روز جهانی هات داگ، چمدون ببند و راهی شو
درسته که هاتداگ غذای مورد علاقهی همهی شما عاشقای فستفوده، اما خوبه اینو هم بدونید که هاتداگ دقیقا یه غذای مسافرتیه. چه خودتون بخواید کمپینگ برید یا اینکه دوست داشته باشید چمدون ببندید و به شهرهای مختلف سفر کنید، هاتداگ میتونه به عنوان یه وعدهی غذایی جذاب، توی لیست علاقهمندیهاتون قرار بگیره. شاید شما یادتون نیاد، ولی زمانی که تازه این غذای جذاب وارد ایران شده بود، توی خیلی از جشنهای تولد، الویهها جاشون رو به هاتداگ دادن و کنار نوشابههای زرد و سیاه، هنرنمایی کردن. پس روز جهانی هاتداگ رو به همهی شمایی که عاشق سفر کردن و البته آسون و راحت مسافرت رفتن هستی و همینطور شمایی که تصمیم گرفتی به تولدها یه تنوعای بدی و الویه رو به تاریخ بسپاری، حسابی تبریک میگم.
توی این متن از مجله گردشگری سفربازی میخوام دربارهی روز جهانی هاتداگ بگم براتون. اول از همه کمی دربارهی تاریخچهاش میگم که بدونید این فستفود لذیذ دقیقا از کجا اومده و در ادامه براتون شرح میدم که اگر توی مسافرت هوس هاتداگ کردید چطوری این حس رو به غایت برسونید و لذت ببرید. اگر شما هم به این بمب انرژی علاقهمند هستید، با من تا انتهای متن همراه باشید.
بهترین هاتداگ دنیا را در فرانکفورت آلمان بخوریم
سوسیس فرانکفورتر، دلیلی قانع کننده شده برای اینکه خیلیا شهر فرانکفورت رو اولین مقصدی بدونن که هاتداگ در اون متولد شد. این یه اشتباه بزرگه. سوسیس محبوب «لیتل داگ» اولین بار در اواخر دههی ۱۶۰۰ توسط قصابی به اسم «جوهان» در شهر کوبورگ آلمان معرفی شد. البته جوهان بعدش تصمیم گرفت که این شهر رو ترک کنه و خودش رو به فرانکفورت برسونه. شاید دلیل اینکه خیلیا هاتداگ رو متعلق به فرانکفورت میدونن هم، همین انتقال مکان باشه. موضوعی که به من حس خوبی میده اینه که یک نفر برای اولین بار به این نتیجه رسید که میتونه سوسیس رو بدون اینکه خرد کنه سرخ کنه و ازش یه غذای خوشطعم به دست بیاد. جسارتش زمان انجام اینکار نشون میده، تا وقتی شجاعت امتحان کردن چیزهای متفاوت رو نداشته باشی، قطعا هیچ هاتداگ خوشمزهای هم به دنیا عرضه نمیکنی و این یعنی نابودی چرخهی تولید خوراکیهای هیجانانگیز.
چرا هاتداگ؟ چرا هاتکَت نه؟
میدونم این موضوع همیشه برای شما سوال بوده که چرا به این غذا، سگ داغ یا همون هاتداگ گفته میشه. این اسم از دو بخش تشکیل شده، بخش اول هات و بخش دوم داگ. بخش اول به این دلیل نامگذاری شد چون سوسیس توی روغن خیلی داغ سرخ و بخارپز میشد و عملا حسابی و داغ و لذیذ بود. قسمت دوم هم به این دلیل نامگذاری شد که این مدل سوسیس شباهت خیلی زیادی به سگ داشهوند داشت. همین شباهت حتی باعث شد، اسم این سوسیس بعدها به اسم سوسیس داشهوند تغییر کنه. پس علت نامگذاری هم تا اینجا به شکلی دقیق مشخص شد. از این مرحله دیگه بهتره بریم سراغ سفر و سفربازی که با هاتداگ قراره خیلی لذتبخشتر بشه.
