حرکت قطار گردشگری شمال روی دور آهسته
قطار گردشگری شمال که بهعنوان ایده و فصلی تازه در صنعت گردشگری خطه سبز مازندران پا به عرصه سفر گذاشته بود، این روزها برای رونقبخشی نیازمند توجه و بازبینی جدی برای رفع بعضی از محدودیتهاست.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، مسیر ریلی راهآهن شمال ۳۸۲ کیلومتر طول دارد که با ۹۵ پل و بیش از ۱۴۰۰ آبرو از مناطق جلگهای گلستان و همچنین مناطق جنگلی و کوهستانی مازندران میگذرد. این خط ریلی به خاطر جاذبههای فراوان گردشگری به طور معمول مورد توجه گردشگران خارجی قرار میگیرد.
قطار گردشگری یکی از پروژههای بومی بود که برای تحول و تنوع در سفره صنعت توریسم مازندران در سال ۱۳۹۷ به حرکت درآمد. این پروژه که طی سال نخست خود با فراز و فرودهایی مواجه بود و برای مقطعی نیز متوقف شد، به گفته قاطبه مسئولان و متولیان با استقبال خوبی از سوی گردشگران و همچنین ساکنان محلی مسیر قطار قرار گرفته است.
همانطور که گفته شد قطار گردشگری مازندران روی مسیر ریلی راهآهن شمال یکی از جاذبههای نوظهور گردشگری استان بود که توانسته در مدت کوتاه اجرا، علاقهمندان بسیاری به خود جذب کند و خانوادههای بسیاری از سراسر کشور را در دل رشته کوههای البرز به گشتوگذار بکشاند.
قطار گردشگری شمال ابتدا در ۲ مسیر ساری به سوادکوه و ساری به اینچهبرون در استان گلستان انجام میشد که از نوروز ۹۸ مسیر تهران به سوادکوه نیز به آن اضافه شد، مسیری که به گفته شاهدان عینی و مسئولان گردشگری و راهآهن استان، از استقبال خوبی برخوردار شد.
چراغ کمفروغ استقبال گردشگران
تورهای قطار گردشگری مازندران یک روزه بود که هر بار قابلیت جابهجایی و گشتوگذار ۳۷۰ گردشگر را داشته و دارد تا آنها را از جاذبههای طبیعی خطه سبز و بکر مازندران بهرهمند کند. اگر چه آماری دقیقی از میزان جابهجایی گردشگر از طریق قطار گردشگری مازندران وجود ندارد اما به گفته مسئولان راهآهن شمال، استقبال از طرح قطار گردشگری تا اندازهای چشمگیر بوده است که سازمانها و نهادهای زیادی در استان متقاضی استفاده از تور یک روزه قطار گردشگری مازندران برای نیروهای خود شدند.
با این حال چند صباحی است که حرکت این پروژه که قرار بود نگینی برای گردشگری مازندران باشکوه باشد آهسته شده است و در برخی مواقع نیز متوقف شد. طبق اظهارات مسئولان راهآهن مازندران در حال حاضر بهرهبرداری از قطار گردشگری به صورت پراکنده شده و به طور تقریبی شاهد کمفروغی این پدیده گردشگری هستیم.
بزرگترین چالشهای پروژه
متولیان حوزه راهآهن آسیبشناسی این مساله را مربوط به مدیریت گردشگری میدانند اما در عین حال معتقد هستند که فقدان تنوع در شرکتهایی گردشگری بزرگترین چالش این پروژه محسوب میشود.
سرپرست ادارهکل راهآهن شمال در همینباره گفت: بهره برداری از قطار گردشگری دارای چند ضعف است که میتوان به ارتباط ضعیف بین راهآهن و مدیریت گردشگری برای برنامهریزی مدون و ارائه راهکار و طرحهای موردنیاز اشاره کرد.
رحمان معصومی توضیح داد: متاسفانه تاکنون این ارتباط برقرار نشده است و شاید تقسیر بر دوش هر دو باشد و لازم است نسبت به این مساله تغییر رویه را شاهد باشیم و گامهایی به سمت یکدیگر برداریم.