موزه سفال همدان، نمایشی از ترکیب زیبای آب و خاک
شاید بشه گفت اولین نشونههای مدرن شدن زندگی انسانها از سفال شروع شده! به هر حال انسان به این فکر افتاد که یه چیزی رو خلق کنه که با اون بتونه از مواد غذایی و آب نگهداری کنه!
شاید اگه از سفال فروشای بزرگ بپرسی، بهترین سفالهای دنیا مال کجاست، بدون شک بگن، مال همدان. این شهر که با تاریخ شگفتانگیزش همه رو متعجب میکنه، زادگاه سفاله. البته سفالهاشونم کمی گرونتر از هرجای دیگه هستند. بالاخره سری توی سرا در سفالسازی دارند.
ظروف سفالی از گذشتههای بسیار دور تا به امروز توی زندگی انسانها نقش مهمی رو بازی میکنن. حتی الان که انواع و اقسام ظروف توی خونههای ما نیازهامون رو برطرف میکنند اما هنوز ظروف سفالی توی خونههای ما پیدا میشه. شده حتی اگه کاربرد دکوری داشته باشه.
اینکه داستان سفال و سفالگری از کجا شروع شد شاید توی حوصله این نوشته زیاد نگنجه پس یه راست میریم سراغ اصل مطلب!
توی این نوشته قراره راجع به یه موزه جذاب صحبت کنیم! یه موزه که یادگارانی قدیمیای رو تو دل خودش نگهداری میکنه و اون هم موزه موزه سفال همدانه. بیا تا یه نگاه از نزدیک به این موزه داشته باشیم.
همه چیز درباره موزه سفال همدان
از شهر همدان به عنوان پایتخت تمدن در ایران یاد میشه و اگه در خاطرت باشه توی کتابهای تاریخ دوران مدرسه خونده بودیم که اولین تمدنهای بشری توی این منطقه شکل گرفته. پس طبیعیه که این شهر از نظر آثار باستانی و تاریخی بسیار غنی باشه و توی اون اشیا گرانبها و ارزشمند زیادی کشف شده باشه!
یکی از عمدهترین آثار باستانیای که توی کاووشهای باستان شناسها یافت میشه کوزه و ظروف سفالی هست! در شهر همدان همه این آثار گرانبهای سفالی دور هم جمع شدن و در محلی به اسم موزه سفال همدان یک نمایش تمام عیار رو راه انداختن!
میدونی جذابیت دیدن همچین موزهای به اینه که میبینی چه قدر گذشتگان ما هنرمند بودن. بعضی از این ظروف به دقت و ظرافت بسیار زیادی ساخته شده! همونطور که ما امروزه غرق در زیبای یه تابلوی نقاشی میشیم و به خالق اون آفرین میگیم، دیدن یه ظرف سفالی هم حکم همین اثر هنری رو داره! بلاخره فردی تو دل تاریخی یه روزی سر ذوق اومده و شروع کردن به خلق کردن ظرفی زیبا با نقش و نگارهای منحصر به فرد تا از این کار حال خوبی رو به خودش و اطرافیانش منتقل کنه و از طرفی هم نیازهای خودش رو برطرف کنه!
از اونجایی که موزه سفال یه حال و هوای تاریخی و جذاب داره زمان تاسیس اون توسط ادراه کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، تصمیم گرفته شد که این موزه توی خانه تاریخی صمدی افتتاح بشه! این اتفاق برمیگرده به سال ۱۳۸۸.
از اون تاریخ به بعد مردم میتونستن به این خونه مراجعه کنن و از آثاری که از سراسر استان در این موزه به نمایش دراومده لذت ببرن.
موزه سفال همدان کجا قرار گرفته؟
حالا که با این موزه آشنا شدی شاید برات این سوال مطرح شده باشه که اصن این موزه کجا قرار گرفته و چطور میشه موزه سفال همدان توی شهر همدان پیدا کرد!
موزه سفال در محله جولان، خیابان شهدا و در خانه تاریخی صمدی قرار گرفته. این موزه فاصله کمی تا هگمتانه داره.
چه موزههای دیگهای در همدان ارزش دیدن رو دارن؟
شهر همدان موزه کم نداره! از طرفی موزههایی که توی این شهر هستن همه و همه جزو زیباترین و کاملترین موزههایی هستن که توی ایران وجود دارن. مثلا موزه تاریخ طبیعی این شهر تقریبا یک نمونه بینظیر و کامله که نمونه اون توی ایران کمتر پیدا میشه. علاوه بر موزه تاریخ طبیعی، موزههایی مثل موزه صنایع دستی و موزه مشاهیر این شهر هم ارزش دیدن رو دارن.
برای آشنایی با هر کدوم از این موزهها میتونی به مجله گردشگری سفربازی یه سر بزنی.
چه زمانی برای سفر به همدان از باقی فصلها بهتره؟
اگه قصد سفر به شهر زیبا و تاریخی همدان رو داری بهترین فصل برای دیدن این شهر فصل بهاره! چون هم از نظر آب و هوایی شرایط مناسبی داره هم خود بهار زیبای خاصی رو به محیط و طبیعت منتقل میکنه. زمستانهای همدان به سرما معروف هستند. شبها به قدری سرده که نمیشه بیرون رفت. البته خودشون که عادت کردند. اگه زمستان باشه و در تهران هم برف نیاد، هوای همدان برفیه. برای همین سفر به این شهر در بهار انتخاب خوبیه.
البته فصل تابستون هم میتونه گزینه خوبی برای کسانی که درگیر مدرسه بچهها و دانشگاهها هستن باشه!
هتلهای همدان در نزدیکی موزه سفال
هتل پارسیان بوعلی
هتل بابا طاهر همدان
هتل آپارتمان سفیر همدان
سخن پایانی
امیدوارم که از خوندن این نوشته لذت برده باشی و اطلاعات خوبی درباره موزه سفال همدان کسب کرده باشی. اگه دوست داری با سایر جاذبههای گردشگری شهر همدان آشنا بشی میتونی به صفحه اصلی مجله گردشگری سفربازی مراجعه کنی و از این طریق به مطالب منتشر شده درباره این شهر دسترسی پیدا کنی.
راستی اگه موزه سفال همدان از نزدیک دیدی خوشحال میشیم که نظرت رو درباره این موزه زیر همین نوشته با ما درمیون بذاری و برامون بنویسیش.