اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی
سعدی یا شیخ اجل شاعر بلند آوازه ایرانی که شعرهایش طرفداران زیادی در بین تمام مردم داره، اهل شیراز شهر شعر و ادب فارسی است. چندین ساله که روز اول اردیبهشت با نام روز بزرگداشت سعدی نامگذاری شده؛ روز استاد سخن که در بین اهالی فرهنگ جایگاه ویژهای داره.
هر سال در این روز نهادها و ارگانهای فرهنگی استان فارس، پژوهشگران زبان پارسی و سعدی شناسان بر مزار استاد سخن سعدی شیرازی جمع میشن و اندیشهها و اشعار شیخ اجل رو پاس میدارن.
در این بخش برای آنکه کمی با این شاعر گرانقدر آشنا بشیم و به اندیشههای این حضرت پی ببریم، مروری کوتاه خواهیم داشت بر آثار و افکار این شاعر گرانمایه؛ این موضوع نیاز جامعه امروز به شمار میره. در ادامه با ما در سفربازی همراه باشین.
دلایل وجود روز بزرگداشت سعدی
بسیاری از اساتید فن با توجه به شناختی که از خصوصیات اخلاقی و آثار این شیخ بزرگ دارند، الهام گرفتن از شخصیت استاد سخن برای داشتن زندگی نرمال امروزی را واجب میدونن. اونها باور دارن آثار و اندیشههای سعدی شیرازی باعث میشه تا فرهنگ غنی ایرانی رو بهتر بشناسیم.
فرهنگ ایران و ایرانی همواره باعث افتخار هر فرد به شمار میره. همه ما باید این فرهنگ غنی رو با ارزش بشماریم و برای اعتلای اون بیشتر تلاش کنیم. به همین دلیل برنامههایی مانند بزرگداشت شاعران میتونه گذشته افتخارآمیز ما ایرانیها رو محفوظ نگه داره. با این آیینها میتونیم اندیشههای این شاعران بزرگ رو تبیین کنیم و از اون بهره کافی ببریم.
آثار و زندگی سعدی شیرازی
همان طور که همه میدونیم دو کتاب بوستان و گلستان سعدی که حاصل شناخت او از انسان و جهانه، جزء ارزشمندترین آثار استاد سخن به شمار میره. اونچه که سعدی در طی سی سال در کتاب خود جمعآوری کرده، تجربه زندگی در کنار شناخت از ماهیت انسان و عرفانه.
سعدی در دوران زندگی خود سفرهای بسیار زیادی به کشورهای اسلامی کرد و بعد هم سری به هند زد و در آنجا با آیین برهما آشنا شد. زبان هندی آموخت و از آنجا به یمن و حبشه و بعد هم کشورهای عربی رفت. مدتی در لبنان و بیت المقدس ساکن شد.
سعدی بعد از سفرهای زیاد به شیراز برگشت و تجربه سفرهای خود را به رشته تحریر درآورد. این شاعر و هنرمند در سال ۶۵۵ هجری زیباترین شعرهای خود را در ده باب سرود و مهمترین مسائل اخلاقی انسانی را در اون به نظم درآورد.
در سالهایی که دوباره به شیراز برگشت مردی مسن بود. در آن دوره اتابک ابوبکر سعد بن زنگی در شیراز حکومت میکرد و آرامشی نسبی در این شهر برقرار بود. از سعدی به شکل محترمانهای استقبال شد و در زمره بزرگان شهر قرار گرفت. سعدی در پاسخ به این احترام نام خود را از سعد بن زنگی گرفت. برخی از غزلیات او در ستایش این حاکم سروده شده و در ابتدای بوستان قرار گرفت. او تا پایان عمر خود در شیراز ماند.
آثار سعدی رو میتونیم بازتابی از زندگی عادی مردم ایران بدونیم که در دوران حمله مغول از آوارگی رنج میبردن. سعدی در دوران سفرهای خود شاهد ویرانی بغداد توسط مهاجمان ایلخانی به رهبری هولاکو بود. خود او هم در این حملات اسیر شده بود و بعدها توسط ممالیک و باجی که برای آزادی اسیران ایرانی پرداخت کرد، آزاد شد.
