باشگاه کارتینگ رشت؛ تجربه هیجان اتومبیلرانی
شهر بارانهای نقرهای آب و هوای معتدل و مرطوبی داره به همین خاطر مردم زیادی رو به سمت خودش میکشونه. جدا از آب و هوای خوب جاذبههای طبیعی و تفریحی زیادی در این شهر همیشه بیدار وجود داره که یکی از این جاذبهها باشگاه کارتینگ رشت هست.
رشت یکی از شهرهای خوش آب و هوای شمال ایران هست که جمعیت زیادی هم داره. این مادرشهر استان گیلان در سال ۹۲ سومین شهر پربازدید ایران شد و حالا یکی از قطبهای کشاورزی در سطح کشور به حساب میاد. ضمن اینکه یکی از قطبهای تولید برنج ایران، تولیدکننده بزرگ فولاد و قطب تولید نانو داروهای ضد سرطان کشور هم شده. سال ۹۴ با تلاشهای بیوقفه مردم و پشتیبانی شهرداری رشت، روز ۱۲ دی (دوم ژانویه) با عنوان روز رشت در تقویمها ثبت شد. در ادامه این نوشته میخوایم در مورد باشگاه کارتینگ رشت براتون بگیم پس با ما همراه باشید.
از کارتینگ چی میدونید؟
کارتینگ یکی از رشتههای مهیج اتومبیل رانی هست، پس اگر دنباله تجربه لذت سرعت هستید و دوست دارید پاتون رو رو گاز فشار بدید و در مسیری پر پیچ و خم بتازید کارتینگ رو انتخاب کنید. کارتینگ یکی از اون ورزشها و تفریحات مهیجی هست که میتونید در ایام تعطیل برای یه بار هم که شده اون رو امتحان کنید.
در مورد کارتینگ این رشته مهیج اتومبیلرانی خوبه که بدونید؛ رانندگان بزرگی مثل شوماخر اتومبیلرانی رو از کارتینگ شروع کردن. به کارتینگ رشته «مادر» اتومبیلرانی هم میگن. شما با ماشینهایی لذت رانندگی رو تجربه میکنید که ۱۲۵ سی سیه. اگر بخواید یه کارتینگ سوار حرفهای بشید، میتونید سرعتی حدود ۱۸۰ کیلومتر در ساعت رو تجربه کنید، اما برای افرادی که رنتال سواری میکنن، سرعت ماشین های کارتینگ ۷۰ کیلومتر در ساعته. رنتال همون ماشینهای کارتینگ اجارهای هستن که برای عموم مردمی که دوست دارن رانندگی با سرعت بالا رو تجربه کنند، رنتال سواری بهترین فرصته.
ورود کارتینگ به ایران
۴۵ سال پس از جهانی شدن کارتینگ، کارتینگ برای اولین بار توسط دو ایرانی وارد کشورمون شد. یکی از اونها فریبرز زینعلی بود، کسی که هم اکنون مسئول برگزاری رقابتهای کارتینگ کشورمونه. زینعلی از اون روزهای نخست اینجوری میگه: «چیزی شبیه به ماشینهای کارتینگ را تا قبل از آن مردم در شهربازی ها دیده بودند و سخت ترین کار برای ما این بود که بخواهیم به همه بگوییم این وسیله علاوه بر جنبه تفریحی، میتواند جنبه ورزشی هم داشته باشد. ما بالاخره از سال ۱۳۸۰ با ده ماشین و ده داوطلب کارمان را آغاز کردیم. ابتدا آموزش ها به صورت تجربی بود، اما بعد از مدتی با راه اندازی کلاسهای کارتینگ، آموزش این رشته ورزشی هم آکادمیک شد. چهار سال طول کشید تا وسایل و امکاناتمان را به سطح اول دنیا نزدیک کردیم. از سال ۱۳۸۴ نیز با کمک فدراسیون اتومبیلرانی، اقدام به راهاندازی مسابقات قهرمانی کشور کردیم.»
رقابتهای کارتینگ قهرمانی کشور همه ساله در ده مرحله برگزار میشه و نفراتی که بیشترین امتیازها رو کسب میکنن، به رقابتهای جهانی اعزام میشن. زینعلی در ادامه حرفاش در مورد سابقه حضور ایران در رقابتهای جهانی میگه: «ایران اولین بار در مسابقات جهانی سال ۲۰۰۶ ژاپن شرکت کرد؛ پس از آن دو بار دیگر هم در رقابت های جهانی شرکت کردیم، اما بزرگترین افتخار را در سال ۲۰۱۰ و در ایتالیا به دست آوردیم؛ جایی که سعید علوی در کلاس راک برای نخستین بار راهی فینال رقابت های جهانی شد و مکان سی و یکم را از آن خود کرد.»
