خیابانگردی در تهران
برای خیابانگردی و گشت و گذار در تهران باید شناخت درستی از خیابانها و اماکن دیدنی آن داشته باشید. در تهران خیابانهای معروفی وجود دارد که شهرت آنها در تمام ایران پخش شده است. در این مقاله قصد معرفی تاریخچه این خیابانها و اماکن دیدنی موجود در آنها را داریم. ضمنا شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله جاذبههای تاریخی تهران را در مجله سفربازی مطالعه کنید.
خیابان ولیعصر
خیابان ولیعصر با ۱۸ کیلومتر طول، طولانیترین خیابان خاورمیانه است. این خیابان در زمان رضا شاه پهلوی برای اتصال جنوب تهران به شمال آن ساخته شده است.
اگر قصد پیمودن این خیابان را از جنوب تهران داشته باشیم ابتدا در میدان راهآهن قرار خواهیم داشت. همانطور که به سمت شمال حرکت میکنیم، بعد از چهار راه خیابان امام خمینی و ولیعصر در سمت چپ به کاخ مرمر خواهیم رسید. کمی جلوتر قبل از تقاطع انقلاب و ولیعصر در سمت راست بزرگترین مجموعه نمایش تئاتر ایران یعنی تئاتر شهر را خواهید دید.
برای رفع خستگی میتوانید در مجاورت مجموعه تئاتر یعنی در پارک دانشجو کمی گردش کنید. اگر هم قصد رفتن به سینما را داشتید کمی بالاتر در میدان ولیعصر میتوانید بزرگترین سینماهای کشور را مشاهده کنید. سینما قدس، استقلال و آفریقا به ترتیب از میدان ولیعصر به سمت شمال پشت سر هم قرار دارند. کمی بالاتر به پارک ساعی خواهید رسید اما اگر باز هم به سمت شمال بروید میتوانید بازار صفویه و پارک بزرگ ملت را در دو طرف خود ببینید.
خیابان انقلاب
خیابان انقلاب یا شاهرضا سابق در حد فاصل دو میدان انقلاب و امام حسین قرار دارد. این خیابان یکی از مراکز اصلی تجمع در هنگام برپایی راهپیمایی است که همواره تصاویر مملو از جمعیت آن را از تلوزیون نمایش میدهند.
اما شهرت اصلی خیابان انقلاب به دلیل وجود کتابفروشیها و مراکز فرهنگی زیادی است که در آن قرار دارد. خیابان انقلاب از قدیم پاتوق دوستداران کتاب بوده است. اگر شما هم به دنبال کتاب نایابی هستید احتمالا آن را در این خیابان پیدا خواهید کرد.
نماد اصلی خیابان انقلاب سر در دانشگاه تهران است. این دانشگاه به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین دانشگاههای کشور اهمیت دو چندانی به این خیابان داده است.
خیابان لالهزار
نام لالهزار به عنوان خاطره انگیزترین خیابان تهران بارها در آثار و اشعار هنرمندان آورده شده است. این خیابان به عنوان شانزهلیزه تهران ساخته شده بود. امروزه نیز اگر به موقع از لالهزار دیدن کنید، زیبایی آن را دوچندان خواهید دید.
لالهزار مرکز تجدد و هنر در تهران قدیم بوده است. جایی که شاعران در کافههای آن شعرهایشان را مینوشتند و مردم در جلو سینماهایش صف میکشیدند.
شبهای لاله زار پاتوق مردم مشتاق به نوگرایی بوده است و از سرتاسر تهران برای خیابانگردی به این مکان میآمدهاند.
لالهزار در جنوب از میدان امام خمینی شروع میشود و در شمال به خیابان انقلاب منتهی میشود. این خیابان امروزه بیشتر در اختیار صنف لوازم برقی و خانگی است. اما هنوز هم آثاری چون ساختمان گراند هتل و برخی از کافهها و سینماهای قدیمی در این خیابان وجود دارد.
خیابان ۱۵ خرداد
اگر قصد کردید که از بازار بزرگ تهران دیدن کنید، این بازار در ضلع جنوبی خیابان ۱۵ خرداد قرار دارد. این خیابان از خیابان وحدت اسلامی شروع و تا خیابان ری ادامه پیدا میکند. ۱۵ خرداد به دلیل بافت با ارزشی که دارد مورد توجه شهرداری برای ایجاد یک مرکز گردشگری قرار گرفته و اقدامات زیادی برای زیباسازی آن انجام شده است.