به شهری سفر کردم که بهترین رستورانهاش رو نمیشناسم
یکی از چالشهایی که خیلی از ما زمان انتخاب رستوران توی شهرهای دیگه داریم اینه که، نمیتونیم به جایی که داریم میریم اعتماد کنیم و تصورمون اینه که چون مسافریم، ممکنه از این حس عدم آگاهی ما سواستفاده بشه. شما میتونید این چالش رو به راحتی حل کنید.
بیاید تصور کنیم به شهر زیبای تبریز سفر کردید و زمان انتخاب غذا، متوجه شدید روز جهانی هاتداگ بوده اون روز. به اصرار افراد خانواده تصمیم میگیرید یه فستفود خیلی خوب در شهر زیبای تبریز پیدا کنید:
- اولین کاری که باید بکنید اینه که به اینترنت مراجعه کنید.
مجله سفربازی یه بخش داره که جذابیتهای هر شهر و در کنار بهترین رستورانها و فستفوداش بهتون معرفی کرده. پس تنها کاری که باید انجام بدید اینه که به مجله سفربازی برید، شهر تبریز رو جستوجو کنید و از بین محتواهایی که بهتون پیشنهاد کرده، بهترین فستفود تبریز رو پیدا کنید. یادتون باشه که بخشهای معرفی هتلها رو هم بخونید. چون معمولا رستوران و فستفودهای رستورانها هم توی لیست بهترینها قرار میگیرن و میتونن کمک زیادی به شما بکنن.
البته این قسمت رو هم فراموش نکنید که کامنتای بقیه خیلی خوب میتونه مسیر رو براتون شفاف کنه. به هر حال میشه سلیقهها رو به خوبی دید و درک کرد. متوجه میشید نقاط قوت و ضعف کجاست پس با دید بازتری انتخاب میکنید. وقتی خودتون هم به رستوران یا فستفود یا حتی جاهای دیدنی میرید، سعی کنید نظراتتون رو با بقیه به اشتراک بذارید. ثبت نظر مدت زمان کوتاهی از شما میگیره ولی میتونه به کسی که دنبال جایی برای سفره، خیلی کمک کنه و زمان تلف شدهاش رو کاهش بده.
دومین کار اینه که از دوستان تبریزیتون پرسوجو کنید
آدما معمولا دوست دارن، وقتی کسی به شهرشون سفر میکنه، تجربهی خوبی از اون سفر داشته باشه پس سعی میکنن بهترینها رو بهتون پیشنهاد کنن. خوب، شما میتونید به پیشنهاداتی که دوستاتون و یا مردم شهر بهتون میدن، اعتماد کنید. هر چند در این مورد حتما اختلاف سلیقهها رو در نظر داشته باشید.
روز جهانی هاتداگ، با یه کمپینگ هاتداگی
من نمیدونم شما کدوم منطقه جغرافیایی زندگی میکنی و نظرم اینه که از سایت سفربازی، طبیعت اطراف شهر رو پیدا کنی و طبق نظر کاربرا، بهترین جا برای یه کمپینگ ۲۴ ساعته رو انتخاب کنید. حالا فقط کافیه که روز جهانی هاتداگ با هدف خوردن هاتداگ در طبیعت راهی سفر بشی. لوازم مورد نیازت رو جمع کنی و با کسایی که حضورشون بهت حس خوبی میده، راه بیفتی. برای یه کمپینگ لذتبخش باید همهچیز رو همراه خودمون داشته باشیم که اگر خدایی نکرده مشکلی برامون پیش اومد، مجبور نشیم سفرمون رو نصفه و نیمه رها کنیم و برگردیم.
چطور در طبیعت هاتداگ درست کنم
اولین کار اینه که یه سوسیس مرغوب تهیه کنید. میدونم که این روزا یافتن سوسیس مرغوب درست مثل پیدا کردن سوزن در انباره کاهه، اما من میدونم که شما از پسش برمیاید. فقط زمان خرید، حواستون باشه که باید سوسیس مخصوص هاتداگ بگیرید. این سوسیسهای کوچیک زیاد به درد این کار نمیخوره. پنیر پیتزا، نون باگت و خیار شور و مخلفاتش رو هم دیگه گوشهی ذهنتون داشته باشید. لوازم آتیش درست کردن هم که دیگه اصل کاره و بعید میدونم کسی به این راحتیا این چند مورد رو فراموش کنه.
