منطقه حفاظت شده مند بوشهر با نزدیک به ‪ ۴۷‬هزار وسعت، از مقاصد طبیعت‌گردی و دیدنی بوشهرِ. منطقه مند با دو اکوسیستم آبی و خشکی، منطقه‌ای جلگه‌ای و کویریِ و یکی از زیستگاه‌های مهم آهو در استان بوشهر به‌شمار میره. علاوه‌بر آهو، خرگوش، روباه، گراز، کفتار، گرگ و جوجه تیغی به وفور در منطقه حفاظت شده مند زندگی می‌کنن. منطقه مند از نظر زیست جانوری و پوشش گیاهی بسیار متنوع و زیباِ و از جمله برخی از گیاهان آن می‌توان به انوکنمون سودامبولیس، دامبارنکیما، هالوکاریس، ساریکورینا، درختان حرا، گز و کهور پاکستانی اشاره کرد.

منطقه حفاظت شده مند بردخون از نظر جغرافیایی در فاصله ۱۳۵ کیلومتری جنوب بوشهر در بخش بردخون شهرستان دیر و در کنار خلیج همیشه فارس قرار دارد. به لحاظ زیست جانوری این منطقه بسیار مهمه و گونه‌های متنوعی از حیوانات مختلف در اون قرار دارن که دو پاسگاه محیط بانی از حیات وحش شش آبشخور در منطقه محافظت می‌کنند. 

 

 

ویژگی‌های اقلیمی منطقه حفاظت شده مند

این منطقه از نظر اقلیمی نیمه بیابانی است. بارندگی سالیانه کم و منطقه تا حد زیادی بیابانی و شرجی است. 

در قسمت شمال غربی منطقه در نقاطی که میزان شوری خاک زیاد است. تراکم و تنوع گونه‌های گیاهی پایین است، اما در نقاطی که شوری خاک کم می‌شه، تراکم و تنوع پوشش گیاهی بیشتر می‌شه، و در برخی مناطق فضایی مانند یک چمنزار رو خواهید دید.

رودخانه منطقه حفاظت شده مند

رودخانه مند رو در مرز شمالی منطقه می‌بینین. حوضه آبریز مند یکی از بزرگترین زیرحوضه‌های آبریز خلیج فارس بوده و در دامنه‌های جنوب غربی رشته کوه زاگرس قرار داره. رودخونه‌های منطقه مند بیشتر به صورت مسیل هستند و در روزهای گرم و خشک سال آب ندارند.

تنوع زیستی انواع ماهیان، وجود جنگل‌های حرا در سواحل ایرانی خلیج فارس، جزیره‌های متعددی که در این گستره آبی قرار دارن. استخراج و صدور نفت از این منطقه، تبخیر بالای آب از مهم‌ترین عواملی هستند که این شرایط خاص و ویژه رو به وجود آوردن.

پارک ملی نخیلو، محل تخم‌گذاری پرندگان مهاجر

در منطقه حفاظت شده مند بردخون یک پارک ملی دریایی دیگر قرار داره. این پارک ملی که در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب شهر بردخون قرار گرفته، جزایر تهمادون، ام الگرم و نخیلو رو در بر می‌گیره که محل تخم گذاری پرندگان مهاجر است.

زیست‌گاه‌ها و حیات وحش منطقه بیشترین تنوع جانوری مهره‌دار رو داره و حدود ۱۲۰ گونه از پرندگان در این منطقه شناسایی شده است.از رده پستانداران نیز تاکنون ۱۸ گونه شناسایی شده‌اند که شاخص‌ترین گونه مربوط به آهو، گربه وحشی، گراز، خرگوش، کفتار و روباه شنی می‌شه. 

 

 

خطر انقراض جانوران شاخص منطقه

مسئولان منطقه حفاظت شده مند بردخون معتقدند با توجه به در خطر بودن جانوران شاخص این منطقه مانند آهو، لاک پشت عقابی و دیگر گونه‌های جانوری؛ نشان می‌دهد که حیات وحش این منطقه در گذشته می‌توانست متنوع‌تر باشد. در حال حاضر نیز زیستگاه گونه‌های خاصی است.

به همین دلیل انتظار می‌رود مردم در حفظ این گونه‌های گیاهی و جانوری کوشا باشند و تلاش خود را برای حفظ و نگهداری این موجودات افزایش دهند.

بهترین هتل های بوشهر

اگر در سفر به بوشهر قصد دارید اقامتی مطلوب را تجربه کنید، می‌توانید با رزرو هتل‌های زیر از سفربازی خیال خود را بابت سفر به جنوب راحت کنید.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای