درخواست آژانسهای گردشگری برای خروج از رکود
رییس هیأتمدیره انجمن دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران در ادامه نامهنگاری با عزتالله ضرغامی، درخواست کرد: در میانه سفرهای استانی، به مشکلات و معضلات شرکتهای گردشگری که با بحران بیکاری، تعطیلی و رکود مواجه شدهاند، توجه نشان دهد.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی و گردشگری الکترونیک استان تهران، کمتر از یک ماه پیش درحالی که از لغو ۹۰ درصد تورهای خارجی و افت ۹۰ درصد سفرهای داخلی خبر داده شده بود، در نامهای خطاب به عزتالله ضرغامی، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درباره موج جدیدی از بیکاری و تعطیلی دوباره آژانسهای گردشگری پس از دوران کرونا و به دنبال شرایط کشور، هشدار داد و از او درخواست چارهاندیشی فوری کرده بود.
بهرهمندی از تسهیلات تبصره ۱۸ در وضعیت بحرانی
امیرپویان رفیعیشاد، رییس این تشکل حالا در نامه دیگری که در اختیار ایسنا قرار داده، خطاب به ضرغامی نوشته است: «با تشکر از حسنتوجه جنابعالی به میراث فرهنگی، صنایعدستی و سفرهای استانی که به طور مستمر انجام میدهید، خواهشمندیم ترتیبی اتخاذ کنید تا از تعدادی دفاتر خدمات مسافرتی در استان (تهران) نیز بازدید و از نزدیک با مشکلات و معضلات این دفاتر آشنا شوید. درصورت نبود امکان این بازدید، اعضای هیأتمدیره این انجمن با حضور تعدادی از مدیران دفاتر و شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری ملاقاتی با شما داشته باشیم تا بتوانیم درباره حل مشکلات و برونرفت از شرایط موجود، گام برداریم.»
رفیعیشاد همچنین درباره تاثیر نامه پیشین به وزیر که با آغاز بحران و رکود گردشگری در کشور همزمان بود، گفت: آن زمان با ۵۰ درصد معافیت «مالیات ابرازی» موافقت کردند که در وضع موجود و با توجه به شکل اظهار این مالیات، به هیچوجه به کار صنعت گردشگری نمیآید. ما نیاز داریم همانند دیگر کسبوکارها در شرایط بحران از تسهیلات تبصره ۱۸ برخوردار شویم.
تعدیل نیروی انسانی و رکود کاری شدید
او همچنین به درخواست شرکتها و دفاتر خدمات مسافرتی از مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهران برای موافقت با مرخصی دفاتر اشاره کرد و افزود: دفاتر خدمات مسافرتی و شرکتهای گردشگری طبق قانون دو مرتبه میتوانند مرخصی داشته باشند که یکبار در دوران کرونا از این فورجه بهرهمند شدند. وضع موجود میطلبد که مسؤولان با مرخصی دفاتر موافقت کنند تا در ادامه مشکلی در بیمه کارکنان پیش نیاید. ما درحال حاضر با تعدیل نیروی انسانی و رکود کاری شدیدی مواجه هستیم.
رییس هیأتمدیره انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی و گردشگری الکترونیک استان تهران یادآور شد: دفاتر گردشگری از آبانماه ۱۳۹۸ پیوسته در رکود به سر میبرند و دیگر جانی برای صنعت گردشگری باقی نمانده است؛ تورهای ورودی کاهش چشمگیری داشته است و سفرهای خروجی با توجه به شرایط اقتصادی و درآمد مردم و افزایش نرخ ارز و هزینهها، مانند سابق نیست و سفرهای داخلی هم متاثر از بقیه جریانات گردشگری است. وقتی هتلداران اعلام میکنند در این مدت ضریب اشغال اتاقها کاهش داشته، یعنی جریان سفر در داخل کشور مطلوب نیست.
صنعت گردشگری از مالیات معاف شود
او اضافه کرد: با چنین شرایطی، وقت رفتن به اداره مالیات و پرداخت جریمه بیمه و مسایلی از این دست نیست. وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دستکم میتواند پیگیری کند برای چند سال صنعت گردشگری از مالیات معاف شود.
رفیعیشاد گفت: فقط در تهران ۲۵۰۰ دفتر خدمات مسافرتی وجود دارد که تعطیلی و رکود کاری آنها در اشتغال و بیکاری کشور تاثیر چشمگیری خواهد داشت، ولی همگی این دفاتر به حال خود رها شدهاند. باید حمایت جامع اتفاق بیفتد، با پرداخت وام چهل پنجاه میلیون تومانی دیگر گِره کار این بخش و صنعت باز نمیشود. باید راهکار اساسی و جامعتری اندیشید.