تنها و تنها با طی کردن ۴۰۰ متر از غار رئیس می‌تونید به آتشکده ساسانی برسید. بالای چشمه اسکندریه آتشکده ساسانی یا همان چهارطاق قرار دارد. در نگاه اول با سازه‌ای عجیب مواجه می‌شوید. سازه‌ای متشکل از ۴ طاق و یک گنبد زیبا که در دوره ساسانیان ساخته شده است. این بنای دیدنی در سال ۱۳۱۷ در لیست آثار ملی ایران ثبت شده و در سال ۱۳۳۴ هم مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. 

چهارطاقی با نام‌های متنوع و متعدد دیگری هم شناخته می‌شود. چهار قاپو یا چهار دروازه که روی نقشه‌ای مربع شکل بنا شده است. در کتب تاریخی البته شروع ساخت بناهای چهار طاقی رو به دوره اشکانی نسبت می‌دن و برخی مورخین معتقدن که شروع ساخت این بنای دیدنی و تاریخی متعلق به دوره اشکانیان هست. 

آتشکده ساسانی از بناهای چهار طاقی محسوب می‌شه. که به دستور اردشیر بابکان موسس سلسله ساسانی روی یکی از صخره‌های غربی که به شهر نیاسر هم دید کافی داره، ساخته شده است. این آتشکده با طول ۱۴ متر ساخته شده و در اجرای آن از سنگ‌های همان محدوده و گچ استفاده شده. نکته مهم و جذاب این سازه استفاده از سنگ‌هایی با شکل طبیعی آنهاست.

نحوه کارکرد آتشکده ساسانی برای تعیین زمان

همانطور که می دونین در تقویم خورشیدی قدیمی، زمان رو با استفاده از سایه های ایجاد شده توسط پرتو های خورشید به هنگام طلوع و غروب خورشید محاسبه می کردن. با توجه به اینکه حرکت خورشید در طول سال فرق می کنه، طراحی این بنا از نظر اندازه‌ی طول پایه ها به صورتی بوده که پرتو های خورشید هنگام طلوع و غروب در نقاطی خاص، سایه‌ای ایجاد می کنه که نشونه نقاط زمانی خاص و مشخصی بوده. آتشکده چهار طاقی نیاسر در سال ۱۳۱۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده. همچنین یک بار نیز در سال ۱۳۳۴ مرمت و بازسازی شده.

از این آتشکده به عنوان محلی برای برگزاری مراسم مذهبی ادیان باستانی استفاده می‌شد، چون این بناها در زمان‌های مشخصی از سال استفاده می‌شد در طراحی این سازه‌ها از اطلاعات نجومی استفاده شده که خب یادگاری از معماری شگفت انگیز ایرانیان در دوران گذشته است. 

در واقع شما با سفر نیاسر کاشان تنها از یک شهر دیدن نمی‌کنید، سفر به دل تاریخ ایرانه و می‌تونید از طبیعت و تاریخ و آب‌وهوای دل‌انگیز هر آنچه که می‌خواهید رو تجربه کنید و با دست پر از نیاسر برگردین. یادتون باشه در سفرتون برای ما هم از جاهای دیدنی کاشان و آتشکده ساسانی بگین.

 

 

 

 

هتل های محبوب کاشان

 

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای