کاهش اقامت گردشگران نوروزی در هتلهای کرمان
تعطیلات سال نو و سفرهای نوروزی در حالی به پایان رسید که کرمان طبق آمارهای اعلامی با افزایش ورود مسافر مواجه شد، اما همزمان، اقامت در هتلهای استان با کاهش ۲۰ درصدی همراه بود.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، ایام تعطیلات نوروزی فرصت بسیار گرانبها و اوج حضور گردشگر برای مناطق گردشگری کشور محسوب میشود تا چرخهای صنعت گردشگری در جایجای ایران زمین حرکت پرشتابی داشته باشند و تدارک و برنامهریزی مفصلی برای این ایام در این بخش میشود.
استان کرمان با برخورداری از هشت اثر ثبت جهانی، بیش از ۷۰۰ اثر ثبت ملی و هزاران جاذبه تاریخی و طبیعی و همچنین اقلیمهای متفاوت در ایام بهار و تعطیلات نوروزی جزو مناطقی است که مسافران و گردشگران این استان تاریخی و زیبا را برای گردشگری و گذراندن ایام نوروز انتخاب می کنند.
هرچند در تعطیلات نوروزی حضور برخی گردشگران و مسافران عبوری و برای گذر از استان کرمان و سفر به مناطق دیگر کشور است، اما همین مساله فرصت مغتنمی در جذب و هدایت گردشگران به اماکن و جاذبههای گردشگری استان نیز محسوب میشود که نباید آن را از دست داد.
امسال پس از فروکش کردن شیوع بیماری کرونا پس از سه سال، انتظار رونق گردشگری قبل از تعطیلات نوروزی وجود داشت و بر اساس آمارها و ارقام اعلام شده توسط مسئولان میراثفرهنگی و گردشگری، میزان ورودی و بازدید مسافران از جاذبهها و اماکن تاریخی و اقامت مهمانان طبیعی در اقامتگاههای گردشگری با رشد همراه بوده است، اما اقامت گردشگران در هتلهای استان با کاهش روبهرو شده که نیاز به بررسی علل و و عوامل دارد. اگرچه ضعفها و مشکلات حوزه گردشگری بهویژه در ایام تعطیلات نوروزی پیشتر بررسی شده است.
میانگین اقامت مسافران ۳ شب بوده است
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان در این زمینه گفت: حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مسافر از ابتدای تعطیلات نوروزی تا روز ۱۳ فروردین وارد این استان شدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۰ درصدی دارد.
فریدون فعالی افزود: در ایام تعطیلات نوروزی بالغ بر ۹۰ هزار نفر در تاسیسات گردشگری استان کرمان اقامت داشتند که نسبت به سال قبل ۲۰ درصد رشد را نشان میدهد.
وی اظهار داشت: درصد اشغال اقامتگاهها در استان کرمان توسط مسافران نوروزی ۷۶ درصد و میانگین اقامت سه شب بوده است و بالغ ۸۹ هزار نفر در اقامتگاههای آموزشوپرورش اسکان پیدا کردند که در مجموع ۱۷۱ هزار و ۶۴۹ نفر در اماکن اقامتی استان اسکان یافتند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان تصریح کرد: آمار بازدید از تاسیسات و اماکن گردشگری استان حدود ۲۰۰ هزار نفر در ایام تعطیلات نوروزی بود، البته این آمار تنها مربوط به اماکنی است که زیر نظر میراثفرهنگی بودند و بلیطفروشی داشتند که با احتساب تاسیسات گردشگری خصوصی آمار بازدید قطعا بیشتر از این میزان است.
وی با بیان اینکه بیشترین آمار بازدید نوروزی مربوط به باغ شاهزاده ماهان با ۸۵ هزار نفر است ادامه داد: ارگ بم با ۴۶ هزار نفر و مجموعه گنجعلیخان با ۴۵ هزار نفر بازدید کننده، رتبههای بعدی را در بازدید مسافران نوروزی کسب کردند.
