«کوفته تبریزی»، یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار در خطه آذربایجان ایران است که خاستگاه اصلی آن آذربایجان‌شرقی است و مردم این استان این غذا را بیشتر برای مهمانان ارزشمندشان طبخ می‌کنند. با این حال، این خوراک سنتی تازه چند سالی است در فهرست میراث ناملموس ثبت شده است.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، مهارت سنتی تهیه «کوفته تبریزی» به شماره ۱۷۸۹ اول اسفندماه سال ۱۳۹۷ در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسیده است و علی فلسفی‌میاب، مسئول ثبت میراث ناملموس آذربایحان‌شرقی درباره جزئیات این پرونده و ارزش‌ها و جایگاه فرهنگی این خوراک سنتی گفت: کوفته «تبریزی»، از خوراک‌های فرهنگی استان آذربایجان‌شرقی به شمار می‌آید، این غذا در هر خانه‌ای از این استان پخته می‌شود و به‌عنوان یکی از غذاهای ارزشمند این خطه، ملی شده است.

این کارشناس ثبت اضافه کرد: «کوفته تبریزی» در زمستان و اعیاد مذهبی و ملی تهیه می‌شود و شاید در شهرهای دیگر هم پخته شود، اما همانطور که از نامش برمی‌آید یک غذای تبریزی است و تفاوت‌هایی در طرز پخت و ظاهر آن با شهرهای دیگر وجود دارد. معمولا کوفته‌های تبریزی در اندازه بزرگ تهیه می‌شود و گوشتی که در آن استفاده می‌شود به جای چرخ کردن، در هاون سنگی یا چوبی به صورت دستی کوبیده می‌شود. داخل کوفته هم تخم‌مرغ آب‌پز شده گذاشته می‌شود. لپه، آلوچه، سبزی‌های معطر، زرشک، نمک و فلفل، پیاز، روغن و زردچوبه از دیگر مواد اولیه تهیه کوفته تبریزی است که در مناطق دیگر هم استفاده می‌شود.
به گفته فلسفی‌میاب، این غذای تبریزی یکی از ارزش‌های مهمانداری در آذربایجان‌شرقی را معرفی می‌کند؛ چراکه خانواده‌ها بیشتر برای مهمان عزیزان‌شان این غذا را درست می‌کنند و با این کار برای مهمان‌شان ارزش می‌گذارند و در برخی نقاط آذربایجان‌شرقی، در عیدهای قربان و غدیر حتما این غذای سنتی را طبخ می‌کنند.
گفتنی است، به‌جز کوفته تبریزی، مهارت یا شیوه تهیه بیش از ۲۸ نوع خوراک‌های محلی و سنتی در استان آذربایجان‌شرقی به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای