مرکز توسعه شرکتهای دانشبنیان در میراثفرهنگی دایر شود
یک درصد از مجموع هفت هزار و ۴۵۹ شرکت دانش بنیان ثبت شده کشور در صنعت گردشگری فعالیت دارند، ورود همهجانبه این شرکتها در این صنعت اشتغالزا و ارزآور به تاکید صاحبنظران امری است که نیازمند حمایت ویژه و برنامهریزی اصولی است.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، کارشناسان امر معتقدند هماکنون صنعت گردشگری کشور دانشمحور نیست و به همین خاطر بستر برای ورود شرکتهای دانش بنیان و استارتآپها به این صنعت باید فراهم شود.
شرکتهای دانش بنیان در حوزه گردشگری به طور قطع میتوانند با ماهیت خلاقیتمحور خود، ظرفیت بالقوه گردشگری را شکوفا کنند که در زمان حاضر از دانش روز این شرکتها برای رونق صنعت گردشگری کشور استفاده نمیشود.
زیرساختهای توسعه گردشگری فراهم شود
صنعت گردشگری ایران در مقایسه با ظرفیتهای موجود بسیار عالی، متاسفانه بسیار عقب مانده است، به خاطر دانش محور نبودن این صنعت بسیاری از راهبردهای توسعه در این بخش مهم قابلیت اجرایی ندارد که به تاکید صاحبنظران امر، باید از مرحله دانشمحوری عبور کنیم تا زیرساختهای لازم برای مراحل بعد فراهم شود.
ایران سرزمین چهار فصل است و با هشت سال تاریخ تمدنی درخشان و برخورداری بینظیر از مناظر تاریخی و طبیعی در جهان متاسفانه در بخش صنعت گردشگری نتوانستیم آنطور بایسته نقش واقعی را ایفا کنیم که یکی از مهمترین راهکارها برای حل این مشکلات برای ارایه خدمات همه جانبه و جذب گردشگر، ورود شرکتهای دانش بنیان به این صنعت اشتغالزاست.
عقبماندگی ایران در گردشگری جهان
به اعتقاد دستاندرکاران امر در زمان حاضر باید از صنعت گردشگری برای توسعه اقتصادی کشور بهره ببریم چراکه طبق آمار موجود هنوز سهممان از گردشگری جهان به چهار میلیارد دلار هم نرسیده است.
شرکتهای دانش بنیان در کشورهای موفق گردشگری در جهان با طراحی نرمافزارها در بستر برخط به تولید محتوا شامل متن و عکس و ویدئو در اینترنت به معرفی محصول خود میپردازند و خلاقیت و ایدههای نو در تورگردانی ارائه میدهند، خدمات حمل و نقل و خانههای محلی و بومگردی را مطرح میکنند و به طور خلاصه از صفر تا صد فرآیند خدمات گردشگری را در مناطق شهری و روستایی انجام میدهند.
لزوم حذف کاغذبازی اداری
شرکتهای دانش بنیان گردشگری در ایران اگرچه در چند سال اخیر به لحاظ کمی و کیفیت اندک رشدی داشتهاند اما تا رسیدن به مرحله مطلوب نیاز به برنامهریزی و حمایت دارند به طوری که برای دادن مجوز جهت تاسیس این شرکتها باید کاغذبازی اداری حذف شود تا آنها بتوانند هرچه زودتر با نقشه راه علمی خدمات ارایه کنند.
بر اساس آمار موجود، هماکنون ۸۰ نوع گرایش گردشگری در جهان فعالیت دارد که همه در غالب شرکتهای دانش بنیان خدمات ارایه میکنند، در حالی که در کشورمان از این شمار فقط ۶ تا هفت نوع آن فعالیت دارد که این شرکتها در آنها نقش ندارند.
صنعت گردشگری کشور برای رشد و توسعه همهجانبه و بهرهمندی از همه ظرفیتهای موجود باید شرکتهای دانش بنیان را فعال کند و از حالت سنتی ارایه خدمات خارج شود و مهمتر این که در وزارت میراثفرهنگی نیز مرکز یا دفتری نیز برای ورود و توسعه این شرکتهای دانش بنیان دایر شود.