مسجد پیغمبر همدان، پیامبری یهودی در همدان
شهر همدان تاریخ غنیای داره. اگه از مردم ایران بپرسند اولین شاه ایران کی بوده، بدون شک اسم کوروش رو به میان میارند، درصورتیکه پادشاهی ماد سالها قبل از هخامنشیان در همدان فرمانروایی میکردند. برای همین در این شهر بناهای تاریخی زیادی وجود داره. امروز میخوایم درباره یکی از این بناهای تاریخی این شهر که پیامبر یهود در آن خفته رو ببینیم و از تاریخچهاش بگیم.
درباره مسجد پیغمبر همدان
در ابتدای بازار فلسطین یک مسجد قدیمی وجود داره که به اسم مسجد پیغمبر همدان معروفه. اسم قدیمی این مسجد کنسیه حجی سابق بوده. در داخل مسجد در سمت محراب یه مرقد وجود داره که مزار پیغمبر همدانه. این پیغمبر که اسمش حجی یا حگی بوده جزو یکی از پیامبران یهودیان بوده. بر روی مزار پیغمبر ضریحی چوبی مشبک به رنگ سبز ساختن که حال و هوای عرفانی خاصی رو به محیط بخشیده.
سنگ مزار این پیغمبر هم از کاشیهای فیروزه ساخته شده. این پیغمبر یکی از انبیای بنی اسرائیل در زمان داریوش بزرگ هخامنشی به حساب میاد و صحیفهای هم که ازش باقی مونده جزو کتاب مقدس عهد عتیق هست. این مسجد در سال ۱۳۷۹ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده.
آن حضرت قبل از حضرت زکریای اول و پس از مُردخای در عهد داریوش دوم ۴ هزار و ۹۰۶ سال پس از هبوط حضرت آدم و ۶۷۵ سال پیش از حضرت عیسی(ع) به نبوت و دعوت از جانب پروردگار مبعوث شد . کتاب نبوت آن حضرت مشتمل بر دو فصل است که در تورات و صفحه ۱۳۶۶ به بعد ذکر شده.
آنچه از تاریخ بر میآید و یهود هم بر آن باورند این است که این پیامبر و مردخای در زمان بختالنصر به اسیری به ایران آمده و در شهرستان همدان درگذشته و دفن شده. مقبره این پیغمبر در مسجدی به همین نام در ضلع غربی بازار همدان، روبهروی کاروانسرای قلمدانی، زیارتگاه دوستداران انبیای الهی است.
اگر چه از تاریخ مسجد اطلاع دقیقی در دست نیست اما شواهد از تجدید بنای این شخص مهم در دوره قاجار خبر میدهند.
هتلهای همدان در نزدیکی بازار مسجد پیغمبر