ممنوعیت ورود مسافرین از ۱۲ کشور به ایران
در بهمن ماه سال ۹۸ بود که موارد ابتلا به کرونا در ایران رویت شد و پس از آن بیماری به صورت گسترده در کشور شیوع پیدا کرد که تعطیلیهای گستردهای را برای کشور در پی داشت. پیکهای متعدد باعث شد که تعداد زیادی از مردم به این بیماری مبتلا شوند. اما با واکسیناسیون سراسری از بهار ۹۹ بیماری کرونا تا حدود بسیاری کنترل شد و پیکهای این بیماری نیز تحت کنترل درآمد. شرایط سفر و ورود گردشگران نیز با توجه به فروکش کردن بیماری کرونا به روال سابق بازگشت. اما اواخر پاییز ۱۴۰۰ بود که سویه جدید از کرونا وارد کشور ایران شد و نگرانیها از شیوع گسترده این بیماری را ایجاد نمود.
با توجه به شیوع بیماری امیکرون که سویه جدید کرونا است ورود مسافرین از هشت کشور آفریقایی و چهار کشور اروپایی به مدت ۱۵ روز ممنوع اعلام شده است. در پی این قانون جدید جامعه گردشگری از سه وزارتخانه کشور، گردشگری و خارجه درخواست نموده که در تصمیمات خود تجدید نظر کنند و برای گردشگران خارجی که از سایر کشورها در راه ایران هستند ویزا صادر نمایند تا مسافران دچار سردرگمی نشوند. در ادامه این مطلب از مجله گردشگری سفربازی با قوانین جدید ممنوعیت ورود مسافرین از ۱۲ کشور به ایران آشنا شوید.
قوانین ورود به ایران
در این اطلاعیه که از سوی وزارت کشور منتشر شده شرایط جدید برای ورود به ایران ذکر شده که شامل موراد زیر است. لازم به ذکر است که این پروتکل ها تا ۱۵ روز اجرا می شوند و پس از آن با توجه به وضعیت انتشار ویروس اطلاعیههای بعدی صادر میشوند:
- از تاریخ ۲۸ آذر ۱۴۰۰ در مرزهای کشور از ورود مستقیم و غیر مستقیم مسافران از کشورهای آفریقایی از جمله بوتسوانا، نامیبیا، اسواتینی، لسوتو، زیمبابوه، مالاوی و آفریقای جنوبی به مدت ۱۵ روز جلوگیری شود. همچنین ورود مسافران غیرایرانی از کشورهای انگلیس، فرانسه، نروژ و دانمارک به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مدت ۱۵ روز ممنوع است. این ممنوعیت تنها برای گردشگران خارجی است و شامل دیپلماتهای خارجی نمیشود.
- همچنین ورود اتباع خارجی از کشورهای دیگر از طریق مرزهای زمینی، هوایی و دریایی از روز شنبه چهارم دی ماه ۱۴۰۰ فقط برای دارندگان پروانه اقامت معتبر جمهوری اسلامی، روادید تحصیلی، روادید ورود (شامل بازرگانان و تجار)، روادید با حق کار، روادید درمانی (گردشگری سلامت)، روادید سرمایهگذاری و دارندگان مُهر خروج و مراجعت از پلیس مهاجرت و گذرنامه مجاز است.
- خروج مسافران خارجی حاضر در کشور، از مرزهای زمینی بدون هیچ مانعی انجام پذیر است.
- مسافرانی که مجاز به ورود هستند حتما باید دارای گواهی دو دُز واکسن کووید و گواهی منفی تست PCR در فاصله ۴۸ تا ۷۲ ساعت مانده به ورود را همراه خود داشته باشند.
- از استانداران استانهای مرزی نیز درخواست شده تا با قرارگاههای عملیاتی و ستادهای مبارزه با کرونا هماهنگ باشند تا نظارت دقیقتری بر ورود و خروج مسافران از مرزها صورت گیرد. در مقابل نیاز است که وزارت بهداشت نیز تجهیزات و کیتهای تشخیص صحیح و با قدرت بالا را در اختیار این مراکز قرار دهند تا بتواند سویه امیکرون را شناسایی نموده و از ورود آن به کشور جلوگیری نمایند.
- وزارت خارجه و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز مسئول اطلاع رسانی و وضع مقررات جدید در این زمینه هستند تا برای مسافران در مرزها مشکلی ایجاد نشود.
هر چند که ممکن است با ارائه این مقررات و پروتکلهای جدید مسافران بسیاری در پشت مرزها سرگردان بمانند و همین موضوع باعث به وجود آمدن نارضایتی هایی از سوی مسئولین گردشگری شده است. در ادامه مسئولان صنعت گردشگری خواستار تغییر در مقررات شدهاند تا گردشگران در پشت مرزها نمانند و امکان ورود به کشور برای آنها فراهم شود. بنا بر نظر کارشناسان برای مسافرانی که از مبدا کشورهایی که خارج از محدوده ۱۲ کشور پرخطر میباشند، میتوان با رعایت پروتکلهای بهداشتی و انجام تستهای مربوطه اجازه ورود به کشور را صادر نمود.
پیش از این صدور ویزای گردشگری برای چیزی حدود ۲۰ ماه متوقف شده بود اما از آبان ماه ۱۴۰۰ دوباره از سرگرفته شده و حال با گذشت دو ماه باز هم صدور ویزای گردشگری متوقف شد و گردشگران خارجی امکان ورود به کشور را نخواهند داشت. این مقررات در حال حاضر برای ۱۵ روز ادامه دارد تا پس از آن با توجه به پیک بیماری تصمیمات جدیدی اتخاذ شود.
سخن آخر
صنعت گردشگری ایران از سال ۱۳۹۸ تحت تاثیر عوامل بسیاری قرار گرفت. ابتدایی ترین مشکل مربوط به رکود اقتصادی و تحریمهای سنگینی بود که وضع شد و پس از آن با شیوع بیماری کرونا و پیکهای متعدد در کشور و تاخیر در واکسیناسیون علاقه گردشگران برای سفر به ایران کاهش پیدا کره بود. اما پس از مساعد شدن شرایط و از سرگیری صدور ویزای گردشگری، بسیاری از توریستها تمایل داشتند که وارد ایران شوند و صنعت گردشگری رو به رشد بود که با روی کار آمدن سویه امیکرون باز هم صدور ویزای گردشگری ۱۵ روز متوقف شد.
حال باید دید که مسئولان صنعت گردشگری میتوانند باز هم روزهای خوش را به این صنعت بازگردانند یا خیر. به امید روزی که با نابودی ویروس کرونا و سویه های آن، بار دیگر، در سلامت کامل در کنار عزیزانمان، ایران زیبا را سفر کنیم.