خیابان لاله زار، نماد نوگرایی ایران که الکتریکی شد
لاله زار اسمی آشنا در ذهن تاریخی و روشنفکری ایران به حساب میاد و از اون خیابونهای قدیمی هست که هنوز هم قدم زدن داخل اون و وقت گذروندن اونجا جذابه و لطف خاص خودش رو داره.
خیابان لاله زار به نوعی نماد نوگرایی در ایران به حساب میومده و در زمان قدیم در اون کلی رستوران و سینما قرار داشته و برنامههای تئاتر مختلفی اجرا میشده.
این خیابون که در زمان قدیم به اسم شانزلیزه معروف بوده اکنون تبدیل به بورس لوازم الکتریکی شده و اون حال و هوای هنری و فرهنگی خودش رو از دست داده.
البته هنوز هم میتونی ساختمونهای قدیمی موجود در این خیابون و سینماهای قدیمی رو تماشا کنی اما خب درهاشون بسته هست و دیگه فعالیتی ندارن.
احتمال میره که این خیابون قبل از سال ۱۱۹۰ ساخته شده باشه و جالبه که بدونی در زمانهای گذشته لاله زار باغ و محل تفریح شاهان قاجاری مثل فتحغلی شاه و محمد میرزا به حساب میومده.
باغ موجود در این منطقه در زمان ناصرالدین شاه به قیمت ۹۰ هزار تومان خریداری میشه تا خیابانی شبیه شانزه لیزه در ایران ساخته بشه. این خیابون اتفاقهای هیجان انگیز و بامزه زیادی رو به چشم خودش دیده، مثلا اولین مغازه گل فروشی در شهر تهران در این خیابون تاسیس میشه یا اولین خیابونی بوده که در اون چراغهای گاز به شبهای لالهزار روشنایی میبخشیده.
محبوبیت این خیابون روز به روز افزوده میشد به حدی که در دوره پهلوی تبدیل به نماد نوگرایی در ایران میشه و بعد از کودتای ۲۸ مرداد میشه گفت بسیاری از رستورانها، تجارتخانهها، پیالهفروشیها، خیاطخانهها، سینماها، تئاترها، فروشگاههای مشهور و… اون زمان تهران در این خیابون جا خوش میکنن.
از اونجایی که این منطقه امروزه تبدیل به بورس فروش لوازم الکتریکی شده خوبه که بدونی نخستین مغازه لوازم الکتریکی این خیابون توی سال ۱۳۲۴ توسط آقای امانت افتتاح شده.
اگه دوست داری با سایر دیدنیهای شهر تهران اشنا بشی یه سر به مجله گردشگری سفربازی بزن.
اقامتگاه ها اطراف خیابان لاله زار نمایش خیابان لاله زار روی نقشه مسیریابی خیابان لاله زار