.