اگه اهل سفر به جنوب و گردش در این مناطق دیدنی باشین، حتما می‌دونین که جاذبه‌های شگفت‌انگیزی رو می‌تونین در این خطه تماشا کنین. درخت مکرزن چابهار یکی از جاذبه‌های گردشگری چابهاره که اون رو با نام درخت انجیر معابد هم می‌شناسن. این گونه گیاهی دارای برگ‌های پهن و شاخه‌هاییه که روی زمین سرازیر شدن و دوباره روی زمین ریشه می‌زنن. این درختان در بیشتر مناطق جنوب کشور مانند روستاهای مختلف چابهار و نیک شهر دیده می‌شن. درخت مکرزن یکی از درختان بزرگ و معروف در چابهار است که بیشتر در مناطق بیابانی و خشک رشد می‌کنه. از نظر قداست هم باید گفت که این درخت سهم زیادی در باورهای مذهبی مردم منطقه داره و تو برخی مراسم مذهبی، افراد بومی آداب خاصی رو براش بجا میارن. در ادامه بیشتر در مورد این درخت کهنسال صحبت می‌کنم.

 

درخت مکرزن چابهار چیست؟

این درخت زیبا قدمتی بالای صد سال داره و اون رو با اسامی دیگری مانند درخت انجیر معابد، درخت لور و درخت انجیر هندی نیز می‌شناسن. اصل این درختان متعلق به هند شرقی‌ست و نسبت به شرایط آب و هوایی بسیار مقاوم هستن و قدرت زیست بالایی در شرایط سخت و خشک دارن. ریشه‌های قوی اون اجازه می‌ده که از طریق جذب آب از عمق خاک، به طور مستقیم آب مورد نیاز خودش رو تامین کنه.

 

 

اهمیت درخت انجیر معابد در شعر و ادبیات

اگه اهل خوندن کتاب باشین و علاقه‌ای به ادبیات داشته باشین، حتما نام کتاب درخت انجیر معابد نوشته احمد محمود رو شنیدید. در آثار ادبی معمولا از این درخت به عنوان نمادی از پشتکار و زندگی در برابر دشواری‌ها و ناملایمات زندگی نام می‌برن. 

همچنین درخت مکرزن چابهار از درختانی به شمار می‌ره که در روایات مذهبی و محلی هم بسیار مقدسه و جایگاه ویژه‌ای داره. مثلا در مراسمی که در چابهار برگزار می‌شه، به عنوان نمادی از پاکی و برکت مورد استفاده قرار می‌گیره. 

در عین حال یکی از جاذبه‌های گردشگری استان سیستان و بلوچستان و چابهار همین درخت مکرزن به شمار می‌ره. اگه اهل طبیعت گردی باشید، می‌تونین این درختان بزرگ و زیبا رو در این مناطق گرمسیری ببینین و از زیبایی و بزرگی اون لذت ببرید.

 

چرا به این درخت‌ها مکرزن می‌گن؟

مکرزن به معنی انجیر معابد است. این واژه از زبان عربی اومده و به درختی گفته می‌شه که نزدیک معابد و زیارتگاه‌ها رشد می‌کنه. به خاطر ظاهر عجیب و غریب و زیبایی که دارن، مورد توجه همه قرار می‌گیرن.

 

آیا این درختان خوراکی هستند؟

بله، این درختان میوه دارند و خوراکی هستن. میوه‌های این درختان رو به نام (تمر هندی) می‌شناسین و از قدیم در آشپزی و داروسازی کاربرد داشتن. میوه‌های تمر هندی ترش و شیرین هستن و معمولاً به صورت خشک یا پودر فروخته می‌شن. تمر هندی علاوه بر ترش و خوشمزه بودن، خاصیت زیادی داره که برخی از اون‌ها عبارتند از: کاهش فشار خون، تقویت سیستم گوارش، ضد التهاب و ضد عفونی کننده.

 

نحوه دسترسی به درخت مکرزن چابهار

درخت مکرزن چابهار رو در روستاهای مختلف این شهر می‌بینین. برخی از روستاهایی که این درخت توش رشد می‌کنه عبارتند از: روستای رمین، روستای تیس کوپان، روستای ماشی، روستای لیپار و روستای کوپان‌سر. این روستاها نزدیک جاده چابهار به گواتر قرار دارن.

 

 

سخن آخر در مورد درخت مکرزن چابهار

همان طور که گفتیم این درختان از جاذبه‌های دیدنی و گردشگری جنوب به شمار می‌رن که علاوه بر داشتن میوه و ترکیبات خوراکی، قداست و احترام زیادی نزد مردم دارن. وجود ریشه و بدنه محکم این درخت و دوام آوردن اون در شرایط سخت آب و هوایی از دلایلی‌ست که این درخت رو در بین بومیان مقدس‌تر و محترم‌تر کرده. شما هم اگر سری به چابهار زدین حتما از این درخت بازدید کنین و برای ما از تجربه‌تون بنویسین.

چابهار جزو یکی از بهترین مقاصد گردشگری توی فصل‌های سرد ساله که هر ساله کلی گردشگر رو به سمت خودش جذب میکنه. قاعدتا برای اینکه بتونی یه سفر خوب رو برنامه‌ریزی کنی، خوبه که قبل از سفر درباره مقصد اطلاعات کامل و جامعی رو به دست بیاری تا بتونی به خوبی از وقتت استفاده کنی.

درخت مکرزن چابهار

بهترین هتل های چابهار

اگه دوست دارید در سفر به چابهار، یکی از بهترین خاطرات براتون ثبت بشه، حتما سری به این هتل‌های زیبا در این شهر بزنین.

هتل لیپار

هتل لاله 

رزرو هتل فردوس 

هتل سپیده

هتل آپارتمان شوهاز 

رزرو هتل گیلان 

هتل شاهان

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای