غفلت وزارت گردشگری از برگزاری تور برداشت زعفران
با وجود بهرهمندی کشور از مزارع متعدد زعفران، تاکنون از ظرفیتهای موجود برای برگزاری اصولی تورهای زعفران در سطح وسیع استفاده نشده است.
به گزارش سفربازی، به نقل از کجارو، این روزها حوزه گردشگری تنوع و تکثر بیحد و حصری پیدا کرده است و فعالان گردشگری در سراسر جهان سعی میکنند با ارائه طرحهای نوآورانه و برگزاری تورهای متفاوت گردشگران بیشتری را جذب کنند. یکی از پتانسیلهای بالقوه ایران و خصوصا نواحی شرقی کشور وجود مزارع متعدد زعفران است که امکان برگزاری تور با تمرکز برای فرآیند برداشت آن را ایجاد کرده است.
کمک به توسعه اقامتگاههای بومگردی در روستاها
با این توضیح که برگزاری تورهای زعفران میتواند به توسعه اقامتگاههای بومگردی در روستاها کمکی ویژه کند و فرصتی برای فروش صنایعدستی و کسب درآمد در جوامع روستایی فراهم آورد.
با وجود تمام این پتانسیلهای بالقوه، تاکنون به مسئله برگزاری تورهای زعفران آنطور که باید و شاید توجه نشده است و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هم برای استفاده از این پتانسیل برنامهای مشخص ارائه نکرده است.
بخشهای شرقی کشور به سبب کشت بالای زعفران در مزارع آن توان بالقوه زیادی برای برگزاری تورهای تخصصی زعفران دارند و با توجه به اینکه اکنون در فصل برداشت زعفران هستیم، لازم است که به این ظرفیت بالا توجه مضاعفی شود.
ظرفیت قابلتوجه استان خراسان
علی اکبر مساح، رئیس هیئتمدیره انجمن گردشگری پارس که در استان خراسانرضوی فعالیت دارد، ضمن اشاره به ظرفیت بالای موجود برای برگزاری تورهای زعفران گفت: ظرفیت بالایی برای برگزاری تورهای زعفران در استان خراسان وجود دارد. بهعنوان نمونه تربتحیدریه یکی از قطبهای تولید زعفران است؛ با این وجود امروز برگزاری تورهای برنامهریزی شده برای آشنایی گردشگران مشتاق با فعالیتهای مرتبط با چگونگی چیدن و ارائه زعفران تدارک دیده نشده است. البته باید بگویم قبل از همهگیری کرونا، یعنی حتی تا حدود دو سال پیش، چنین تورهایی اجرا میشد.
وی در پاسخ به این پرسش که مشکل از کجا نشات میگیرد و چرا تورهای مرتبط با زعفران برگزار نمیشود، گفت: تا حدودی مسئله همهگیری کرونا مانع انجام تورهای مرتبط با زعفران بود و البته بهدلیل ناآرامیهای چند مدت اخیر نیز حاشیههایی به وجود آمده و باعث شده این سبک تورها کمتر برگزار شوند.
نبود حمایت دولتی مانع توسعه تورهای زعفران
شکلگیری تورهایی که گردشگران را به مناطق محلی و روستایی میبرند افزون بر جنبه مثبت در زمینه توسعه گردشگری به بهبود وضعیت مناطق کمتر برخوردار نیز کمک میکند.
با این وجود، در سالهای اخیر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تمرکز لازم را برای ارائه طرحی مدون جهت حمایت از برگزاری تور در مناطق روستایی و کمتر برخوردار نداشته است. علیرغم این شرایط در سالهای گذشته گاه تورهایی برای آشنایی مردم و گردشگران با فرآیند برداشت و ارائه زعفران برگزار شده و در مواردی با استقبال نیز مواجه شده است.