یک کارشناس مرمت بناهای تاریخی با اشاره به تملک سه بنای تاریخی گازر، امین‌زاده و حمام تاریخی شوشتر توسط یکی از شرکت‌های اداره‌کل راه‌وشهرسازی، گفت: این بناهای تاریخی در سال‌های اخیر به دلیل نبود برنامه‌ای منسجم و سازمان‌یافته مورد آسیب قرار گرفته‌اند و بی‌دفاع محکوم به تخریب‌اند به طوری ممکن است در اثر بلااستفاده ماندن‌شان عاقبت ویران شوند.

به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، علی‌محمد چهارمحالی با اشاره به اینکه دستگاه‌های دولتی موظف به تخصیص اعتبار و مرمت بناهای تاریخی که در تملک دارند هستند، تصریح کرد: این سه بنای فاخر و ارزشمند شوشتر به حال خود رها شده‌اند و بی‌توجهی اداره‌کل راه و شهرسازی نسبت به حفظ و نگهداری آن‌ها ۲ بنای تاریخی گازر و امین‌زاده را به خانه‌های مخروبه و متاسفانه پاتوقی برای افراد معتاد تبدیل کرده‌ است.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته یکی از شرکت‌های اداره‌کل راه‌وشهرسازی برای بازآفرینی بافت‌های تاریخی شهر که به‌عنوان سرمایه‌های ارزشمند در مرکز توجه نهادهای شهری هستند سه بنای تاریخی گازر، امین‌زاده و یکی از حمام‌های تاریخی شوشتر را به تملک خود درآورد.

او درباره وضعیت رسیدگی و نگهداری از بناهای تاریخی و مرمت آن‌ها، گفت: در سال‌های اخیر اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری تنها نهادی بود که تمام تلاش خود را در زمینه حفظ، نگهداری و مرمت این بناها کرده است.

چهارمحالی با بیان اینکه تغییر کاربری این بناهای تاریخی از مهم‌ترین راهکارهای حفاظت از آن‌ها است، ادامه داد: تغییر کاربری این بناهای تاریخی اگر با انواع کاربری‌های فرهنگی صورت بگیرد کار بسیار درستی است چون منظور این است که این بناها اول از نظر معماری احیا شوند و دوم اینکه کاربری مجدد آن‌ها اصل مطلب یعنی کاربری اولیه را زیر سوال نبرد. بنابراین کاربری آن‌ها اگر فرهنگی یا شبه‌فرهنگی باشد سبب حفظ این بناهای تاریخی می‌شود.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای