رشت یکی از شهرهاییه که هر ساله گردشگران زیادی به اون سفر می‌کنند. این شهر با وجود کوچک بودنش جذابیت‌های زیادی داره. در فصل پاییز و بهار بیشترین تعداد مسافر به این منطقه سفر می‌کنند.

کنار طبیعت بکری که در اطراف رشت وجود داره، خانه‌های تاریخی یا موزه هم در رشت قرار گرفته. امروز به رشت میریم و با موزه این شهر آشنا میشیم.

آشنایی با موزه رشت

موزه‌ی رشت یکی از جاذبه‌های دیدنی و جذاب این شهر هست که در بنایی با قدمت ۷۰ سال دایر شده. ساختمان این موزه متعلق به میرزا حسین خان کسمایی هست. میرزا حسین خان شاعر و روزنامه‌نگار، مردی آزادی خواه و از مبارزان مشروطیت و نهضت جنگل بوده. در سال ۱۳۴۹ خانه‌ی میرزا حسین توسط وزارت فرهنگ خریداری و مرمت میشه و بعنوان موزه مورد استفاده قرار میگیره.

موزه رشت شامل دو بخش مردم‌شناسی و باستان‌شناسی هست. در بخش مردم‌شناسی مجسمه‌هایی از افراد که مشغول انجام کارهای مختلف هستن قرار داده شده. مجسمه‌ی چوپان تالشی با پیراهن مخصوص و گیوه، پیرمرد چانچو بدست که برای فروش مرغ و تخم‌مرغ به شهر اومده، مجسمه‌ای در حال ابریشم‌کشی، چله‌کشی و‌… نمونه‌ای از تلاش‌ها برای شناخت مردم گیلان و آشنایی با فعالیت‌ها و کارهاشونه.

بخش باستان شناسی موزه‌ی رشت دارای ۲۸ ویترین شیشه‌ای هست که دربردارنده‌ی اشیا تاریخی کشف شده در گیلانه. قدمت این اشیای قدیمی به سه هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگرده. ظرف و ظروف قدیمی، اشیا سفالی، اشیا زینتی، سکه و زیورآلات و… ازجمله آثار هنری به نمایش گذاشته شده در این موزه‌اند.

این موزه پس از مرمت اساسی در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۶۷ بازگشایی شد، موزه رشت از دو بخش مردم‌شناسی و باستان‌شناسی تشکیل شده‌. بخش مردم‌شناسی به صحنه‌های بازسازی شده از زندگی مردم و تندیس بومی گیلان می‌پردازه و بخش باستان‌شناسی موزه به اشیاء و آثار باستان‌شناسی کشف شده در نقاط مختلف گیلان به ویژه تپه‌های مارلیک رودبار، تالش، دیلمان و … اختصاص داد. یک گورستان باستانی و مجموعه سنگ قبرها نیز در این بخش قرار داره.

این موزه نخستین موزهٔ ملی ایران است.  موزه رشت واقع در خیابان طالقانی (بیستون) ـ روبروی زایشگاه دکتر فامیلیه. در حال حاضر چهار موزه رشت، اکوموزه میراث روستایی در سراوان، موزه تخصصی چای (آرامگاه کاشف السلطنه) در لاهیجان و موزه درزی ماسوله به عنوان موزه‌های تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی در استان گیلان هستند.

 

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای