ثبت ۳ اثر تاریخی همدان در فهرست آثار ملی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان از ثبت سه اثر تاریخی این استان در فهرست آثار غیرمنقول فرهنگی و تاریخی کشور خبر داد.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، محسن معصومعلیزاده اظهار کرد: در راستای حفاظت از آثار فرهنگی تاریخی استان و به پیشنهاد این ادارهکل و موافقت دفتر ثبت وزارت میراثفرهنگی سه اثر استان همدان در فهرست آثار غیرمنقول فرهنگی و تاریخی به ثبت ملی رسید.
وی ادامه داد: اثر فرهنگی تاریخی خانه تاریخی «ترک» در شهرستان تویسرکان، خانه تاریخی «آبایی» در شهرستان نهاوند و «برج گلشن» در شهرستان فامنین با شمارههای جداگانه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند و مراتب ثبت آنها به استان از سوی وزارتخانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ابلاغ شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان در زمینه ثبت آثار در فهرست ملی گفت: قانون ثبت آثار ملی ابتدا در سال ۱۳۰۹ به تصویب مجلس شورای ملی رسید و مقرر شد آثاری که تا پایان دوره زندیه دارای شأن و جایگاه ملی است، شناسایی و در لیستی تحت عنوان لیست آثار ملی ثبت شود.
معصومعلیزاده با اشاره به اینکه میراث بر جای مانده از گذشتگان در مطالعه تاریخ بشر مؤثر هستند، اظهار کرد: حفظ آنها نیازهای گذشتگان را بازگو می کند و در پس هر یک داستانی نهفته است و نیز حفظ آثار میتواند به اعتبارسنجی خاطرات گذشتگان کمک کند.
برج گلشن فامنین متعلق به دوره قاجار
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی استان همدان نیز گفت: مراحل ثبت ملی برج تاریخی گلشن در شهرستان فامنین پایان و ثبت این اثر به استان ابلاغ شد.
اتابک صفری با بیان اینکه مراحل ثبت ملی برج تاریخی گلشن در شهرستان فامنین به اتمام رسید، اظهار کرد: برج گلشن در روستای خوشآباد واقع شده و متعلق به دوره قاجاریه است.
وی بیان کرد: بنای برج به صورت خشتی دارای زیر زمین با طاق گنبدی با خیز کم اجرا شده که دو طبقه دیگر بر روی آن احداث شده، سقف طبقات بالا به صورت تیر چوبی و طبقه آخر بنا تزئینات گچ بری و شومینه اجرا شده است.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان یادآور شد: راه ارتباطی طبقات از کاهش ضخامت دیوار خشتی و ایجاد پله میسر شده و ارتفاع بنا در حدود ۱۲ متر است که با اندود کاهگل پوشیده شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه بنا در موقعیت مناسبی در جنب میدان و پارک روستا قرار گرفته در صورتی که پارک و بنا به صورت هماهنگ ساماندهی شود، میتواند در جذب گردشگر مؤثر باشد، یادآور شد: مسجد خوشآباد نیز واقع در این روستاست که در سال ۸۵ در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.