کاروانسرای لاسجرد، توقفگاهی برای تجار
در گذشتههای دور که تجارت بین کشورها از طریق جادهها شکل میگرفت، ایران هم بعنوان کشور تجاری و هم بخاطر قرار گرفتن در مسیر دیگر کشورها نقش مهمی ایفا میکرد. به همین خاطر امکانات مورد نیاز برای این کار تعبیه شده بود. کاروانسراهایی بعنوان مهمانخانه و محل استراحت مسافران و تاجران در نقاط مختلف کشور ساخته شده بود.
این کاروانسراها باتوجه به دورهی تاریخی و هنر و معماری هر زمان به اشکال مختلفی ساخته و مورد استفاده بود. کاروانسرای لاسجرد یکی از اون کاروانسراهای قدیمی در شهر سمنانه که به دستور شاه عباس اول صفوی ساخته شد.
این کاروانسرا در ۱۳ کیلومتری شهرستان سرخه و در مسیر شرق به غرب جاده ابریشم واقع شده. معماری این بنا همچون سایر بناهای دوره صفوی از شکوه و زیبایی خاصی برخورداره. در ساخت این کاروانسرا از سطوح صاف و ساده استفاده شده و خطوط پیچیده و طراحیهای سردرگم کمتر مورد استفاده قرار گرفته.
ساخت گنبد این بنا از معماری دوران تیموری و ایلخانی الهام گرفته و به شکل مستطیل احداث شده. ۲۴ حجره در دورتادور حیاط قرار گرفته و برای ساخت اونها از سنگ، گچ و آجر استفاده شده. همچنین دو ایوان زیبا در ضلع شرقی و غربی ساخته شده که جذابیت محیط رو دوچندان کرده. این بنای تاریخی و ارزشمند جز آثار ملی ایران به ثبت رسیده.
اقامتگاه ها اطراف کاروانسرای لاسجرد نمایش کاروانسرای لاسجرد روی نقشه مسیریابی کاروانسرای لاسجرد