اهمبت تبلیغات در نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران
فعالی تاکید کرد: استان کرمان رتبه پنجم کشور را در بحث بازدید از جاذبههای گردشگری به خود اختصاص داد که رتبه خوبی محسوب میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان بیان کرد: همچنین در بین ۲۱۳ جاذبه گردشگری کل کشور، باغ شاهزاده ماهان به رتبه ۱۲ رسید و سایر اماکن تاریخی و گردشگری استان مانند ارگ بم و مجموعه گنجعلیخان نیز وضعیت خوبی داشتند.
فعالی افزود: همچنین حضور و تبلیغات در ۲ نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران و برگزاری نمایشگاه گردشگری و صنایعدستی استان نیز از جمله عواملی بود که در رونق گردشگری نوروزی امسال تاثیر داشته است.
وی اظهار داشت: توانمندسازی محیطی برخی اماکن تاریخی نیز از عوامل مهم جذب بیشتر گردشگران در استان محسوب میشود، به طور مثال با اجرای عملیات نورپردازی در ارگ بم پس از سالها شرایط بازدید گردشگران از این بنای تاریخی فراهم شد، ضمن اینکه ساعت بازدید اماکن گردشگری نیز افزایش یافت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان بیان کرد: هماهنگی و انسجامبخشیها در ستاد سفر امسال برای تسهیل سفرهای نوروزی و جذب گردشگران بسیار خوب بود که باعث افزایش رتبه جذب گردشگر و همچنین کاهش آمار تصادفات نوروزی شد.
وی ادامه داد: امسال حدود یک هزار تخت به ظرفیت اماکن و تاسیسات اقامتی و گردشگری افزوده شد که در کنار اقامتگاههای سنتی شرایط اقامت و پذیرایی از گردشگران را تسهیل کرد.
ضعف معرفی جاذبههای گردشگری کرمان
وی با اشاره به برخی مشکلات و نواقص درباره گردشگری در ایام تعطیلات نوروز، تصریح کرد: استان کرمان ظرفیتها و جاذبههای گردشگری و تاریخی بسیاری دارد، اما ما نتوانستیم تمام جاذبهها را برای گردشگران معرفی کنیم که باید در این عرصه تلاش بیشتری کنیم.
فعالی تاکید کرد: توانمندسازی و ساماندهی محیطهای تاریخی و گردشگری نیز باید در اولویت قرار گیرد، همچنین ساماندهی موزهها و بناهای تاریخی همچون قلعه اردشیر و قلعه دختر نیز باید هر چه زودتر انجام شود.
وی افزود: راهاندازی بازارچههای صنایعدستی، سوغات و خوراک در کنار اجرای برنامههای متنوع فرهنگی و شاد نیز فرصت خوبی برای جذب بیشتر گردشگران به استان را فراهم میکند.
کاهش ضریب اقامت نوروزی در هتلهای کرمان
رییس انجمن هتلداران استان کرمان گفت: ضریب اشغال هتلهای استان در نوروز امسال ۶۰ درصد بود که نسبت به سال گذشته بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
رضا بهرامی با اشاره به آمادگی هتلهای استان کرمان برای پذیرایی از مهمانان نوروزی، اظهار داشت: البته مقارن شدن عید نوروز با ماه رمضان و همچنین برخی مشکلات اقتصادی نیز بیتاثیر در اقامت گردشگران نوروزی نبود.
وی افزود: با وجود ظرفیتهای بسیار فراوان و بیشترین آثار ثبت جهانی، در تولید محتوا، معرفی و تبلیغات جاذبههای گردشگری استان کرمان با مشکل مواجه است و نتوانستیم اماکن و تاسیسات گردشگری استان را بهخوبی معرفی کنیم.
رییس انجمن هتلداران استان کرمان تصریح کرد: ما محصول برای ارائه در حوزه گردشگری کم نداریم به عنوان مثال ۱۲ قله بالای چهار هزار متر یا جاذبههای زیادی در کویر لوت وجود دارد که نیاز به معرفی و تدارک بیشتر برای جذب گردشگر دارند.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر حضور گردشگر خارجی در استان کرمان کمرنگ شده و امید ما به گردشگران داخلی است تا چرخ صنعت گردشگری استان بچرخد و رونق بگیرد.
گفتنی است، کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استانها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چند هزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگیهای منحصربهفرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسمآباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان بهعنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار میروند.