این خیابان امروزه به یکی از مقاصد اصلی تهرانگردی برای مسافران تبدیل شده است. ما نیز به دلیل وجود جاذبههایی چون کاخ گلستان، شمس العماره، سرای روشن و مخصوصا بازار بزرگ تهران و همچنین امکانات جالبی چون وجود درشکهها و ماشین دودی، گردش در این خیابان را به تمام علاقهمندان پیشنهاد میکنیم.
خیابانگردی در ۳۰ تیر
وجه نامگذاری خیابان ۳۰ تیر به دلیل قیام مردم در تاریخ ۳۰ تیر ۱۳۳۱ است. این خیابان از جنوب به خیابان امام خمینی و از شمال به خیابان جمهوری منتهی میشود.
امروزه ۳۰ تیر به عنوان قلب گردشگری تهران و یکی از مراکز خیابانگردی شناخته میشود. سنگ فرش شدن خیابان و سرو غذای خیابانی باعث علاقه گردشگران به گشت و گذار در این خیابان شده است.
اما دلیل مهمتر برای اهمیت خیابانگردی در ۳۰ تیر وجود بناهای تاریخی زیادی است که در این خیابان قرار دارد. اگر از جنوب به شمال این خیابان را طی کنید، در سمت راست موزه ملی ایران را خواهید دید. این مکان به عنوان بزرگترین موزه ایران بخش بزرگی از آثار باستانی را در خود جای داده است. علاوه بر این، موزه آبگینه و سفالینه ایران و همچنین موزه علوم و فناوری ایران نیز در این خیابان قرار داشته و بار فرهنگی بالایی به این خیابان میدهند.
در گذشته به ۳۰ تیر خیابان ادیان نیز میگفتهاند. دلیل آن نیز وجود اماکن مربوط به ادیان مختلف مانند کنیسه حییم، کلیسای انجیلی و آتشکده زرتشتیان در این خیابان است. ۳۰ تیر همچنین مرکز غذای خیابانی تهران است. وجود تعدادی کافه قدیمی و در کنار آن تعداد زیادی دکه و کافه سیار تنوع غذایی بالایی به این خیابان بخشیده است.
خیابانگردی با خرید در خیابان امام خمینی
خیابان امام خمینی در قدیم خیابان سپه نام داشته است. دلیل آن وجود اولین بانک ملی ایران به نام بانک سپه در این خیابان است. خیابان امام از لحاظ جغرافیایی در مرکز شهر قرار دارد، از شرق به میدان امام خمینی و از غرب به بزرگراه یادگار امام میرسد.
چندین موزه و کاخی که در این خیابان قرار دارد آن را به مقصد شایستهای برای گردش روزانه تبدیل کرده است. اماکنی مانند موزه ثبت احوال، موزه پست و تلگراف، موزه بانک سپه، کاخ مرمر و خانه مقدم اماکنی هستند که گردشگران میتوانند روز خود را در آن سپری کنند.
خیابان ناصر خسرو
ناصر خسرو از خیابانهای قدیم تهران است که به همت مسئولان شهری امروزه به یکی از خیابانهای دیدنی پایتخت تبدیل شده است. این خیابان از میدان توپخانه شروع و به خیابان ۱۵ خرداد میرسد و زمان ساخت آن مربوط به ناصرالدین شاه قاجار میشود.
ناصر خسرو بیشتر محل عرضه محصولات بهداشتی و پزشکی است اما اماکن تاریخی زیادی نیز در آن قرار دارد. وجود کاخ گلستان و کاخ شمسالعماره، همچنین بنای تاریخی سرای روشن، که به لطف رسیدگیهای انجام شده از لحاظ سلامت جزء آثار کامل پایتخت محسوب میشوند، جاذبههای تاریخی برای این خیابان ایجاد کرده است که میتواند نظر هر گردشگری را به سوی خود جلب کند.
اگر قصد اقامت در تهران، دیدن این خیابانهای زیبا و اماکن تاریخی موجود در دل آنها را دارید. میتوانید در سایت سفربازی اقدام به رزرو هتل، آپارتمان، ویلا کنید.
با سفربازی ایران را دوباره کشف کنید.