خانه نیما یوشیج، خانهای قاجاری که موزه شعر شد
نیما یوشیج یکی از شخصیتهای ادبی ایران زمین هست که همه ما یکبار هم که شده اسم اون رو نوآوری که در حوزه خودش انجام داده رو ( شعر نو) شنیدیم.
با اینکه شهر نو و اسم نیما یوشیج برای همه ما آشنا هست اما شاید کمتر کسی بدونه منزل نیما کجا قرار گرفته و امروزه این منزل چه کاربریای داره.
توی این نوشته قراره راجع به خانه نیما یوشیج صحبت کنیم. خانهای که امروز تبدیل به موزهای زیبا شده.
این خونه توی شهرستان نور و روستای یوش و در محله لالو قرار گرفته.
این خونه که در زمان قاجار ساخته شده از معماری و هنر اون زمان بهرههای زیادی برده. خونه نیما به دستور ناظم الایاله یعنی جد نیما با مصالح خشت و گل و چوب ساخته شده.
خانه نیما سه در ودرودی و اتاقیهای بسیاری دورتادور حیاط داره که همهشون امروزه کاربرد فرهنگی دارن و تبدیل به کتابخونه و موزه شدن.
در بعضی از اتاقها به عنوان موزه میتونه دست نوشتهها و آثار نیما رو هم تماشا کنی. اگه بخوام از باقی آثاری که توی این مجموعه نگهداری میشه بگم میتونم به شعرهای شاعران مازندران که در وصف شهر یوش و یا نیما سروده شدهاند، اشاره کنم. در کنار اون نقاشیای از مناره قزوین دیده میشه که امضای نیما یوشیج در پایین اون نظرها رو جلب میکنه.
توی خود حیات هم سه سنگ قبر میبینی که یکیش آرامگاه نیماست و دوی خواهرش بهجت و سومی سیروس طاهباز هست که از دوستان نزدیک نیما بوده.
اقامتگاه ها اطراف خانه نیما یوشیج نمایش خانه نیما یوشیج روی نقشه مسیریابی خانه نیما یوشیج