آرامگاه سعدی کجاست؟
سعدی در یک خانقاه زندگی میکرد و در زمان مرگ هم همانجا بود و به خاک سپرده شد. تاریخ دقیق وفات او مشخص نیست و بین سالهای ۶۹۰ تا ۶۹۵ هجری ثبت شد. این خانقاه در حال حاضر در دامنه کوه فهندژ در ۴ کیلومتری شمال شرق شیراز قرار داره. بنای فعلی که یه ساختمون هشت ضلعیه در سال ۱۳۳۱ خورشیدی توسط انجمن آثار ملی و محسن فروغی طراحی و ساخته شد.
سعدی بعد از نگارش بوستان دچار نوعی افسردگی شد و فکر میکرد عمر خود را بیهوده گذرانده. دوستانش از او خواستند که کتابی دیگه بنویسه و بدین شکل گلستان شکل گرفت. این کتاب در مدت ۵ یا ۶ ماه نوشته شد و مانند معجزهایست که بعد از یک دوره افسردگی، باعث شادابی فردی شده باشه. این کتاب تلویحا به سعد بن زنگی نسبت داده میشه.
در اطراف مقبره سعدی، قبرهای بزرگان زیادی وجود داره که طبق نصیحت خود آنجا دفن شدن. از مهمترینهای اون میتوان به شوریده شیرازی اشاره کرد که آرامگاهش به وسیله رواق به آرامگاه سعدی وصل شده. مردم شیراز هر ساله در روز بزرگداشت سعدی در جوار آرامگاهش گرد هم میان و در کنار زمزمه آثارش مقام او را ارج مینهند.
معرفی اقامتگاه در شیراز
حالا که در مورد روز بزرگداشت سعدی براتون حرف زدیم بد نیست که یه اقامتگاه هم تو شهر شیراز بهتون معرفی کنیم تا اگه سری به این شهر زدین بدونین که چطوری از سایت سفربازی اقامتگاههای شیراز رو پیدا کنین. فقط کافیه یه سر به سایت ما بزنین.
هتل تالار شیراز
هتل تالار شیراز یکی از هتل های اقتصادی و محبوب شیراز با بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت در هتلداری و خدمت رسانی در امر گردشگریه که اون رو به یکی از هتل های محبوب شهر شیراز تبدیل کرده است. سفر به شیراز، شهری که در فصل بهار خصوصا در ماه اردیبهشت، عطر بهار نارنج از تمام کوچه پس کوچه هایش به مشام میرسه، سفری فراموش نشدنی است که همیشه در خاطر شما خواهد ماند. هتل تالار در چهار طبقه بنا با ۶۰ اتاق با تمها و دکوراسیون متفاوت به صورت تمام وقت آماده پذیرش گردشگران عزیزه. از دیگر مزایای هتل نزدیکی به مراکز و اماکن تاریخی و مذهبی و بازاره.
هتل دارای امکانات رفاهی کاملی از جمله رستوران، صبحانه رایگان، سالن کنفرانس است که این باعث جذب گردشگران فراوانی شده. هتل تالار با پرسنل مجرب و دوره دیده و مسلط به زبان انگلیسی و عربی افتخار پذیرایی از گردشگران و مهمانان عزیز رو داره و تلاش میکنن تا اقامت خوب و دلپذیری رو برای این عزیزان فراهم نمایند.
سخن آخر
ایران مهد فرهنگ و کشور شاعران بزرگه که در تمام ادوار باعث افتخار همه ما به شمار میرن. حضور دانشمندان، نقاشان، فیلسوفان، شاعران و هنرمندان آثار مختلف در کشور ما باعث اعتلای سطح فرهنگ در جامعه ما در تمام اعصار بوده است. این موضوع همواره باعث شده که افتخاری بالاتر از یک اسم نصیب ما شده باشه و تلاش کنیم این جایگاه رو در بین تمام کشورهای جهان حفظ کنیم.