زمان کمپ زدن به چند تا نکته دقت کنید. اول اینکه جای مناسبی رو برای این کار انتخاب کنید. بهتره به مجله سفربازی و جاهای دیدنی مراجعه کنید تا بهترین جاها برای کمپ زدن رو پیدا کنید. تعداد افراد گروه رو به شکلی انتخاب کنید که اگر مزاحمی توی اون قسمت بود یا اینکه با یه حادثه روبهرو شدید بتونید به خوبی از خودتون دفاع کنید. چادرهاتون رو اگر در طول روز برپا کردید، حتما زیپ رو محکم ببندید که مار یا جانور دیگهای وارد چادرتون نشه و در نهایت میرسیم به مرحلهی جذاب درست کردن آتیش:
زمان آتیش درست کردن، اطراف رو خوب نگاه کنید اگر فضایی برای این کار تعبیه شده، حتما از اون قسمت استفاده کنید. اگر فضایی تعبیه نشده، جایی رو انتخاب کنید که برگ و درخت زندهای نباشن که مجبور باشید اونارو از بین ببرید. فضای اطراف آتیشتون رو محدود کنید تا به جاهای دیگه، انتشار پیدا نکنه و در نهایت اینکه وقتی کارتون تموم شد حتما آتیش رو خاموش کنید و از خاموش شدنش هم مطمئن بشید. تجربهی تلخ آتیش گرفتن حیاتوحش به خاطر بیاحتیاطیهای ما باید برامون درس عبرتی باشه که خودمون رو در برابر این محیط مسئول بدونیم.
برای درست کردن هات داگ، آتیش رو که برپا کردید بهش فرصت بدید تا زغال سرخی ازش باقی بمونه و کاملا یکدست بشه. درست مثل وقتی میخواید گوشت کباب کنید. حالا سوسیسها رو به سیخ بزنید و بذارید روی آتیش. یکدست شدن زغال کمک میکنه تا سوسیسهامون مغزپخت بشه و بوی دود طعم خیلی دلچسبی بهش میده. از دوستاتون بخواید توی مدت زمانی که شما دارید سوسیس رو آماده میکنید، نون باگتها رو آماده کنن و مخلفات رو بذارن داخلش. سوسیس رو روی مخلافت بذارید و نوش جان.
اگه دوست داشته باشید از پنیر پیتزا استفاده کنید، باید با خودتون فویل داشته باشید. وقتی سوسیس آماده شد و و لای نون گذاشتید حالا پنیر رو بریزید و روشو توی فویل بپیچید. وقتی پنیر آب شد مخلفات دیگه رو بهش اضافه کنید. نوش جان.😉
در خوردن هاتداگ محتاط باشید
درسته که خوردن این ساندویچ خوشطعم، خیلی حس خوبی بهمون میده ولی یادمون نره که سلامت بدنیمون رو فدای لذتهای لحظهای نکنیم. روز جهانی هاتداگ با خوردن یه هاتداگ تنوری میتونه به بهترین شکل جشن گرفته بشه، ولی روزای آتی بهتره که از خوردنش صرف نظر کنیم و اونو به هر سه یه چهار ماه یکبار موکول کنیم.
حرف آخر من اینه که
روز جهانی هاتداگ قطعا با کلی هدف نامگذاری شده پس بهتره که ما هم این اهداف زیبا رو فراموش نکنیم. این روزای جهانی و نامگذاری شده فقط برای اینه که یادمون بمونه، در یک روز خاص بدون هیچ بهانهای میشه خوشحال بود و جشن گرفت. از اون دسته افرادی هستی که دنبال بهانه برای شاد بودن میگردن؟ پس ما روزها رو برات نامگذاری کردیم که این بهانهها رو دستت بدیم. فکر میکنم دیگه اینجا و توی این مرحله، هیچ دلیلی برای غمگین بودن و گوشهی خونه نشستن نداشته باشی.😊