شرایط کارتینگسواری
سن شروع کارتینگ در همه جای دنیا از شش یا هفت سالگیه و ماشینهای کارتینگ هم در سایزهای مختلف برای ردههای سنی شش سال به بالا وجود داره؛ البته در ایران کلاسهای آموزشی کارتینگ غالبا برای ردههای سنی نوجوانان و جوانان برگزار میشه.
سن و وزن دو اصل تعیین کننده در کارتینگ به شمار میان. هرچی فرد جوونتر باشه جسارت و تمرکز بالاتری هم داره. وزن ایده آل یک راننده کارتینگ بین ۸۰ تا ۸۵ کیلوگرم باید باشه، میگن که سنگینتر بودن شرکت کننده از شتاب ماشین کم میکنه و سبکتر بودنش مانعی برای حضور در رقابت هست!
حداقل وزن خودرو و رانندهای که لباس و کلاه مخصوص کارتینگ را به تن میکنه، باید ۱۶۵ کیلوگرم باشه. ینی خودرو چیزی حدود ۸۳ کیلوگرم وزن داره. در نتیجه راننده باید ۸۰ کیلوگرم وزن داشته باشه که با لباسهاش به حداقل وزن مجاز برسه.
حداقل پولی هم که باید برای شرکت در کلاسهای آموزشی کارتینگ بدید ۷۵۰ هزار تومان هست. به عنوان مثال در تهران این کلاسها در سه دوره آماتور، نیمه حرفهای و حرفهای برگزار میشه و هزینه ثبت نام متغیره. هر دوره شامل پنج جلسه میشه (هفتهای یک جلسه) که جلسه نخست بحثهای تئوری و فنیه و پس از آشنایی با ماشین، چهار جلسه عملی هم برای علاقهمندا در نظر گرفته میشه.
تنها پیست بین المللی کارتینگ در ایران پیست پرند هست؛ البته پیستهای تفریحی زیادی هم در ایران هست مثل پیست رشت، رامسر، نوشهر، انزلی، حیران اردبیل، اصفهان، اهواز، یزد، مشهد، زاهدان، مشهد و شیراز.
باشگاه کارتینگ رشت
اگر در شهر رشت دنبال یه تفریح هیجانانگیزید پیشنهاد ما به شما کارتینگ فرودگاه رشت هست. همونطور که از اسمش مشخصه این پیست نزدیک فرودگاه شهر قرار گرفته. کارتینگ فرودگاه رشت به عنوان بهترین پیست کارتینگ استان گیلان بین علاقهمندان به این رشته ورزشی – تفریحی شناخته میشه که در نزدیکی فرودگاه بین المللی رشت واقع شده، این پیست با طول ۶۲۰ متر از مجهزترین پیستهای شمال کشور به شمار میره که در اون علاوه به کارتهای مدرن، کلاس های آموزشی مبتدی تا حرفهای این رشته هم برگزار میشه. خوبه که بدونید هر دور سواری در این پیست ۶۰۰ متری حدود ۶ دقیقه طول میکشه.
نکتههای مهم در مورد پیست کارتینگ رشت
- پیست کارتینگ رشت در هوای بارونی تعطیله پس قبل از برنامهریزی واسه رفتن به اونجا به سایتهای هواشناسی سری بزنید تا در جریان بارندگیها باشید.
- قد افرادی که قصد سواری دارن باید حداقل ۱۳۵ سانت باشه
- وزن افرادی که قصد سوارکاری دارن باید حداکثر ۱۰۰ کیلوگرم باشه
از قوانین استفاده این مجموعه ورزشی رعایت وزن و قد مشخص شده شرکت کنندهست، وزن شما حداکثر باید یکصد کیلوگرم باشه و قد شما نباید از یک متر و سی و پنج سانتیمتر کمتر باشه، همچنین این مجموعه برای جلوگیری از بروز حوادث در روزهای بارونی و برفی فعالیت خودش رو متوقف میکنه تا شرایط جوی عادی بشه.
آدرس باشگاه کارتینگ رشت کجاست؟
آدرس باشگاه کارتینگ رشت: جاده انزلی، جنب فرودگاه، روبروی نمایندگی ایران خودرو
هدف از تاسیس باشگاه کارتینگ رشت
هدف از تأسیس باشگاه کارتینگ رشت جدا از جنبه تفریحی و گردشگریای که داره، آموزش مبانی صحیح و اصولی رانندگی حرفهای، آموزش علمی و عملی تکنیکها و فنون رانندگی، استعدادیابی و پرورش رانندگان حرفهای مطابق با استانداردهای بین المللی و فرهنگسازی آموزش این ورزش حرفهای هست. اینم خوبه که بدونید کارتینگ فرودگاه رشت تنها یکی از دهها جاذبه رشته که میتونید سری به اون بزنید و اوقات خوش و خاطرهانگیزی رو تجربه کنید.