گردشگری روستایی؛ عاری از پیامدهای مخرب زیستمحیطی
استاد جغرافیای انسانی در رادیو گفتوگو، با اشاره به آمار ۴۰۰ روستا در حوزه گردشگری روستایی، این گونه سفر را جزء گردشگریِ جایگزین دانست که برخلاف گردشگری انبوه، پیامدهای زیست محیطی و اجتماعی ندارد.
به گزارش سفربازی، به نقل از میراثآریا، محمدرضا رضوانی با حضور در برنامه رواق تماشا رادیو گفتوگو در رابطه با ظرفیت مناطق روستایی برای توسعه گردشگری، گفت: جاذبههای طبیعی و فرهنگی بسیاری در روستاها وجود دارد و قابلیتهای خوبی برای توسعه گردشگری در نواحی روستایی است که هم به توسعه گردشگری کمک میکند و هم در خدمت توسعه روستایی خواهد بود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران این رویه را منجر به بازآفرینی و توسعه حیات روستاها دانست و افزود: از برنامه چهارم به این سو، اقداماتی صورت گرفت تا گردشگری روستایی توسعه پیدا کند و ابتدا در قالب معرفی روستاهای هدف گردشگری اجرایی شد.
به گفته رضوانی، ۴۰۰ روستای هدف گردشگری در کشورمان وجود دارد و دارای موقعیت بهتر و جاذبههای متنوعی هستند؛ البته با توجه به تعدد روستاها در کشور، منابع و جاذبههای گردشگری در کل کشورمان توسعه یافته ولی در برخی روستاها تنوع بیشتری دیده میشود.
این استاد جغرافیا و دارنده مدرک دکترای جغرافیای انسانی همچنین برنامه دیگر را ناظر بر توسعه اقامتگاههای بومگردی و انتخاب مناطق نمونه گردشگری در نقاط روستایی دانست و افزود: این کارها در سالهای گذشته شروع و باعث شد گردشگری در نواحی روستایی توسعه پیدا کند.
رضوانی تاکید کرد که هنوز این روند به حد مطلوب نرسیده است و ابراز امیدواری کرد که با برنامهریزی درست بتوان این ظرفیتسازی را در روستاهای کشور توسعه داد و بازار گردشگری کشور را تنوع بیشتری بخشید.
وی دیگر کارهای در دست اقدام را ارزیابی و رتبهبندی مناطق روستایی در کشور معرفی کرد و در پاسخ به این سوال که چه باید کرد تا گردشگران برای گذران اوقات فراغت خود روستاهای کشور را انتخاب کنند، گفت: تلاشهایی صورت گرفته تا جاذبههای گردشگری در مناطق روستایی معرفی شود و کارهای تبلیغاتی و بازاریابی صورت گیرد.
مولف کتاب مبانی برنامه ریزی روستایی ادامه داد: از طرفی تلاش شده است تا زیرساختهای لازم برای جذب گردشگر در نواحی فراهم شود که شامل زیرساختهای اقامتی، پذیرایی و فناوری اطلاعات و ارتباطات و نیز زیرساختهای عمومی است.